שאלה בקשר לצבא...

PloveB

New member
שאלה בקשר לצבא...

כמו שאתם יודעים אני בת 17 ונשלח אלי צו ראשון. לפי הבנתי יהיה לי פרופיל 21 רפואי אלא אם כן אני רוצה להתנדב ואז יהיה לי פרופיל 30. השאלה שלי היא כזאת : מה אני בתור מתנדבת יכולה לעשות עקב הסכרת ? ברור שמשהו קרבי או דומה לזה לא יתנו לי בחיים לעשות... אז מה כן ? והאם זה בכלל שווה להתנדב לאיזה תפקיד של "ג'ובניקית" מאשר לא להתגייס בכלל ובשנתיים האלה לעבוד\ללמוד... מה אתם מציעים לי לעשות ???

בכול מקרה בעיה.

אם תתגייסי , יכול להיות נהדר, ויכול להיות שתצטערי. אם לא תתגייסי אז בטוח שתצטערי . אז את בבעיה.

King of pain

New member
צבא ...

השאלה לדעתי כלל אינה קשורה לסוכרת , אלא למגוון העדפותייך האישיות , השקפת עולמך וסדרי עדיפויותייך . ההמלצה הגורפת שלי היא להתנדב ולשרת - גם כחוויה אישית מעניינת , גם כתרומה חשובה , וגם כחלק מהמאמץ להשתלב בחברה בכל המובנים ועם כל ההשלכות , כדי שנוכל גם לצפות ליחס שווה והוגן ללא מגבלות , הגבלות והסתייגויות . את ה"אני מאמין" שלי בעניין כבר פרשתי פה במספר הזדמנויות , ואני ממש לא רוצה לעייף ולייגע שוב את הפורום כולו , אבל אשמח לפרט יותר אם אתבקש . בכל מקרה - קחי בחשבון במקרה זה , שאם תחליטי להתגייס בסופה של ההתלבטות , וזה לא יימצא חן בעינייך בכל שלב שהוא , תוכלי להפסיק את ההתנדבות עפ"י הכללים המקובלים , ולפחות לא תרגישי שהחמצת משהו שאפילו לא ניסית . בהצלחה , וברכותיי לרגל הצו הראשון ...
... מצורפת תמונה של צב ראשון --->

i l a n n a

New member
את כ"כ תהני...

ממליצה בחום להתנדב!!!!!!! רוב הסיכויים שלא יהיה לך כ"כ קל בהתחלה... אבל למי כן היה? הצבא הוא מערכת גדולה, מסורבלת ומפגרת!!! אבל הקשרים שאת רוקמת במהלך השירות שלך ממשיכים איתך לאורך חלק מאוד נכבד מהחיים שלך... החברות של השירות הצבאי היא חברות ארוכת טווח (מנסיון ובדיקה בסביבה הקרובה שלי) אם את רוצה יותר פרטים את מוזמנת לפנות אלי במסר אישי

שלום לך יקירתי!

אני בדיוק עומדת בסוף י"ב עכשיו ויש לי בדיוק את אותה התלבטות, אני לא יודעת מה יהיה אבל בראסמי מי כן בוחר את התפקיד שלו בצבא? ולא נראה לי שזה רק ג'ובניקית, זה פשוט תפקידים מאותגרים גופנית אז מה יש המון תפקידים בצבא שדורשים שכל ולא כח והם תפקידים נחשבים.

