שאלה בקשר לפג'ו 307 SW

DARON MALAKIAN

New member
שאלה בקשר לפג'ו 307 SW

הזמנתי פג'ו 307 SW דגם 2007 ורציתי לברר מהנפח מנועה המקסימלי שלה?

itzik93

New member
מנוע 2 ליטר

זה המקסימום. יש גם 1600 אבל מעט מאוד (וטוב שכך). איציק

Inoni

New member
נו דיי כבר להגזים, יש אנשים שהם לא

כמוכם... ה-1600 נוסעת בסדר גמור, לא הרגשתי שהיא עגלה כשנסעתי עליה מספר פעמים ולמרות שאני רגיל לרכב חזק, אז יש משפחתיות שטיפה יותר מהירות, נו אז? ההבדל לא שווה התייחסות, גם לא בנושא הבטיחות הפאסיבית ובטח שלא ביום יום ובתחושה. ינון.

itzik93

New member
נסעת על ה 1.6 5 דלתות או SW ?

כי עדיין יש הבדלי משקל בין ה SW ל 5 דלתות. אגב, ההגה ב 307 דיי חביב (מבחינת מהירות תגובה\צייתנות וסיבובים מנעילה לנעילה - כ 2.75). איציק

ranii17

New member
אני אישית אהבתי יותר את...

אני אישית אהבתי יותר את הטויוטה הקורולה מנוע 1600 (2003) מאשר את הפיג'ו 307 הרגילה (5 דלתות) שגם היא כמובן מנוע 1600. כשנהגתי בפיג'ו לוקח לה המון זמן להאיץ וגם שהיא מאיצה זה לא כמו שצריך. לעומת הטויוטה קורולה ששם רק לוחצים כדי להאיץ והאוטו טס. זאת דעתי האישית לפחות, שהקורולה יותר טובה מבחינת האצה ונסיעה. לגבי נוחות אני לא כל כך זוכר בנהיגה הקצרה שנהגתי אבל בזמן אחר שיצא לי לשבת ליד הנהג זה היה נוח.

itzik93

New member
זה בגלל המצערת החשמלית ב 307

התגובה איטית יותר (גם) כי לפחות בדגמים שעד 2005 (כולל) השימוש במולטיפלקס היה באמצעות פרוטוקולים ישנים יחסית ואיטיים יחסית - אבל לא (רק) כאן הבעיה; אלא גם במערכת עצמה, שהיא מעין "פריצת דרך" במכוניות בסגמנט הזה ובמחיר הזה - ומן הסתם יש מעט חבלי ילדות ודברים שניתן לשפר. לפחות ב 307SW עם מנוע 2 ליטר שנהגתי עליה לפני יומיים - התגובה היתה טובה (יחסית) והמנוע פשוט נהדר (סוחב את הרכב קדימה כמו טיל). איציק

itzik93

New member
זמן תגובת המצערת לא קשור לגיר

הגיר כבר מוכן ומזומן בהילוך ראשון, ההיסוס שקיים במערכת מקורו בבית המצערת, מחשב ותקשורת בין הרכיבים. "מחיר הקידמה" - כמו שכבר נאמר. אותו גיר עם מנוע 2000 סמ"ק פשוט מספק ביצועים מעולים - כך שהבעיה לא רק בגיר או במנוע. איציק

AVNER XR

New member
אתה טועה ומטעה

1600=110 כ"ס 2000=138 כ"ס ההבזל במשקל 300 ק"ג תעשה חישוב פשוט ,ותראה שה2000 איננה WRX לא אובייקטיבי מחזיק 307 1600 ונסעתי גם על 2000 ,ולומר את האמת שום יפנית לא עומדת מולה בתחום הנוחות ,הפינוק ואחיזת הכביש ,למעט דבר אחד הגיר (הצרפתים חושבים שהם יותר חכמים מכולם) לאחר כיול הגיר מחדש גם זה בסדר אבל הייתי מעדיף תיבה אוטומטית רגילה ,פשוט התיבה הנ"ל דורשת למידה ראשונית .

itzik93

New member
לצערי אתה הוא הטועה והמטעה....

