שאלה בקשר לרב יהודה גלעד...

שאלה בקשר לרב יהודה גלעד...

אני אישית תומך תפנית, אבל חברים דתיים שלי שואלים אותי איך הרב גלעד תמך בהתנתקות מבחינת הדת. אשמח לקבל תשובה!

קודם כל לא זכור לי שתפנית תמכה

בהתנתקות אבל בגדול, כן, אנחנו תומכים בפינוי חלקים מיהודה ושומרון. איך זה מסתדר מבחינה דתית? אני יכול להגיד מבחינתי. אני דתי מאד, אבל לא חושב שהפסיקות של הרבנים שאסור לחלק את הארץ הן הפסיקות היחידות. אפשר להזכיר לדוגמה את עניין פיקוח נפש וחוץ מזה, אני חושב הנקודה היא גאולה בשלבים. אני אישית מאמין שיכול להיות שמדינת ישראל עוד תגיע ליהודה ושומרון ותתפרש לשטחים נרחבים. אבל בינתיים עלינו לקבוע גבול מצומצם יותר. מראשית הציונות החל תהליך הגאולה, והוא עדיין נמשך, והוא עדיין תהליך... זאת התפיסה האישית שלי. לא העמדה של תפנית כמובן...

פיקוח נפש מבחינת צה"ל ששמר שם,

או מצד המתנחלים עצמם? ומה זאת אומרת שפסיקות הרבנים שאסור להחזיר שטחים הן לא היחידות? אם כתוב בהלכה אז זה אמור להיות בדיוק כמו שכתוב, לא?

naar0

New member
כשמדברים על הלכה צריך לשאול

איזו הלכה? כידוע לך המושג הלכה הינו דינמי ומשתנה מחברה לחברה (נטורי קרתא, חרדים דיים לאומיים) קיימים ניואנסים וההלכה מטבעה היא אנושית ונקבעת עפ"י פסיקה רבנית-אנושית לפיכך "עשה לך רב"- והרב שתבחר או הדרך ה"הלכתית" שתבחר תלויה בהשקפות שלך ובנטיות שלך והדגש-שלך. תן לראש וללב שלך לעבוד.

צור82

New member
היכן כתוב בהלכה שאסור לצאת מעזה?

מעניינת אותי מאוד הסוגייה אם תוכל להראות לי את הנקודה..

לא אמרתי שיש הלכה...

שאלתי. אבל בעיקרון נראה לי שיש משהו כזה בהלכות רמב"ם

צור82

New member
צר לי

אבל "רבנינו הגדולים"- במקום להתעסק בדת- מתעסקים בפוליטיקה....

למעלה