שאלה בקשר לצבא

turtin

New member
שאלה בקשר לצבא

מה עדיף? לשרת בצבא או לעשות שירות לאומי באנונימוס? הצדדים שניצבים לפני הם אלה: לשרת בצבא - מכיוון שאם אני לא אשרת בצבא יהיה קשה לי למצוא עבודה שירות לאומי באנונימוס - לנצל את הזמן בלעזור לבעלי החיים. כרגע אני חושב שעדיף לשרת בצבא בשביל למצוא עבודה, אשמח אם מישהו יראה לי שאני טועה. עוד שאלה: בזמן השירות הלאומי אפשר במקביל לעבוד ולהרוויח כסף?

M o n a L i s a

New member
טורטין ../images/Emo171.gif

העלת שאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב - שירות לאומי או צבא. אכן אפשר לעבוד בשירות הלאומי - כמובן אם אתה מוציא אישור עבודה. (הקריטריונים להוצאת האישור דומים לזה של הצבא) תראה, כרגע עדיין יש בעיה עם הזכויות של בני שירות, החוק עומד לצאת, אבל עדיין לא אושר. אני חושבת (רק חושבת ויכולה לשאול) שהחוק יהיה תקף החל משנה הבאה. אז אם וכאשר החוק של בני שירות יהיה תקף, השירות שלך ייחשב כמו שירות צבאי.

turtin

New member
עוד כמה שאלות

אני כבר הייתי בצו גיוס אחד, אני כרגע בכיתה י"א, איך מוציאים אישור לעשות שירות לאומי? האם אפשר לעבוד בעבודה מסויימת ואת הכסף להביא נגיד לעמותת אנונימוס וזה יחשב לשירות לאומי? דרך אגב, אני מציע לפורום שלכם להרחיב יותר את המאמרים שיסבירו יותר

M o n a L i s a

New member
תשובות...

כדי לעשות שירות לאומי לא מוציאים אישור, אלא עושים שירות אנשים אשר קיבלו פטור מהצבא מסיבות שונות (דת, נפשי, בריאות, מצפון ועוד), והם רוצים לקבל זכויות של חיילים ולעשות שירות חלופי - שירות לאומי. שירות לאומי הוא לא עבודה, אלא שירות התנדבותי במסגרת אחת העמותות שקיימות, ובמהלך השירות המתנדבים משרתים מס, שעות מסוים, בתפקיד מסוים ובסוף השנה מקבלים מענק, פיקדון (גובהו תלוי במשך זמן השירות - שנה או שנתיים), וישנה אפשרות לעבודה מועדפת רק בתום שנתיים שירות. אני חושבת שאתה מבלבל התנדבות רגילה עם שירות לאומי, שהוא שירות אזרחי למדינה, במקום צבאי. אני בהחלט ארחיב יותר את המאמרים, ואני מקווה שאתה מבין כעת במה מדובר.

Mיקי_

New member
הוא צודק דרך שלומית

אפשר לעשות שירות לאומי באנונימוס אני מכירה מישהי שהשנה עושה את זה.

diftong

New member
סליחה על שנדחפת-

אבל שאלה לי אלייך. במידה ואני רוצה לעשות שירות לאומי, כיוון ששם באמת אוכל לתרום, לעומת המערכת הצבאית שלא מאפשרת לי להוכיח את עצמי עקב אי אלו סיבות, מה הטענה שלי? אני לא מעוניינת לצאת על נפשי, וכמו כן אינני מסרבת להתגייס עקב בעיות מצפון. הסיבה היחידה שאני מעוניינת לעשות שירות לאומי, היא עצם התרומה עצמה.

turtin

New member
מצתרף לשאלה

גם אני לא רוצה לצאת על סיבות מצפון או נפשי, אלא מכיוון שזה נראה לי דרך יותר טובה לתרום

M o n a L i s a

New member
אין דבר כזה להידחף בפורום! ../images/Emo13.gif

הכל לעניין! :))) הממ...בעיקרון אם תסתכלי על השורה האדומה למעלה, תראי שאין זה המקום לשאול שאלות כאלו. אבל, אני רק אומר שאין דרך לעשות שירות לאומי רק מעצם התרומה עצמה.

diftong

New member
שוב אני.

סלחי לי על חוסר תשומת הלב לגבי הכיתובית האדומה. מה גם, שדפדפתי כמה עמודים אחורה, וקראתי עוד מספר הודעות דומות לשלי. אז סליחה.

turtin

New member
ועוד כמה שאלות

אפשר לעבוד לא חוקי? אם כן מה העונש שמקבלים אם תופסים אותך, אפשר לברוח לחו"ל ולעבוד שם? אפשר לעבוד בעבודה מסויימת ולתת את הכסף לאנונימוס וזה יהיה השירות הלאומי (מיקי אומר שלא אבל אני רוצה לדעת אם זה חד משמעי).

M o n a L i s a

New member
לברוח לחו"ל? ../images/Emo6.gif

אתה יכול להפסיק את השירות ולברוח לחו"ל לעבוד, אבל מה זה ייתן לך? השירות הלאומי הוא לא מקום עבודה למטרות רווח, אלא במקומות שהם מלכ"ר. כך שאם זה לא ישירות באנונימוס, אין אפשרות כזו.

Mיקי_

New member
אני לא מספיק חד משמעית עבורך?

אי אפשר לעבוד ולתרום ובמידה ותופסים אותך אתה מוצא ממסגרת השירות הלאומי. וזה לגמרי לא כדאי... אבל זה כן אפשרי... אם אתה בוחר להסתכן. ולמה לעבוד עבור? אם אפשר לשרת באנונימוס עצמה?? פנה לליזי דה פיינל קאו בפורום צימחנות וטיבעונות היא תספר לך על השירות הלאומי שלך באנונימוס

turtin

New member
עוד שאלה

עד מתי אפשר להודיע לצבא שאני רוצה לעשות שירות לאומי?

M o n a L i s a

New member
אני חושבת שלא הבנת! ../images/Emo12.gif

לא מודיעים לצבא שרוצים לעשות שירות לאומי, אלא צריך לקבל פטור משירות צבאי וזה השירות החלופי.

Mיקי_

New member
שמע חבוב אתה נשמע סופר מבולבל

להוציא פטור מהצבא אתה יכול עד ליום הגיוס שלך, ובמידה וכן גוייסת במהלך שירותך לצאת משירות צבאי. לאחר קבלת הפטור תוכל לעשות שירות לאומי. שעקרונית מתחיל כל ספטמבר. אבל אני בטוחה שלאנונימוס לא תהיה בעייה לקלוט אותך גם בכל זמן אחר. בכל אופן אתה נשמע לי קצת מבולבל. ולא ממש מבין מה זה לצאת מהצבא, או מה זה לעשות שירות לאומי.

למעלה