שאלה בקשר לקלאסי

19יוסי

New member
שאלה בקשר לקלאסי

האם מתנדב קלאסי שעוצר רכב,והרכב נראה חשוד האם הוא יכול לעשות חיפוש ברכב? אם אני בודק חשוד אני יכול לעשות עליו חיפוש?<?

גמר חתימה טובה...

ב"ה שלום, חיפוש ברכב יעשה בתנאים הבאים: א. הרכב ביצע עבירה מול עיני הבודק. (דוגמה חטיפה, שוד, ת.ד. פגע וברח וכו'). ב. צו מבית משפט שהוצא לחיפוש ברכב. הן חיפוש פתאומי (תיקול הרכב וביצוע חיפוש, והן החרמת הרכב, החזקתו בתחנת משטרה והוצאת צו שופט לביצוע חיפוש ברכב). ג. לשאול את בעל הרכב, אתה מוכן שאעשה חיפוש ברכב? יגיד כן, אחלה. יגיד לא. זכותך לעכב אותו ואת הרכב לתחנה, להגיד לקצין תורן למה לדעתך שווה לעשות חיפוש, ואם קצין תורן יחליט שיש היגיון במה שאמרת יוציאו צו משופט ויבצעו חיפוש. לגבי חיפוש על אדם. זה יתבצע לא על ידי קלאסי, אלא רק על ידי שוטר. היות והאדם עלול לשאת עליו סכין או כלי משחית אחר. עקרונית וחוקית מותר. לא מומלץ בשום אופן! המשך שבוע טוב.

19יוסי

New member
שאלה לאיציק

לגבי חיפוש על אדם:אני רואה הרבה חבר'ה קלאסי עושים חיפושים,ודרך אגב אם אני מעכב מישהו אני חייב לעשות לו בדיקה שלא יהיה עליו איזה סכין או כל משהו ישכול לפגוע-זה מותר?? לפעמים השוטרים אומרים לנו לעשות חיפוש על חשודים בתחנה,ואנחנו עושים כי הם אמרו לנו,אבל אני שואל בגלל שכל פעם שאני עושה חיפוש אני חושב לעצמי אם מותר לי או לא אז בגלל זה אני שואל ורשמת שרק לשוטר מותר לעשות חיפוש כי יכול להיות שיש עליו סכין או כל כלי משחית אחר,מה ההבדל ביני לבין השוטר??גם אני יכול להשתלט על חשוד עם סכין או חשוד שמשתולל,וגם אני אני תופס משהו אצלו אז זה נחשב לתפיסה של הצוות שלי ולא לשוטר

אז ככה...

ב"ה זה שאתה רואה הרבה חברה מהקלאסי שעושים חיפוש, אין עם זה בעיה זה מותר חוקית. הבעיה היא מה יקרה אם חלילה תדקר או יקרה משהו... אומנם יש ביטוח אך זה לא מצב נעים. אם אתה מחליט על חיפוש, ויש לך סיבה טובה. לא הפגנת כוח, אלא חשוד עם פוטנציאל לפשע או לנשיאת נשק חם או קר, תבצע חיפוש. זה ששוטרים בתחנה אומרים למתנדבים לעשות חיפוש, זה בסדר, בסמכות השוטר ובסמכות המתנדב. אך כשאני עשיתי חיפושים. ועשיתי עשרות. תמיד דאגתי שיש לי גב של מישהו ששומר עלי. שלא אדקר או אחטוף. (וכן, חטפתי מכות בחיפוש כבר). צריך להזהר מאד מאד מאד... לגבי תפיסות, אם הקרדיט חשוב לך, אל תוותר לשום שוטר אליו :)

19יוסי

New member
וואלה זה מה שרציתי לשמוע

אני שולח לך שאלה לפרטי אז תקרא אותה,חבל להציף את הפורום באשכול הזה למה יש לי כמה שאלות בעניין

למעלה