שאלה בקשר לרבנים..

שירליחצ

New member
שאלה בקשר לרבנים..

עד כמה אתם מתייעצים ברבנים? לפעמים זה נראה שאנשים כבר לא יכולים להחליט בעצמם את הדבר הכי קטן וישר רצים לרב? אתם חושבים שזה טוב? לדעתי יש דברים שרצוי או אפילו חובה לשאול רב,כמו שאומרים "עשה לך רב", אבל הרבה החלטות קטנות שצריך לקבל מומלץ לפעול לפי הרגש או לפי איך אתם מכירים את עצמכם... אני שואלת גם בעקבות כל מיני דברים שכתבו בפורום, וגם בכללי ממה שאני רואה אצל אנשים שאני מכירה..

EinOdMilvado

New member
לפי הרגש?

ממש לא .. הרגש יכול להטעות אותך בהרבה מקרים. אם אתה ברוך ה' עמלת בתורה ואתה בדילמה ויודע את כל צדדי ההלכה, ודאי שאינך צריך ללכת לרב ולשאולו . אך תמיד מומלץ לגשת לרב בדברים שאתה בספק והוא ייתן לך דעת תורה אמיתית .

שירליחצ

New member
זה בדיוק העניין..

שאנשים לא שואלים את הרב רק שאלות הלכתיות... גם דברים שהם סתם -מתלבטים... אם כדי ללכת לפה או לשם או לקנות את הזה הזה או ההוא.. או שאני טועה? ככה זה נראה לפחות

EinOdMilvado

New member
אם את שואלת אותי

זה מעולה . אני מכיר אדמו"ר בארצות הברית (שבן דוד שלי סיפר לי ספור מפחיד עליו, מאוד מחזק ..), ו.. יש שם הרבה אנשים עם ממון רב ותמיד הולכים לרב לשאול אותו האם לפתוח עסק או האם לעבור לדירה במקום x ... יש להם דעת תורה נרחבת .. וע"פ זה הם מדריכים אותך ... לדעתי, כל פעם שאתה יכול לנצל את הרב ואתה הולך לשאול, זו ברכה גדולה . וכמובן צריך לדעת למי לגשת . יש הרבה באבות(או איך שהרב שלי מכנה אותם - במבמות), למיניהם שכמובן מחפשים להוציא כסף ...

אל תכעסי עלי אבל אני

איבדתי אימון ברבנים אם זה אנשים גדולים מאוד שהסתובבתי הרבה בקרבתם וראיתי את פרצופם האמיתי ואם זה הרבנים בישיבה שהנוחות והכבוד עולים להם לראש אני מאמין רק באלוקים ולא בשום מתווך

נכון.. אבל ב"ה.. יש לנו גם תשכל

להבין באמת איזה רבנים מוכנים לעזור.. ואיזה מהם מחפשים כבוד ותהילה.. ולנו יש תאפשרות להתחבר באמת לאלו שמתאימים ומשפיעים עלינו לטובה

כמעט שלא יצא לי לשאול רב מה לעשות..

עם כל ההערכה שאני חש לרבנים מסוימים (מסוימים בלבד..) משום מה לא זכור לי מקרה שהלכתי להתייעץ עם רב איך לנהוג בנושא כלשהוא.. חבל..נכון..אני יודע..

למעלה