שאלה בקשר לרדיו?

danii2

New member
שאלה בקשר לרדיו?

מה זה כל הקודים שאני מקבל מהפקח ברדיו??ומה אני אמור לעשות עם זה,ואם זה עוזר לי???בתודה מראש...
 

LLEM

New member
אתה מתכוון בסימולטור או במציאות?

ה"קודים" האלה מוכנסים ע"י הטייס למכשיר שנקרא Transponder או SSB. SSB = Secondary Surveillance Radar הטרנספונדר הוא מכשיר הפועל בתחום תדרי UHF (בניקוד לתדרי התקשורת שפועלים ב-VHF). הוא מקבל שידור ממכ"ם בשדה התעופה (או בפיקוח איזורי) ומחזיר לו שידור בצורת קוד. זה הקוד שהפקח נותן לך כדי שתשים אותו במכשיר. האם זה עוזר לך? לא, אבל זה עוזר לפקח הטיסה. מאחר שיש לו כל כך הרבה מטוסים במסך, הוא נותן לכל אחד קוד כדי שיוכל להבדיל בין המטוסים. (ישנם גם קודים של חטיפה, תקלת קשר או חירום...) האם זה עוזר לך בסימולטור? לא. האם זה עוזר ל"פקח" בסימולטור? לא (אלא אם אתה משחק ברשת עם פקחים אמיתיים - אז זה מאוד חיוני). בסימולטור זה רק חלק מהפרוצדורה הקבועה וזה לא אמור להשפיע על הטיסה באופן כלשהו. זה כדי שזה יראה אמיתי ויחקה את מה שקורה במציאות. תקנו אותי אם אני טועה.
 

Bity

New member
אתה לא טועה

אבל לא ענית לו על השאלה, בסימולטור ברגע שהפקח אומר לך את הקוד זה מוכנס אוטומטית לרדיו של המטוס. אתה לא צריך לדאוג לזה.
 

vuv

New member
אני לא יודע אם זה קשור אבל...

1. תמיד כשאני מבקש מרשה אני מקבל סקווק. מזה הסקווק הזה? 2. לפעמים כשאני עובר בין פקח X לפקח Y בתדרים שונים אני מקבל קוד Altmeter. מזה הקוד הזה?
 

LLEM

New member
אז ככה:

1. Squwak - זוהי "פקודה" שהפקח נותן לך להכניס את הקוד שהוא נתן לך לטרנספונדר. בעקרון אין לך צורך לעשות את זה. אם אתה עונה לבקר (נותן לו Readback ע"י לחיצה על "1" בתפריט ה-ATC), הסימולטור כבר יכניס לך את המספר אוטומטית. אין לזה תרגום יפה בעברית, אבל בארץ אומרים בשפה יפה "הפעל זע"ט" (הכוונה לטרנספונדר). לפעמים בסלנג הוא נקרא "תוכי". 2. זה טיפה יותר מורכב אבל אני אנסה בקצרה: מד הגובה במטוסים מודד גובה ע"פ לחץ האויר החיצוני. הבעייה היא שהלחץ הזה לא קבוע והוא משתנה ממקום למקום בגלל תנאים אטמוספרים שונים. השינוי הוא כל כך זעום כך שבני אדם לא ממש מרגישים בו, אבל בשביל מד הגובה זה שינוי רציני. מאחר שיש שינוי בלחץ האויר, מד הגובה במטוס ישנה את הקריאה שלו בהתאם ל"מה שהוא מרגיש" ועלול לתת קריאה לא נכונה. ה"קוד" הזה שאתה מקבל (Altimeter = מד גובה) זה לא קוד. זה בעצם לחץ האויר בגובה פני הים במקום שאתה נמצא. מד הגובה "מודד" את ההבדל בין לחץ האויר שהכנסנו לו (מה שהפקח אמר) לבין לחץ האויר בגובה שהוא נמצא ונותן חיווי גובה לטייס. הפקח דואג לתת לך את הלחץ כדי שכל המטוסים בסביבת העבודה שלו (תחום הפיקוח שלו) "יעבדו" עם אותו לחץ במד הגובה שלהם, וכך הפקח יכול לעשות הפרדה בטוחה ביניהם. מצטער שזה יצא קצת מסובך אבל אין לי דרך אחרת להסביר... אם משהו לא מובן, אשמח לעזור.
 

ran 15

New member
אני אני אני אני אני אני אני אני../images/Emo3.gif

מה זה ATC???????
 
למעלה