שאלה בקשר לקפוארה...

Dreamsphere

New member
שאלה בקשר לקפוארה...

סמתי לב בזמן האחרון במתנסים זה מאוד מאוד נפוץ זה מאוד יפה ומאוד קצבי ונחמד אבל האם באמת זה הגנה עצמית טובה... כי לי נראה שזה חוג לריקודי עם ברזילאי\אפריקאי...? כלומר... אני לא מנסה להתגרות באנשים שלומדים קפוארה... אבל אם ברגע אמת קורה משהו מה הם יגידו "רגע!" ליריב "אני צריך להכנס לקצב תן לי מחיאות כפיים" אין לי הרבה מוסג חוץ מצפיה באומנות אז אולי אני סתם ידיוט ^_^ אני אישית למדתי גודו 6 שנים והייתי ידיוט ועזבתי ושנתיים קרטה

j i m m y

New member
עצה אישית..

אם אתה רוצה ללכת על שילוב בין שתיהם, ז"א גם אומנות לחימה כפי שהיא וגם קפואירה כפי שהיא, הייתי ממליץ לך ללכת על קפואירה אבאדה. כל הקפואירות האחרות (כמעט כולן, סליחה.) הולכות יותר על הקטע האקרובטי. באבדה תמצא שיש יותר מגע, יותר הטלות והפלות.

amir_aikido

New member
מה כן תחשיב כהגנה עצמית ../images/Emo35.gif

כל אימון באמנויות לחימה בסה"כ נותן יכולות מסוימות. השימוש להגנה עצמית הוא שימוש שאתה עושה ביכולות הללו. אמנויות שונות מדגישות חלקים שונים ביכולות הללו. האם קפואירה יותר מדגישה את נושאים שאתה פחות מחשיב כ"הגנה עצמית ? בו נראה : עבודה עם קצב - תקרא כאן בפורום ותראה שרוב המשתתפים מחשיבים רגישות לקצב כדבר חשוב. גמישות - במקרה של טכניקות בעיטה ודומותיהן, כפי שמופיעות בקפואירה, אין ספק שזהו אלמנט חיוני. כושר גופני, אירובי ויכולת אתלטית- בטח שלא מזיק ובהחלט יתכן שמועיל, ולו באלמנט של התמודדות עם עליית הדופק בעת עימות אמיתי. תנועה ותיזמון - ברור לכולנו שזה אלמנט חיוני, כמובן שניתן לשאול האם התיזמון והתנועה לא מושפעים ממצבים בהם היריב לא באמת רוצה לפגוע במסגרת המשחק של הקפואירה? אך דברים כאלה קיימים בכל אמנויות הלחימה
בקיצור, גם בקפואירה ניתן להתעמן על הרבה אלמנטים שמאוד רלבנטיים להגנה עצמית. אז אולי צורת האימון איננה דומה לאמנויות האחרות. ובהחלט יתכן שלא כל אחד ידע איך לנצל את האלמנטים הללו במצבי עימות אמיתיים. וברור גם שיש לא מעט מצבי עימות שאינם מתורגלים במסגרת האימונים והמתאמנים יצטרכו למצוא את התשובות להם בעצמם בזמן אמת. אבל דברים כאלה קיימים בכל אמנות לחימה. ורק להבהיר, אני לא מתאמן בקפואירה, לא התאמנתי ואפילו לא מתכנן להתאמן בעתיד. מעט נקודות למחשבה. אמיר אתלטיות -

q0s

New member
הקפוארה נותנת לך

זריזות, יכולת לקלוט ולהגיב לתוקף יותר מהר מבן אדם ממוצא. אבל המטרה של הקפואירה היא לא להתמודד בקרב אמיתי ברחוב. זה ספורט שמטרתו להנאה.

yanivtil

New member
וזה בדיוק מה שכ"כ מעצבן...

שהקפואירה,שהיתה יכולה לקבל מעמד של אמנות לחימה במלוא מובן המילה- מסורתית,מכובדת,אמיתית וגם קטלנית- ממש כפי שהיא במקור, הפכה במערב המודרני לספורט של קצב,תנועה,סלטות וחארטות בארטות...במקום שילמדו אותה בשביל להילחם,לומדים אותה ילדים בני 8-15 שרוצים לעשות דאווינים...אני יכול לצאת מזה מדעתי... לפעמים האדם המודרני לוקח דברים טובים ומשחית אותם ללא רחם.זה בדיוק מה שקרה לקפואירה, ואני מצר על כך מאוד. אם יש קבוצות ששמות את הדגש על המסורת הלחימתית- המשיכו כך,אתם ממשיכי הדרך האמיתיים. בהצלחה.

zakomea

New member
אתה צודק לגמרי אבל...

באבאדה לא שמים דגש בכלל על אקרובטיקה, למעשה רוב האקרובטיקה לומדים אחרי השיעור בדשא בחוץ. אצלנו שמים דגש חזק על תנועות נכונות מהירות ומדויקות.

q0s

New member
זה הרבה יותר מרק אומנות לחימה

לא רק שמשמרים את האומנות הלחימה אלה גם את כל התרבות האפרו-ברזילאית שבאה איתה. אי אפשר להפריד את הלחימה מהקצב ושאר התנועות, אחרת לא משמרים ונותנים כבוד לתרבות. לאומת זאת אי אפשר להתעלם שזאת כן אומנות לחימה קטלנית ודורשת יכולות רבות, אך מה לעשות היא לא הכי שימושית בקרב אמיתי.

למעלה