שאלה בקשר לפחממות

שאלה בקשר לפחממות

היי, ראיתי שבכל מוצר יש בגב ערך קלורי (פחממות, חלבונים, סוכר וכדומה) אני מת לנשנש דברים אבל מוותר בגלל שלא רוצה להיכנס להיפר, האם יש איזה נוסחה שאפשר לחשב בעזרת מספר הפחממות להעביר לכמות אינסולין? הרופאה שלי אמרה שכן רק לא הבנתי את השיטה סתם אני זורק דוגמא שתבינו נגיד שבבמבה יש 45.5 גר' פחממות אז נגיד אפשר לחלק את זה במשהו ואז יוצא לך כמה יחידות אינסולין אפשר לתת על זה למישהו יש רעיון? וכן, אני יכול לאכול סוכר כי הסכרת שלי היא לא 1 ולא 2...

שלום אמיר

דבר ראשון לא הבנתי את המשפט: "וכן, אני יכול לאכול סוכר כי הסכרת שלי היא לא 1 ולא" אז מה יש לך? גם סוכרתיים סוג 1 ו 2 יכולים לאכול סוכר תוך התחשבות בכמות אותה אוכלים ובתרופות אותן הם נוטלים. דבר שני בקשר לאינסולין- החישוב הוא עבור אינסולין מהיר (נובורפיד, הומולוג ניתן גם לעשות את אותו חישוב עבור אקטרפיד אבל אז בד"כ זקוקים ליותר יח' אינסולין. החישוב הוא בסיס ראשוני ודורש התאמה לאדם כלומר יכול להיות שאתה אישית תזדקק ליותר/פחות אינסולין עבור מנת פחמימות). מנת פחמימה מוגדרת כ 10-15 גר' פחמימות אותן מכסה יח' אינסולין אחת. כלומר אם בבמבה יש 45.5 גר' פחמימות ל100 גר' מוצר ואתה אוכל 100 גרם מוצר, אתה תזדקק ל 3-4.6 יחידות אינסולין. מקווה שעזרתי.

מוזר

על "דני" מעדן חלב,ף אני לוקח בד"כ 4.5 אינסולין ויש בו 18 גר פחממות מה שאומר שאני צריך לקחת 1.5 יחידות? זה מוטעה...

יכול להיות

אבל אתה צריך לזכור שיש גם חשיבות לכמה אינסולין יש בגופך באותה עת וכן לעובדה כי מזונות שונים הם בעלי אינדקס גליקמי שונה וזקוקים לכמות אינסולין שונה

Timewalker

New member
חשוב שתבין

חשוב שתבין שכל אדם מגיב בצורה שונה לאינסולין. זה תלוי בהתנגדות של הגוף, במשקל שלנו (בעיקר בעודף משקל) ובמצב הרוח והבריאות הכללית. העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא ללמוד להכיר את הגוף שלך ואיך לספק לו את צרכי האינסולין. זה דבר שבא רק עם זמן ונסיון. חשוב שתבין שאם מישהו אומר לך שהוא מזריך 5 יחידות בשביל 3 ופלים זה לא אומר שאתה צריך להזריק 5 יחידות בשביל אותם 3 ופלים.

PloveB

New member
אני יכולה להציע לך...

ללכת גם לדיאטנית... כי באמת אינסולין מגיב אצל כל אחד באופן שונה יכול להיות שאצל מישהו 1.5 יח' אינסולין לפרוסת לחם לדוגמא לא מספיק והוא צריך 2... אני לדוגמא צריכה 2... דיאטנית תראה את הרמות סוכר שלך וגם בהתאם להוראות רופא היא תיתן לך שיטה לחשב פחממות בהתאם לצורך של הגוף שלך...

זה שונה מאחד לשני

גם אני צורכת הרבה הרבה יותר מיחידת אינסולין למנת פחממה. למשל, עבור 2 פרוסות לחם קל (כ 12 גר פחממה) אני צורכת 4 יחידות אינסולין.

למעלה