שאלה בקשר לפרסומות

Booda

New member
שאלה בקשר לפרסומות

במציאות העכשווית כאשר חברה מסויימת רוצה להתפתח לגדול ובכלל להרוויח כסף ולהתקיים היא חייבת בשביל זה לפרסם את המוצר שלה. לדוגמא נניח ויש לי אתר באינטרנט העוסק בפוליטיקה , ואני רוצה שיגלשו לי באתר ויראו את הדיעות שלי .. איך אני אמור לעשות זאת בלי לפרסם אותו ?? איך כל חברה בעולם יכולה לדווח על המוצר שהיא יצרה ללא פירסום ??

elad2040

New member
השאלה היא

האם גם לאנשים פרטיים וקטנים כמוני יש זכות למרחב ציבורי ולדיון ציבורי, או שהדיסקורס העולמי מתנהל בצורת "יש לי את הכסף אז המילה שלי קובעת! תאכל ותשתוק!". אין לי בעיה עם פרסומות ככלל, הבעיה היא עם המימדים והחדירה לכל מקום (הידעת, בארה"ב נפוצות היום פרסומות בתוך משתנות ציבוריות!).

Booda

New member
תראה ..

ברור שהמימדים של התופעה והחדירה לכל מקום מציקים ביותר ופוגעים במרחב הציבורי של כל אחד ואחד. השאלה היא איך אנשים "קטנים" כמוני וכמוך יכולים לפעול נגד זה .. אז אוקיי יש הרבה מאד אירגונים של האנטי גלובליזציה שמנסים לפעול נגד הכמות המסיבית של הפרסומות כבר הרבה שנים .. האם אותם ארגונים מצליחים עד עכשיו ?? אני לא חושב.

lifegirl

New member
המממ...

פרסום טוב, פרסום רע. פרסום טוב הוא פרסום נוסח "אגרטל ב- 300 ש"ח". זה פרסום שבא לספק לנו מידע. פרסום רע- "יש מכבי, יש חברים". זה פרסום שבא לגרום לך לצרוך. הוא משתמש במיניפולציות רגשיות, בפורנוגרפיה, בתת-מודע שלך... פרסום טוב נמצא במדורים המיועדים לכך, בלוחות מודעות, אולי אפילו בשעה מסויימת בטלוויזיה/ברדיו (כמו שעת השידור של תשדירי הבחירות). פרסום רע נמצא על מסכי-ענק מעל הכביש, מציף לך את תיבת הדואר, חודר לחיים שלך בלי הרף. הוא נמצא בכל מקום, הוא גדול, הוא צבעוני, אי-אפשר להתעלם ממנו, גם אם ממש רוצים. פרסום טוב, הוא פרסום שמכיל את האמת (וכל האמת, ורק את האמת) לגבי המוצר/שירות. המטרה היא להביא אותו לידיעת הצרכן הפוטנציאלי, על מנת שיוכל לרכוש/לקנות אותו פרסום רע, מכיל סילופים, חצאי אמיתות, כל דבר שמוכר. המטרה היא לגרום לך לקנות- בכלל לא משנה אם אתה צריך את המוצר, רוצה אותו, מודע להשפעות שלו עליך. הפרסום הרע יופנה פעמים רבות לקהל צעיר (ילדים ובני נוער)- על מנת שיפעילו לחץ על הוריהם. ילדים לא מסוגלים לסנן את הפרסומות- הם מאמינים להן. משווקים לנו תחנות דלק דרך הילדים ("תגידו לאבא- מהיום- רק ***"), מזון, ציוד, מכוניות- הכל דרך הילדים. משווקים סיגריות לנוער- כיוון שנוער נחשב לשקול פחות ממבוגרים. משווקים לנו דרך עירום- כיוון שהוא מוכר. רוצה לפרסם את האתר שלך? פרסם הודעה בלוח המודעות של פורומים רלוונטים. פרסם מודעה על לוח המודעות השכונתי/העירוני. כתוב את הכתובת בסיום כל הודעה רלוונטית שאתה מפרסם. ובעיקר- עשה את האתר של יפה, ובעל תוכן מעניין. אנשים כבר יפיצו את הידיעה בעצמם. רוצה לפרסם את המוצר שלך? נסה למכור אותו במחירים זולים (ואפילו "מחיר הפסד")- על מנת שיתפוס (אנשים מספרים למכריהם על מוצרים שאהבו!). קנה מודעה קטנה בעיתון. חלק פלאיירים ברחוב. שים לב- לא בתיבות הדואר של האנשים (זוהי חדירה לפרטיות!) אלא ברחוב (ואל תחסום את המדרכה! ונקה אחריך!). ובעיקר- דאג למוצר טוב, במחיר סביר. פרסם את האמת. נכון- אנשים לא ירוצו אחריך כמו אחרי "החלילן מהמיולין". מצד שני- זהו פרסום הגון.

KAZATRA

New member
יש כל מני סוגים של פרסומומות

אם אתה סתם מודיע לאנשים שיש אתר חדש, מילא. אבל הפרסומות עכשיו מפעילות עליך שטיפת מוח רצינית שאמורה לגרום לך לחשוב שאתה לא תהיה מאושר עד שלא תקנה את המוצר שהן מפרסמות. ומעבר לכך יש פרסומות עם מידע מטעה ביותר (בכוכבית קטנטנה בכתב 6 מוסיפים פרטים כמו פרסומות לפלאפונים). וגם יש מדורים מיוחדים לפרסומות. לעומות זאת הפרסומות מתחילות לפלוש למרחב הפרטי. שימו לב שלאחרונה יש גם פרסומות על בניינים וכל מני כאלה. אדם ממוצע (וגם לא ממוצתע) לא יכול להמנע מלראות את הפרסומות האלו.

למעלה