שאלה בקשר לריצה.....

רפי2002

New member
שאלה בקשר לריצה.....

אני כבר שבועיים רץ על מסלול הריצה במשך 20 דקות במהירות של 10-11 (אני לא יודע אם בכל המכשירים יש את אותה מהירות)..... רציתי לשאול, איך אני אמור לדעת אם יש שיפור או לא? לפי מה אני צריך להרגיש את השיפור? תודה...

Nut420

New member
שיפור במה ?

מה מטרת הריצה? שיפור סיבולת לב-ריאה או שריפת קלוריות ? כעיקרון עם אתה רץ ואתה מרגיש שאתה מסוגל ליותר תרוץ במהירות גבוהה יותר ו\או יותר זמן, השאלה רק מה המטרה

רפי2002

New member
המטרה ברורה

להשיג כמה שיותר
זאת אומרת.... שריפת קלוריות אבל גם שיפור סיבולת לב הריאה....

רפי

שאל את עצמך את השאלות הבאות: קל לך יותר ? האם אתה מרגיש אפשרות לעלות קצב ? האם אתה ערני יותר לסביבה ? אם אתה עייף פחות אחרי הריצה ? האם אתה מתאושש מהר יותר אחרי הריצה ? אם ענית כן על חלק מהשאלות, אז השתפרת !!!

רפי2002

New member
התשובה היא.......לא:(

אחרי כמה זמן בערך אנ אמור להרגיש הבדל? ועוד שאלה, אם בריצה, אחרי 10 דקות בערך, ולפעמים 5 דקות, מתחיל לכאוב לי בצד הבטן, כמו דקירות סכין, מה זה אומר? שאני לא נושם טוב, שאין לי כושר, או משהו אחר בכלל?
תודה רבה!

שיפור

אתה אמור להרגיש הבדל תוך כ-6 שבועות, נסה לעלות את הקצב מעט כל 10 3 אימונים. עדין לא יודעים בודאות מהי הסיבה לכאבים הזכרת, ישנם מספר תאוריות: 1. המקרה השכיח הוא כאבים בצד שמאל עקב הצטברות של דם בטחול (הטחול משמש גם כמאגר דם). 2. כאבים בצד ימין (או שמאל) הנובעים מחוסר חמצן בשריר הסרעפת. פתרונות אפשריים: 1. הורדת קצב עצימות 2. כפיפה קדימה על מנת להרפות את שרירי הנשימה 3. נשימות עמוקות 4. לחיצה על הצד

רפי2002

New member
תודה רבה

אני ינסה את כל אחת מהפתרונות..... עד שהכאבים יעלמו
תודה רבה!

גיא 22

New member
לרפי ../images/Emo70.gif

היתה לי אותה בעיה כמו שלך בקשר לכאבים בצד והפתרון ש"פיתחתי" הוא מיידי, פשוט תתחיל את הריצה בנשימות עמוקות מהאף ושאיפות דרך הפה, אם שכחת לעשות זאת בתחילת הריצה ופתאום נתקפת כאבים תעשה זאת ותוך 8 שניות זה נעלם.בדוק. בהצלחה..והכי חשוב אל תשכח לזיין כמה שיותר....

Leli

New member
רמי,רציתי להעיר משהו

אני רצה כבר קרוב ל-4 שנים על מכשיר ריצה ובקצב קבוע של 10 וההרגשה שלי לגבי האם קל לי יותר/אני יכולה להגביר קצב וכו´... אינה תלויה ברמת הכושר שלי אלא הרבה פעמים במזג האוויר,בשעה שאני רצה בה,עייפות,מה אכלתי לפני כן ועוד הרבה גורמים.אני חושבת שאם לא מגיעים עד לקצה גבול היכולת ורצים בקצב אחיד קשה להרגיש שיפור, גם בטווח של זמן

תגובה

השאלות הנשאלות הן מה המטרה והאם המתאמן הוא חדש. היום שאת אחרי 4 שנים רצה קבוע בקצב 10, הגוף כבר התרגל לכך ואין שיפור בסבולת הארובית כמו כן אין גירויים חדשים לכן לא יהיו תוצאות של התקדמות. אם מטרתך היא שריפת קלוריות ופעילות גופנית אז OK. אבל, אם מטרתך לשפר את הכושר הגופני שלך הייתי ממליץ על שינויים, אימון אינטרוולים, ריצה בקצב גבוה יותר כל 3 ריצות, ריצה בקצב גבוה בזמן קצר יותר, ריצות התאוששות וכו´. לגבי מתאמן חדש קצב ההתקדמות שלו גבוה מאוד לכן נמליץ בדרך כלל על עליה מתונה של הקצב בתקופת הראשונה (בהתאם ליכולות). על מנת להגיע לשיפור בסבולת לב וריאה צריך לרוץ מעבר לסך האינארובי, הנושא דובר בהרחבה בפורום, כנסי לחיפוש מתקדם על סף אינארובי. באופן כללי הכושר כן קבוע והוא הדומיננטי כאשר הגורמים של עייפות, רעב, מז"א וכו´ שהזכרת משפיעים אבל בצורה קלה יחסית לכושר של הספורטי.

רפי2002

New member
רמי, את האמת, אני מבולבל כבר../images/Emo13.gif

לא הבנתי בכלל מה אני צריך לעשות עכשיו.... להשאר עם אותה מהירות, או להגביר אחרי 3 אימונים.... והכאבים בצד אמורים להיפסק אחרי כמה אימונים? תודה רבה רבה רבה.....

מה לעשות

בשבועיים הקרובים תשאר עם אותו הקצב (הכאבים אמורים להפסק) אח"כ תעלה את הקצב (מעט) כל מספר אימונים. עדכן אותנו בהתקדמות

למעלה