אני ויתרתי על השירות

אני לא ממליץ לך לוותר,רק מספר את סיפורי. בגיל 18 עברתי תקופה אישית מאוד קשה לאחר 9 שנות מחלה. החלטתי באותה תקופה לוותר על השירות שלי וללכת ללמוד ולעבוד. כיום אני בן 29 ואין לי מושג אם השירות היה עוזר לי/מבגר אותי/מחזק אותי מעולם לא נתקלתי בשום בעיה בגלל אי שרית צבאי. לכל מקום עבודה שהלכתי אליו לא עשו לי שום בעיה למזלי בנושא הזה. אני עובד בחברת תקשורת מובילה בשוק. שוב,אני חושב שזה אמור להיות שיקול שלך בלבד. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי!!!

portland

New member
ל"החדר של אופיר"

באיזה חברה אתה עובד? לא הפריע להם שלא היתה בצבא? כי אני מתחיל לחפש עבודה (אני בצבא ובקשר לזה אני לא רוצה לפרט מה אני חושב כי זה הרבה לרשום) ובכל מקום אומרים לי מה עשיתי בצבא וכל מיני דברים כאלו בכל מקרה גם חשבתי שמהצבא אני יקבל נסיון בתום שאני אוהב ובסוף לא קיבלתי כלום.... : \

i l a n n a

New member
הצבא בהחלט מבגר

בצבא נתקלתי במין דגם מוקטן ומוקצן של החברה הישראלית (שמה לעשות? לא חברה קלה או נחמדה בחלק מהמקרים). בשירות הצבאי שלי בנוסף לכל הכיף והחברים רכשתי את הכלים להתמודד מול אנשים צרי עיין שרוצים רק ברעתי ולו רק כדי שאני לא אתקדם על חשבונם... (להזכירם- הקצינה שלי דפקה לי כמה אפשרויות כניסה לקבע... והכל בגלל שהיא מתוסכלת... לא מאפשרים לה להתקדם יותר ממה שהיא הספיקה עד כה ולכן היא מונעת מאחרים...) בצבא רכשתי כושר ביטוי מדהים, היום אני מתקשרת עם אנשים מכל שכברות האוכלוסיה ומכל הרמות ואין לי שם חששות או לבטים. בשורה התחתונה- הצבא הוא סוג של "מיני ישראל" ונמצאים בו כל סוגי האנשים. בשירות הצבאי שלי למדתי המון! מצאתי חברים טובים שילכו איתי עד הסוף ולמדתי להתמודד עם "חורשי מזימות"... אני חייבת להזהיר שהמערכת הצבאית לא יודעת כיצד לנהוג בחיילים מתנדבים: המפקדים (הישירים) לא מכירים את החוקים והנהלים לגבי מתנדבים ולא יודעים כיצד אפשר "לתפוס אותם בביצים" (כל חייל אחר יבהל כאשר ישמע "630"- טופס תלונה אבל למתדנב זה לא כ"כ משנה כי רוב הזמן אין כ"כ עונשים לתת לו) וכתוצאה מכך הם ינסו להשפיל, להעליב ולפעמים אפילו לפגוע במתנדב... הכל נובע מטימטום של אותם מפקדים עם מעט לשון חדה והרבה אדישות אותם מפקדים "יאכלו את הכובע"... יש לי מליון דוגמאות לנושא הזה שבכולם אני יצאתי צודקת והשפלתי את המפקדים שלי... לא לפני שאכלתי הרבה (סליחה) חרא מהם... ידוע וברור לי שדברי אלו נראים כאילו אני נוטרת טינה כלפי המפקדים והמערכת אבל לא! אני פשוט מספרת את הדברים כמו שהם... המטרה בכתיבת שורות אלו היא פשוט למנוע מצבים דומים לאלו שאני עברתי... שיהיה בהצלחה ואם מישהו רוצה לשאול עוד דברים... הוא מוזמן

R a a B

New member
לי יש שאלה

האם זה באמת שווה את זה? ושמעתי גם שאני יכול לקבוע את הזמן של השירות שלי, זה נכון? אני גם מקבל משכורת צבאית בתור מתנדב?