כי לא (רק) ההספק הוא זה שקובע את ההבדל, אלא גם הכח שמספק המנוע - ועל כך אין ויכוח. שים לב; ההבדלים בעוצמת המנוע באים לידי ביטוי ביחס של 36% יותר
מומנט באותו הסלד לטובת מנוע ה 2.0 ליטר, שזה אומר 15 קג"מ ב 4000 סלד ב 1600 סמ"ק בעוד ה 2000 סמ"ק מנפקת 20.4 קג"מ באותו הסלד בדיוק, הרי שההבדלים הם מאוד מאוד מאוד מוחשיים. כמו כן ה 307SW 2.0 (חמישה מושבים) מנפקת כיום (מודל 2007) 143 כ"ס, ה 1.6 מנפקת 110 כ"ס וההבדל במשקל הוא כ-100 ק"ג (בלבד !) בין הגרסאות הנ"ל
הרי שלא ברור לי מאיפה הנתונים שבידך. לפי הנתונים שלפני (לקוחים מאתר NETCAR) הרי ש 307XT 1.6 אוטומטית שוקלת כ 1304 ק"ג בעוד ה 307SW עם מנוע 2000 שוקלת 1391 ק"ג בגרסת ה-5 דלתות ו 1406 ק"ג בגרסת ה-7 דלתות. בנוגע לתחום הנוחות - ה 307 אינה פריצת דרך ולצערך הרב יש יפאניות שעמודות מולה בכבוד יתר בתחום הנוחות ואחיזת הכביש - ולא אההס לומר שאפילו בתחום הפינוק (שהוא תחום שבחלקו דיי מיותר ומלא גאדג'טים מיותרים אם תשאל אותי). מתוך נהיגה מרובה על הרבה אקסמפלרים של 307, הרבה מהם 1.6 אוטומטיים ומעט מהם 2000 סמ"ק (SW או 5 דלתות רגילות), אני יכול לומר בוודאות שה 1600 היא עגלה מתה ליד ה 2000 סמ"ק - ומי שמנסה לשכנע את עצמו שאין הרבה הבדל כנראה שנתקף בדיסוננס קוגניטיבי חזק מאוד
איציק

itzik93

New member
אגב, תיקון טעות:

"ה 307SW עם מנוע 2000 שוקלת 1391 ק"ג בגרסת ה-5 דלתות ו 1406 ק"ג בגרסת ה-7 דלתות." צריך להיות -> "ה 307SW עם מנוע 2000 שוקלת 1391 ק"ג בגרסת ה-5 מושבים ו 1406 ק"ג בגרסת ה-7 מושבים." איציק

AVNER XR

New member
לשם ההשוואה בחנת מודל 2007

ואני התייחסתי למודלים הקודמים ב2007 הפיזו עבר דיאטה ובמיוחד הSW בתחום הנוחות שום יפנית לא עומדת מולה ואני מחזיק בצי את כולם. ג'אג'טים אתה צודק ,לגבי דיסוונס קוגנטיבי רד מזה הרי יכולתי לקחת יפנית במקום.

Inoni

New member
5 דלתות, אבל ההבדל במשקל לא עצום

ונסעתי גם על ה-1600 וגם על ה-2000 (מספר פעמים בכל אחת), וה-1600 נוסעת ממש בסדר... ואם לי היא לא הרגישה עגלתית אז היא בטח לא אמורה להרגיש כך לבעל משפחתומתית כלשהי אחרת. העניין הוא שגם אם יש צדק מסויים בדברים, לדעתי מרתיעים פה אנשים סתם מהדגם שהוא לא נורא כמו שזה נשמע פה, גם מישהו שיטען שביצועים לא מענייניםא אותו, לרוב לא יכול שלא להיות מושפע מקטילות גורפות שכאלה. ינון.

נצאב

New member
תפסיקו לדבר שטויות

אם אתה רוצה 5 דלתות 1600 מספיקה אם אתה רוצה SW אלפיים לא מספיקה

Inoni

New member
בקיצור שיעשה נסיעת מבחן ויחליט בעצמ

ו... בכל מקרה לא רצוי להוציא סכומים כאלה רק על סמך התייעצות בפורום. ינון.

למעלה