שאלה בקשר לפרק 23

גילוס

New member
שאלה בקשר לפרק 23 ../images/Emo58.gif

לא הבנתי מה הקטע עם זנב-תולע.. הוא התאבד? הוא עשה את זה בכוונה? ולמה הארי אמר לו שהוא חייב לו?
 

Orion132

New member
לא זה ולא זה ../images/Emo58.gif

ברגע שעלו בזנב תולע ספקות בנוגע לנאמנותו לוולדמורט, היד המכושפת (שוולדמורט העניק לו) חנקה אותו. לפני כמה ימים מישהו שם לב בפורום שכשוולדמורט נתן לזנב תולע את היד הוא אמר לו "שנאמנותך לא תחלש שוב לעולם" - וברגע שהיא נחלשה, הוא מת. זנב תולע חייב את החיים שלו להארי. בספר השלישי, בצריף המצווח, סיריוס רוצה להרוג אותו והארי מונע את הרצח.
 

mushig

New member
../images/Emo58.gifלא,

היד של זנב תולע חנקה אותו בגלל שהוא בגד בוולדמורט בגלל שהוא היסס להרוג את הארי ,אחרי ,שהארי אמר לו שהוא(זנב תולע) חייב לו אחרי שהארי הציל את חייו בספר השלישי.
 

The Walrus

New member
הנה התשובה המצונזרת שלי ../images/Emo58.gif

הייתי נותן קישור למקורי אבל הוא מלא ספויילרים לסיום, אז ככה: המוות של פיטר פטיגרו פשוט מדהים, אחד הקטעים הכי מוצלחים של רולינג בסדרת הספרים כולה. כל מי שציפה שהוא יעמוד בין הארי לבין וולדמורט, או שיעזור להארי בקרב טעה בענק, כי זה פשוט לא פטיגרו. זנב תולע הוא פחדן שיעשה הכל בשביל ההישרדות האישית שלו, אז מה אם יש לו חוב חיים? מה אכפת לו? אבל המוות שלו, כל כך הגיוני, כל כך "איך לא חשבתי על זה קודם", מעולם לא ראיתי תיאוריה כזאת לפני יציאת הספר, רולינג בשיאה. הרי מה הם המילים הראשונות שוולדמורט אמר לפטיגרו אחרי שהוא נתן לו את היד הקסומה? "שנאמנותך לא תיחלש שוב לעולם". וולדמורט התכוון לזה פשוטו כמשמעו... וולדמורט נגעל מזנב תולע בדיוק כמו שזנב תולע נגעל ממנו. פטיגרו הוא ההפך הגמור מכל מה שוולדמורט מעריך - הוא מכר את חבריו בשביל להציל את עצמו, פחדן שיעשה הכל בשביל טובתו האישית, ולכן פטיגרו לא זוכה להערכה שאותה מקבלים חברי המסדר (קטע אירוני הוא, שוולדמורט עצמו עונה במדויק על התיאור של מי שהוא שונא). זנב תולע פנה לוולדמורט כדי לקבל כוח וכדי להישאר בחיים, ו-וולדמורט הסכים לקבל אותו ולהשתמש בו רק כי לא הייתה לו ברירה - בתור שומר הסוד של הפוטרים הוא היחיד שיכל להסגיר לו את הארי, ובספר הרביעי פטיגרו היה אוכל המוות היחיד שמצא אותו. אבל וולדמורט לא אידיוט, הוא יודע טוב מאוד שבפטיגרו אין שום נאמנות, ולכן אם ביום מן הימים פטיגרו יחשוב שהצד השני מנצח, הוא יבגוד בוולדמורט בדיוק כמו שבגד בג'יימס, בלי להניד עפעף. וולדמורט לא מוכן לתת לזה לקרות, ולכן הוא מכשף את היד המכושפת שהוא העניק לפטיגרו, שתרצח את פטיגרו עצמו אם הוא אי פעם יעשה משהו בניגוד לרצונו ולהוראותיו של וולדמורט. חוב החיים לא בא לידי ביטוי בהקרבה עצמית של פטיגרו; הוא פחדן מדי. חוב החיים בא לידי ביטוי רק בהיסוס הקטן ביותר, שנייה של רחמים, שהפעילה את קללתו של וולדמורט ורצחה את פטיגרו. אחד הקטעים הטובים ביותר של רולינג בסדרה, מוות מבריק ומעולה.
 

גילוס

New member
תודה רבה רבה לכולם!!

התשובות שלכם מעולות במיוחד האחרונה.. עכשיו גם אני מבין עד כמה זה חכם ולצערי לא זכרתי את הקטע בספר הרביעי שהוא מעניק לו יד כזו.. קטע מעולה בספר!
 

1כתר

New member
כשוולדמורט חוזר לגופו

הוא משתמש בעצם מהאב בלי ידיעתו בשר מהמשרת בהסכמתו (זנב תולע) דם מאויב בכפיה . לאחר הטקס הזה כשוולדמורט "נולד מחדש" הוא מעניק לו יד קסומה מכסף, שאמורה להיות חזקה ביותר.
 
למעלה