את מרבית המתנדבים שואלים איפה הם

רוצים להיות, כך שהבחירה די חופשית וניתן לעסוק בתפקידים מאוד מעניינים. אני שרתתי במודעין של
וזה כלל קורס של 9 שבועות בדרום והיה ממש חוויה. כן נפלתי גם על מפקדים מגעילים וגם על כאלה שלא היתרון שהיה לי מאוד קל לעבור מתפקיד לתפקיד.

i l a n n a

New member
צודקת... בחלק מהדברים

רוב הזמן אמנם שואלים את המתנדבים איפה הם רוצים להיות (אחרי הכל מדובר באנשים שלא נספרים מבחינת התקן...) אבל לפעמים קורה שלא רוצים את המתנדבים באותו בסיס מסויים (נדיר אבל קורה... רוב הזמן מקבלים מתנדבים בזרועות פתוחות) בקשר לקורס- יציאה לקורסים היא דבר אפשרי אבל כרוך בהמון אישורים... ולבסוף: המעבר מתפקיד לתפקיד, מבסיס לבסיס ואפילו מחייל לחייל הוא עניין של אחת שתיים למתנדבים... לא עושים עם זה בעיות ברוב הזמן (כמובן שתלוי בתדירות הבקשה והסיבה לבקשה...)

newKiticat

New member
בתור מתנדבת בצבא

לפני שהתגייסתי- הייתי בטוחה. אני באה מעולם אחר ולא צריכה את השירות. בנתיים כל החברות שלי (ואני) התקבלנו לשירות לאומי, ואני עדיין המשכתי להתלבט קשות. כשקיבלתי את הפטור באופן סופי- חשבתי לעצמי- למה לא בעצם? יש המון יתרונות למתנדב על פני אחרים בצבא. ואני לא מתביישת להודות שאני מנצלת את זה. ולמה לא? לפני שהתגייסתי גם הייתי מעורבת בתאונת דרכים קטנה- אבל היא השפיעה לחלוטיין עליי- בגלל שמאז יש לי כאבי גב + רגל שמאלית נוראיים. ואני מעורבת בנסיעות כל יום.... מה שלא עוזר. ולמרות זאת- אני כבר עוד מעט 5 חודשים בצבא- ואני יודעת שאני עושה את השנתיים שלי. זה חלק מההווי שלי- והאידאלים שלי הם כאלה שלא ירשו להשתמט. נכון- הצבא נותן לך פטור- אבל בגלל שיש לך סוכרת למה שתתני לעצמך פטור? מה עושה אותך שונה (מבחינתך!) כדי שלא תשרתי גם? מעבר לזה- זה ייתן לך כל כך הרבה לאופי... כל כך הרבה להעשרה, לכבוד, לקורות החיים ולחיים עצמם. למה לא? מה תעשי במקום? תלמדי? אז תדחי את הלימודים בעוד שנה וחצי... זה לא כזה ביג דיל. תוחלת החיים דווקא עלתה- אז יהיה לך מספיק זמן ללמוד באוני'- ולעבוד וכו'.

i l a n n a

New member
דרך אגב ההתנדבות שלך

איך הולך לך? איפה את משרתת? שתפי אותנו

newKiticat

New member
דובר צה"ל כבוד! ../images/Emo13.gif

מאוד-מאוד קשה. במיוחד בגלל הנסיעות הארוכות בשילוב עם בעיית הגב הנוראית שלי. אבל אני יודעת שזה שווה את זה. לא שלחו אותי לקורס דוברות- אבל אפשר לחיות עם זה. צריך להלחם- אני לא אומרת שלא, אבל זה בהחלט שווה את זה.

ל"PORTLAND" ידידי

לא רציתי לעשות פרסום, אבל לבקשתך אני עובד בחברת הסלולר "סלקום". אני נמצא בחברה 6.5 שנים ומעולם לא נתקלתי בשום תפקיד שמילאתי שם שום בעיה להיותי סוכרתי או לאי שירותי הצבאי. עבדתי גם שנה וחצי בחברת "דיזנהויז" וגם שם לא היתה לי שום בעיה. תאמין בעצמך וביכולות שלך ותראה שאין שום סיבה לחשוש.

newKiticat

New member
ואני אעשה שנתיים מלאות!!!

אפילו שזה מאוד מפתה להעביר שנתיים באיזה בסיס קרוב לבית ולהיות בבית כבר ב5....

למעלה