שאלה בקשר לקרבות

ice prince

New member
שאלה בקשר לקרבות

יש איזה משהו שאני לא מבין איך זה שבקרבות זירה בעיקר באיגרוף תאילנדי וללא מיגון סופגים לואו קיקים למפרקים ברגליים וממשיכים כאילו כלום הבעיטה הזו בנקודת תורפה (שאי אפשר לכשל בפיתוח שריר וכו'...)לפי מה שאני יודע אמורה להשבית טוטאלית בכל זאת איך זה ? סליחה על הבורות אבל אין לי מושג באיגרוף תאילנדי.

לואו-קיק מכוון לירך - לפחות בזירה

ניתן עם הזמן לחשל את המקום ע"י ריבוי מכות לאיזור: מה שמחזק את קבוצות השריר הרלוונטיות וממיט את תאי העצב המקומיים. מתקבלת יכולת עמידות גבוהה שמחשאירה הבריאותי מגיע בעתיד. היה ומישהוא יבעט לך במיפרק הברך ולא בירך (כפי שאכן יש לבצע ברחוב) הרגל תישבר היות ולא ניתן לחשל רקמות סחוס. בברכה, יובל.

ננדין

New member
גם אם אפשר לחשל

וגם בלי לחשל יש כאלו עם סיבולת כאב גבוהה אבל עם רגל שבורה לא הולכים לשום מקום...

roy33itc

New member
יובל מסקרן אותי מה המחיר העתידי

שמשלמים על החישול הנ"ל

קח כל חלק שהוא, על פני הגוף

וחבוט בו תדיר במלוא העוצמה
... עם הזמן תגרום בו לפגיעה לא רק במערכת העצבית, אלא גם ברקמות השרירים והגידים שבקצותם... כלי דם יוצרו
ויזינו פחות טוב את האיזור... בצקות עלולות להתפתח ובאיזורים בהם החבטות פוגעות בעצמות ובסחוסים עדינים (כמו שרשי כף היד והרגל), דלקות פרקים עשויות להתעורר
... לפי הרפואה הסינית המסורתית
- ריבוי פגיעות שכגון, יגרום נזק לתעלות זרימת האנרגיה, ייצור היתקעות אנרגטית במקום והדבר עלול להשפיע על האיזון הפיזי הכללי - ואפילו המנטאלי
... לא בכדי אנו מתרגלים מגע מלא כשאנו צעירים וחילוף החומרים שלנו בשיאו. אם-זאת: גם החלמה מהירה
המסתמנת במקרים שכאלו, לעיתים אינה מסגירה את הנזק המצתבר ולעיתים הבלתי הפיך
... בקיצור: יש מחיר
למגע מלא המתורגל תקופה ממושכת.

יש מחיר גם לחוסר תרגול

יש חשיבות רבה להיכרות הנפשית, לא רק הפיזית, עם תחושה של ספיגת מכה חוזרת לאורך זמן, ככל שאנו מתורגלים יותר אנחנו מסוגלים להגיב מהר יותר, והקפיאה בשניות הראשונות מתקצרת. מי שעולה לזירה חייב לעמוד בינסיון הזה, ומי שעשוי להתקל בכך בעבודתו צריך לתרגל כדי להיות מוכן, חלק מן המוכנות היא גם להיות מסוגל לספוג באיזורים שחושלו. גם את החישול(למי שבוחר לעשות זאת) צריך לעשות בצורה מבוקרת ואחראית. לכל העוסקים בא"ל לצורך פיתוח הפנימיות או רוחניות ממילא אין צורך בחישול או כל מצב כואב אחר.

MidNight Flame

New member
../images/Emo45.gif לנסות להוריד עץ בננות בבעיטות,

זה אכן מיותר אבל אני בהחלט מסכים שבנאדם שמתעסק באומנות לחימה מכל סוג שהוא צריך להיות מוכן לרעיון של ספיגת מכה. הקיפאון שזה עלול ליצור עלול להיות מסוכן וחובה לתרגל תגובה...

רוצה ../images/Emo94.gif ../images/Emo35.gif פשוט תקטוף עם היד

לא חבל על העץ והרגל
וברצינות: כל קיצוניות היא מיותרת. הגזמה במגע מלא לא מומלצת בדיוק כמו שלילת מגע מלא לחלוטין. ההתנסות חשובה כפי שאיתן כתב - ולו מנטאלית.
אגב, איתן - גבי ההתפתחות הרוחנית: אני מכיר (לצערי) יותר מידי מאלו שלא עושים מגע מלא אבל הם מפותחים ברוח יותר מאשר ברוחניות... כנראה שעוצמת התירגול אינה אינדיקאטור לעניין...

roy33itc

New member
הייתי רוצה ברשותך להעביר את

הדיון לפורום לחימה בזירה,כי אותי הוא מטריד מאוד רצונך כי אנשים שמתאמנים כבר שנים בקיק בוס אואיגרוף תאילנדי יוצרים לעצמם נזק מצטבר ובלתי הפיך? אם כך רב הנזק על התועלת. ברור לי שהכול עניין של מינון,אבל היכן הגבול? כאבים במקום המכה? סימנים של כיחלון או אדמומיות? מתי יודעים שיש לפרוש מהמקצוע בשל סכנה בריאותית? אני שואל ברצינות ולא בציניות בניסיון להבין תודה רבה רועי

רב הנזק על התועלת ../images/Emo35.gif תגדיר תועלות

סביר להניח שלא תמות כתוצאה מעיסוק במגע מלא לאורך שנים. זה גם לא ישפר את הבריאות שלך - אבל זה לא סופני... היה והזירה היא חלק מהמהות של אמן הלחימה והיא משמשת עבורו ככלי שאין שני לו להגשמה עצמית ו/או לפרנסה, הרי שהתועלות שהוא מפיק מצדיקות את ההישחקות הגופנית... הכל תלוי אם כן בנקודת ההשפה האישית. אין תשובה ש"תרגיע" אותך או שתוכל להפנות אותך בהמלצה חד חשמעית לעיסוק במגע מלא או לחילופין להתנזרות ממנו. הכל תלוי בך. בחר את המינון הנראה לך הולם עבורך.

הנה מה שלירון מרקוביץ' כתב

בפורום א"ל בזירה על הקרב הראשון שלו בתאילנד:
"...so in the end i won and with me i feel that all of us won because foreners almust allways lose here. i did in the first time 5 X 3 real muay thay and im hurt in my chins but with a big smile on my israeli face..."​
אפשר "לחשל", או כמו שיובל כתב "לחזק את השריר ולהמית תאי עצב מקומיים". יכול להיות גם שבמהלך קרב אתה פחות תרגיש את הכאב בגלל אדרנלין, אבל לאחר הקרב זה עדיין יכאב.

למעלה