שאלה בקשר לצבא....

p i g

New member
שאלה בקשר לצבא....

כמו שאמרתי כבר, בצו ראשון לא הסכמתי לעשות את הבדיקה הגופנית. וקיבלתי זימון לועדה רפואית ולא הלכתי וקיבלתי עוד אחד (להיום) וכן הלכתי והם ביקשו ממני שוב פעם לעשות את הבדיקה, לא הסכמתי שוב פעם... עכשיו השאלה שלי היא האם הם יוותרו איי פעם או שאני זה שצריך לוותר ולעשות את הבדיקה...

Mיקי_

New member
אתה עושה טעות

קב"ניסטים שהולכים לוועדת מצפון נתפסים מראש כלא אמינים. כאלו שהם "סלקטיביים" ורק מחפשים מוצא לצאת מהצבא. וגם ככה הוועדת מצפון של הבנים קשה, כך שאתה מערים על עצמך קשיים. לעניות דעתי (המאד מגובה) אתה צריך לפעול בדיוק ההפך... לגשת לוועדת מצפון, ואם לא תשתחרר דרכה, יהיה לך רק גיבוי שאתה גם ככה חושב על הצבא דברים רעים, ושהמערכת הזו תהיה קשה לך. בדר"כ אם הגעת לוועדת מצפון, יוצא לך בדרך להשתחרר על קב"ן, כך שלנסות קודם קב"ן נראה לי טעות מאד גדולה. וגם כפי שציינתי פה בעבר יש ערך אידיאולוגי מוסף חשוב ובעיני הכרחי, שכל מצפוניסט יצא על מצפון.

ממש מקסים,

איך שאת נותנת הדרכה והכוונה טקטית איך לתכמן את הצבא... אגב, מדובר בעבירה פלילית של הסתה והדחה והמרדה לא לשרת, שאת מבצעת בלי בושה על גבי פורום פומבי .. לא שאני חושב שזה מטריד את מנוחתך.... ונשאלת כמובן השאלה : אם היה פונה אליך ב 1943 חייל רוסי או אנגלי ומבקש עצתך איך להתחמק מהשירות במלחה"ע ה 2 , האם גם לו היית עוזרת? האם גם חייל שנמצא בדרך לשיחרור מחנה אוושוויץ צריך להתחמק מהשירות?

אimר

New member
למה

הם לא יוותרו, אבל זה לא אומר שאתה צריך לוותר. למה לוותר אם הם לא יוותרו? מבחינתם במקרה הגרוע הם יכולים לקבוע לך פרופיל רפואי שלא בנוכחותך, זה לא מה שיעצור אותם מלתבוע ממך להתגייס. ושוב, למה לוותר גם אם הם לא יוותרו?

p i g

New member
לוותר אני לא... השאלה היא

סנקציות הם יכולים להפעיל עליי, שמעתי איומים של משטרה וכאלה... למרות שזה נשמע מופרך לחלוטין...

Neta558

New member
האם אזרח יכול להחשב עריק של הצבא?

אני בכלל לא בטוחה.. מרגע שמגישים בקשה לועדת מצפון לא מחויבים להגיע לשום זימון פרט לזימון לוועדה וכל הליך הגיוס "מוקפא", נראה לי שזה הפתרון המתאים כאן..

My Conviction

New member
באמת רציתי לשאול לגבי זה

אם אני שולחת את המכתב לפני הצו הראשון, אני צריכה להגיע אליו? כי חברה שלי שגם מתכוונת להשתחרר על מצפון, שלחה את המכתב שבוע לפני הצו, ובכל זאת הלכה, ופשוט סרבה לעשות את הבדיקות הגופניות, אבל עשתה אימות נתונים ומבחן פסיכוטכני. אמרתי לה שלפי מה שאני יודעת לא צריך להגיע, אבל היא אמרה לי שלא חייבים לעשות אך ורק בדיקות הרפואיות, אבל צריך להגיע ללשכה ביום הצו. אז מה נכון? ללכת או לא?

אimר

New member
לא חייבות ללכת

ההתייצבות לצו מושעית עד לתום ההליכים בועדת המצפון. חוצמזה, בתור סרבנית, למה מה קרה שאני אתייצב רק כי הצבא קורא?

Mיקי_

New member
צריך להגיע ולהצהיר באותו יום

וכמובן לסרב לעבור את הבדיקות, אבל זה ששלחת את המכתב לא מונע ממך את חובת ההתיצבות.

Mיקי_

New member
אנחנו חייבים לומר אותו הדבר?

אני פשוט אומרת את הגירסה של מה הצבא מצפה ורוצה שתעשה (מעבר להתגייס). הוא אומר את גירסת הסרבנים...

למעלה