שאלה בקשר לרשיון

שאלה בקשר לרשיון

אם רשום לי ברשיון רשאי לנסוע על עד 500 סמ"ק/54 כ"ס.. זה אומר שאפשר לסוע על 600 סמ"ק שהוא פחות מ-54 כוח סוס או שזה חייב להיות גם מתחת ל-500 וגם מתחת ל-54 כ"ס?

ששאול

New member
ברמה העקרונית:

ברמה העקרונית התשובה כפולה: 1. בעיקרון עברו לכ"ס - כך שצריך לעמוד רק בקריטריון של כ"ס- מה שאומר שאם יש 600 סמ"ק פחות מ54 כ"ס מותר לך אבל נראה לי שאין חיה כזאת ואשמח באם תגיד לי שאני טועה, אני לא מכיר... 2. אגב מי שיש לו 500 סמ"ק מעל 54 כ"ס יש לו היתר זמני שהולך לפוג (הכוונה מי שהחזיק אופנוע כזה לפניי כניסת החוק החדש) להסדיר את הרשיון ואם הוא לא יסדיר אותו הוא לא יוכל לנהוג עליו.

dudmel

New member
../images/Emo18.gifאתה טועה ומטעה, שתי התשובות שגויות.

1. הרשיון של השואל מגביל גם מבחינת הספק וגם מבחינת כ"ס. מותר לו לרכב על כלי שהספקו עד 54.4 כ"ס ונפח מנועו עד 500 סמ"ק. רשיון זה מונפק רק לרוכבים שהיה להם רשיון עד 500 סמ"ק לפני כניסת התקנות החדשות לתוקף. 2. מי שהיה לו רשיון עד 500 סמ"ק ערב כניסת התקנות, רשאי לרכב על כלי העומד במגבלות המצוינות לעיל ללא כל הגבלת זמן. תיקון זה הושג בזכות לחץ מצד הרוכבים שנפגעו מהתקנות החדשות, וההיתר ניתן לכל החיים.

ששאול

New member
לא הבנתי

אם היה לי רשיון עד 500 לפני התקנות איך הרווחתי בשונה ממי שעושה עכשיו רשיון עד 54 כ"ס....

אהוד א1

New member
מי שעושה עכשיו מקבל רק עד 34 כ"ס.

מי שעשה בעבר רשיון ל"עד 500" נשאר עם "עד 500 סמ"ק ו/או 54 כ"ס".

c881

New member
יכול להיות, אני שמעתי יותר לכיוון 40 כ"ס

בכל מקרה, אם הוא שנת 2006 ומטה, לא מתייחסים לכח, רק לנפח.

daditami

New member
הסילבר עם 38 כ"ס

ליתר דיוק 37.5 ב 8000 סל"ד על פי הנתונים שהתפרסמו במבחן שלו בפול גז.

daditami

New member
טעות

המעבר להספק כ"ס נכון , אך הוא משולב בנפח לדוגמא המדרגה הראשונה היא 14.6 כ"ס ו 125 סמ"ק. ולא ניתן לחרוג כלפי מעלה באף אחד משני הפרמטרים. גם הדרגה של אלו שהיו בעלי רשיון של עד 500 סמ"ק נשארה מוגבלת בנפח והוסיפו הגבלה גם על 54.4 כ"ס. דרגת הביניים החדשה עומדת בפני עצמה 33 כ"ס ללא קשר לנפח. וכמובן הלא מוגבל.

ז"א שכל בחור בן 18 עם 0 זמן ניסיון

יהיה באפשרותו לקנות אופנוע עם נפח מעל 500 סמ"ק, כמובן עם הגבלה אלקטרונית ל 33 כ"ס , שאני בטוח שבמוסך כזה או אחר יהיה אפשר להוריד את ההגבלה הזו , הרי מי בודק בכלל ?! ... ואז כל שני וחמישי בפורום השכן יעלו להם שירשורים של נרות . זה יהיה מעניין

אהוד א1

New member
מצד שני...

גם השיטה הקודמת היתה מלאה בחורים.מצד אחד יכולת לרכב על 250 RGV (מעל 60 כ"ס) אך לא יכולת לרכב על DR650.יכולת גם לרכב על EN 500 אך לא יכולת על הונדה שאדו 600 (הבדל של כ-15 כ"ס לטובת הקוואסקי).

מה הסיכויים לראות RGV במצב נסיעה?

ממש רפליקת מסלול ...60 + כ"ס לנפח 250 , נשמע כלי מאיים במיוחד

c881

New member
היום כבר שואף ל-0.

פעם, לפני שריסקו אותם על קירות. קצת יותר.

למעלה