שאלה בקשר לפרופיל

uv1234

New member
שאלה בקשר לפרופיל

צהרים טובים לכולם. השאלה הולכת ככה: "ידוע" שבכדי להתקבל לקורס קצינים צריך להיות פרופיל 72 ומעלה. לי יש פרופיל נמוך מזה, שנובע מסעיף די גבוה של אסטמה. ובכל זאת, אני רוצה מאוד להיות קצין בצה"ל, ואני מתכוון (אם הכל יהיה בסדר) לחתום לשירות קבע נוסף אפילו בסוף 3 שנות הקבע המתחייבות ממסלול העתודה. האם אני צריך להילחם על העלאת הפרופיל שלי, או שאוכל לעבור את קורס הקצינים (שלעתודאים, כידוע, זהו "קורס קצינים בסיסי", והוא לא נודע באיכויות הקרביות שלו) עם הפרופיל הנוכחי שלי (שהוא, לצערי הרב, 45). בכל מקרה, לא נראה לי שאצליח להעלות את הפרופיל למעל 72, ובנוסף, לא נראה לי שידרשו ממני, במידה ואני עומד בדרישות ה"שכליות" ובדרישות האופי, לעמוד גם בקריטריון הפרופיל (ולמרות שזה יהיה בגדר חדשות רעות, אני אעדיף אם תאמרו לי שזה לא כך). אגב, אני מועמד ל"פסגות", שבמסגרת המיונים עשיתי את המבד"קים ב-18 לאפריל בתל-השומר, ועברתי אותם. תודה מראש על התשובות...

יוסי99

New member
שוב אתה לא מדייק

לא ברור לי מאיפה העובדות שלך, אבל כדאי שתתאפס על המציאות. "ידוע" - למי? אין דרישת פרופיל לקק"צ. הוא מתחלק כך: יח"ש - 82 ומעלה אג"מ - 72 עורפי - אין דרישת פרופיל מיוחדת - במסגרת העורפי ישנן כמה אפשרויות: 1)רגיל 2) כ"מ1 - כושר מוגבל 1 3) כ"מ2- כושר מוגבל 2 4) אני חושב שגם כמ"מ - כושר מוגבל מאד 5) רק מי שיש לו בעיה באמת חריגה מאד, לא יכול לעשות קק"צ, ואז הוא רק יכול להיות קמ"א. קורס קצינים עורפי (או איך שלא קוראים לזה, ברח לי השם) לא נודע באיכויותיו הקרביות, מצד שני אם למי שאין בעיות מיוחדות יש בהחלט הרבה אקשן קרבי (חבר שלי יצא עכשיו להכנה 3 שבועות בביסל"ח - בית הספר לחי"ר, שבסופה עושים מבחן בר-אור, ניווטים וכו וזה קובע סופית מי יוצא לקק"צ, ויש לו פרופיל 64. כמו כן בגיבוש קצונה קרעו אותם פיזית), כיוון שלפחות עד לשנה הזאת (כנראה שהולכים להיות קצת שינויים) היו עושים השלמת חי"ר לרובאי 03 במסגרת הקורס (אגב, זה השלמת חי"ר שאותה עושות גם סתם בנות בנח"ל, אז זה לא סוף העולם, זאת רמת החיילות הקרבית הנמוכה ביותר בסה"כ). וה"בסיסי" הוא שלב שיש בכל קורסי הקצינים, כולל הקרביים, ופירושו שאתה עושה קק"צ כללי, לעומת השלב השני שהוא "השלמה חיילית", במסגרת החיל שלך. ולא השם לקק"צ של ג´ובניקים.

uv1234

New member
אז טעיתי...

אז לא ידעתי שדרישת הפרופיל לא עובדת עבור קורס הקצינים הבסיסי, תהרוג אותי. "תתאפס על המציאות"? זה שלא ידעתי את פיסת המידע הזאת אומרת שאני מסטול כרגע? מה הבעיה שלך? אתה חייב להיות כזה עוקצני או שזה סתם עושה לך כיף? בחיי...

יוסי99

New member
זאת ההודעה החמישית שאני מתקן

ביומיים, ואני חושב שזאת השלישית שלך באופן פרטי. לכל הפחות, אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר, אל תתנסח בצורה שאנשים אחרים יסתמכו על הדברים שלך "ידוע" "100%" וכו, אלא תגיד נדמה לי, שמעתי, אני לא בטוח, כמו שאני עושה כשאני לא יודע. ככה אתה יוצר מצב שלא רק שאנחנו יכולים לתקן אותך ולהגיד לך תשמע זה ככה וככה, אלא חייבים לתקן אותך ולתת הסבר מנוגד, כדי שאנשים לא יטעו ויסמכו על הדברים שלך. בכל מקרה, אל תיקח את זה אישית, פשוט תעשה לי טובה ותיזהר קצת יותר בלשונך. בלי קשר, אני שם לב שהידע הצבאי והסטודנטיאלי שלך לא רב, אז כדאי לך בהחלט לנצל את הפורום ובכלל אנשים בחוץ (חברים, הורים וכו) כדי לברר את הדברים טוב טוב לפני שאתה מתכנן קריירה צבאית ארוכת טווח..

eitan007

New member
סנגוריה על יוסי99

קשה להיות רגוע כאשר כל מיני ג´סוסים למיניהם עולים לך על העצבים. אחי, תבין את יוסי, לא מספיק שהוא מבזבז מזמנו בשביל לעזור לאנשים כאן בפורום הוא עוד צריך לספוג קיתונות של ביקורת כמו שהוא קיבל היום בבוקר. אני בטוח שלקרוא אי דיוקים בתדירות גבוהה לא מוסיפים לשלוותו הפנימית, אבל בכל מקרה, אחרי קריאת עשרות הודעותיו שחלקן נתנו לי מידע חשוב, אני רואה אותו כעוס רק בפעם הראשונה, וזה מוצדק (לא אישי עליך, אבל גם אותי שטפה חימה אחרי שקראתי את ההודעה של ג´סוס היום).

יוסי99

New member
אני יודע רק מהתחום שלי

קורס קמ"שים (קציני משפטים) - כ 2-3 חודשים בהדרכתו של RAMIL ועוד כמה חבר´ה טובים, שנועד א) לעבור מערכת המשפט הצבאית ב) להקנות כלים בסיסיים של עריכת דין לבוגרים הטריים (חקירת עדים, משפט מבוים, זיהוי פלילי) וכו ג) לחזור בקצרה על הנושאים הרלוונטיים לקמ"שים בצה"ל (פלילים, משפט מנהלי, משפט בינ"ל והדין המשמעתי) ד) לבדוק את איכותם של הקמ"שים ולקבוע להם שיבוץ בתפקיד ראשון (רמת בקיאות, מנהיגות, סוציומטרי, "הקפצה" ובוחן פתע באחד הלילות).

למעלה