שאלה בקשר לצילום.

שאלה בקשר לצילום.

איך אפשר לצלם מופע תיאטרון (מחול ליתר דיוק)- עם תאורת תיאטרון, ושיראו מה קורה? מה שקורה ב-WIDE SHOT זה שכל הדמויות הופכות ללבנות/צבע תאורה, ולא רואים פרצופים או כלום. השאלה היא- איך אפשר לצלם ככה שיראו בצורה סבירה? אני מתכנן לעשות את הצילום הזה עם מצלמת PD-170 או דומה לה (במידה ויצא לי לעשות את הצילום). חשבתי על הורדת ה-EXPOSURE, אך השאלה היא אם זה יעזור? אין שום סיכוי שיהיה לי הזדמנות לבדוק, לפני הערב עצמו. יש פילטר כלשהו על העדשה שיכול לטפל בזה? תודה! ניר.

ועוד שאלה ../images/Emo8.gif

אם מצלמים בצורת DV במקום DVCAM במצלמה כגון ה-PD150/170, ההקלטה תהיה פחות איכותית או שזה לא יפגע בצורה הנראית לעין? (החומר המצולם לא מיועד לשידור). ועוד שאלה- כשמצלמים במצלמה כזו בצורת DV, האם יהיה אפשר לנגן את הקלטת במצלמת miniDV ביתית (לצורך העברה למחשב)- באיכות המקסימלית של ההקלטה? ניר.

vidman

New member
כן,ברור שאפשר

התשובה חיובית לשני השאלות. אם זה לא לשידור עין רגילה לא בהכרח תראה הבדלים בין דידוי קם למצב די וי רגיל. ההבדל אגב הוא באחוז הדרופים ולא באיכות התמונה בכללי. ואכן תוכל לנגן את הקלטת במצלמת מיני דיוי אחרת

shai955

New member
אני צילמתי שנה שעבה

אני צילמתי שנה שעברה מסיבות סיום של בתי ספר למחול. אני השתמשתי במצלמה שלי (PD-150) ובגלל שזה מחול ובכלל זה במה עם תאורה ועוד כל מיני דברים על הבמה, באתי איזה חצי שעה או 45 דקות לפני התחלת המופע כדי להגדיר הכל. מה שקורה אם אתה עובד במצב אוטומטי המצלמה מתבייטת על השחור והאנשים שרוקדים על הבמה לא ניחשים לה חשובים. אני הגדרתי את הWB, וגם את הCOLOURE LVL וה-SHARPNESS. והכי חשוב הוא להיות כל הזמן ידני עם הצמצם והתריס. כלומר את התריס להאיר ב50 או כמה שאתה רוצה אבל את הצמצם כל הזמן יש איתו משחקים. כי כאשר אתה מתקרב עם זום אתה צריך לסגור צמצם וכאשר אתה יוצא החוצה מזום אתה צריך לפתוח צמצם. מה שכדאי לך עוד הוא לעבוד גם עם המסך וגם עם העינית, מכיוון שהיא שחור לבן ולכן אתה יכול לראות יותר טוב אם נישרפים הפנים או לא. וגם כדאי לעבוד עם זברה. אתה עובד עם חצובה?

התוכנית היא כזו- ../images/Emo16.gif

(במידה ויהיה תקציב, אני עדיין לא בטוח): מצלמה אחת על חצובה- WIDE SHOT קבוע. מצלמה שניה לא על חצובה, שמסתובבת קרוב יחסית לבמה ואולי אפילו קצת על הבמה. במצלמה הקרובה אני לא חושב שתהיה בעיה, הבעיה שלי היא בצילום מרחוק- ותודה רבה על התשובה, אני מקווה שזה יעבוד
.
ניר

שתי דרכים מהירות לפתרון אפשרי

1. הוספת תאורה משלך בצידי הבמה כגון: תפוזים, עם מרככים על הפנסים ואז תהיה לך נקודת פתיחה לפני שהתאורה של הבמה תעלה. 2. לתאם עם התאורן, עוצמה מקסימלית של התאורה. לא חייבים להעלות את העוצמה של הפנסים לעוצמה מלאה. העין של הצופה מספיק רגישה. אישית : אני לא הייתי סומך על התאורן שלא יתפתה להשאיר את התאורה בעוצמה חללכן אני הייתי מציב פנסים שלי, שיעניקו אור מילוי לבמה. הצבת המצלמה במצב אוטומטי קשה לביצוע ותגרום לקפיצות בצמצם.

תודה ../images/Emo13.gif

אתה באמת חושב שיהיה לי תקציב להשכיר גם תאורה? זה למתנ"ס
. בדרך כלל הצילום של זה ממש גרוע (כמו שאמרתי- רואים את הדמויות כלבנות), ככה שאם אני אוציא משהו יותר טוב- זה יהיה תקדים של ה-15 שנה האחרונות
. נ.ב.- קיבלת את המסר שלי? ניר.

shai955

New member
אבל...

אני חושב שאם תציב פנס על הבמה זה יפריע ויבקשו להוריד את הפנס מהבמה. כי כל הקטע של התאורה היא הצבועניות ומיקום שהם ממוקמים וכל השאר. אבל אני חושב שזה יפריע לתאורה שהציבו. מה אתה חושב?

כן, צודק, זה בהחלט יפריע. ../images/Emo16.gif

הפנסים הם לא רק לבנים, אלא גם צבעוניים, ופנסים נוספים שם יפריעו בהחלט.
ניר

uriuma

New member
זהירות !!!!

אני נפלתי פעם עם ארוע כזה מה שאני מציע הוא לצלם עם 2 מצלמות אחת קבועה מרחוק (long shot) והשניה ניידת על הבמה (close up) אומנם זה יותר עבודה אחר כך בעריכה אבל ככה אתה יכול להתמקד מידי פעם על כל אחד וכולם יהיו מרוצים.

זה מה שרציתי לעשות-

אבל כמעט בטוח שבסוף לא אוכל לצלם את אותו אירוע, בגלל בעיות תקציב...
ניר.

למעלה