שאלה בקשר לשואה

yaniv192

New member
שאלה בקשר לשואה

אחד הסימנים המובהקים של השואה, שכיום משתמים בו בציניות הינו הקעקוע של מספרים על הזרוע למרות שככל הנראה היה מדובר בתופעה רחבת היקף , אני לא זוכר שראיתי תוכנית על המטרה של המספרים הללו , שהרי מספרים מאין אילו יחייבו תיעוד מדויק של כל אסיר , מהם היחידות שהוטל עליהם לקעקע את האסירים ?, ובכלל מדוע למספר אנשים שנועדו למוות?

שמר2

New member
המספרים לא היו לאנשים שיועדו למות

אלא לאסירים שנכלאו ולא יועדו להרג מיידי. המספר היה שמו של האסיר, ולרבים מהאסירים לקח זמן לזכור את עצמם בשמם, ולא במספר לאחר המלחמה. קעקוע המספרים היה נפוץ במיוחד באשוויץ ובוצע ע"י אסירים שזה היה תפקידם. בהרבה מחנות אחרים לא קועקעו מספרים, כך שאין לראות במספר מאפיין כללי של השואה - לחיילי SS לדוגמא, קועקע סוג הדם שלהם בבית השחי, להקלה על זיהויים במקרה ונפצעו ואולי למטרות של זיהוי במקרה עריקה. קעקוע אנשים, כמו שאתה רואה, לא היה חריג במשטר הנאצי.

נו, באמת שמר...

לא ראית שאני עונה... נכון מאוד לגבי סוג הדם של חיילי ה-S.S. - זה נועד כדי שיטופלו במהירות רבה יותר במקרה של פציעה. אות לחשיבות העליונה שלהם לעומת חיילי הוורמכט.

שמר2

New member
מצתער לא ראיתי

בפעם הבאה אני אהיה יותר מתחשב, או שפשוט (בשאיפה) יותר ישן בשעות כאלה.

קעקוע המספרים על הזרוע

היה במחנות ריכוז ועבודה, שם ציפו "לסחוט" את טיפת החיות האחרונה מכל אסיר, לפני שימות. לכן המספור, כדי שיהיה מעקב אחרי האסירים ו"תחלופתם" חלק מניצולי השואה בארץ ובעולם, הם יוצאי מחנות כאלה ולכן מקועקע להם מספר על היד. לא אתייחס כאן לשימוש הציני בנושא, מפאת כבודו של הפורום וכבוד חבריו.

למעלה