שאלה בקשר לעבודה בחג.

• פותח הנושא jepe
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

jepe

New member
שאלה בקשר לעבודה בחג.

שאלה בקשר לעבודה בחג.
שלום. אני עובד באבטחת מתקנים דרך חברת שמירה. העבודה מתבצעת לבד. ביום כיפור מכיוון שאין אפשרות שיגיע מחליף המעביד שלי אמר לי שנהיה שני אנשים במקום ונעשה כביכול 12 שעות כל אחד. הוא אמר שנקבל שכר של 24 שעות,150%. האם זה חוקי? מה בקשר לשעות נוספות,מדובר פה במלא שעות. אפילו שב 12 שעות שאני לא עובד,כביכול,אני עדיין נמצא במתקן.

jepe

New member
מקפיץ

שאלה בקשר לעבודה בחג.
שלום. אני עובד באבטחת מתקנים דרך חברת שמירה. העבודה מתבצעת לבד. ביום כיפור מכיוון שאין אפשרות שיגיע מחליף המעביד שלי אמר לי שנהיה שני אנשים במקום ונעשה כביכול 12 שעות כל אחד. הוא אמר שנקבל שכר של 24 שעות,150%. האם זה חוקי? מה בקשר לשעות נוספות,מדובר פה במלא שעות. אפילו שב 12 שעות שאני לא עובד,כביכול,אני עדיין נמצא במתקן.
מקפיץ
מישהו יכול לענות לי בבקשה?

שיר ורד

New member
אם למעסיק יש היתר

שאלה בקשר לעבודה בחג.
אם למעסיק יש היתר
להעסקת עובדי אבטחה במתקן זה בשבתות וחגים , אז זה חוקי. בהתחשב בנסיבות, נראה לי שמדובר בשכר הוגן, מצד אחד אינך מקבל שכר בגין שעות נוספות מתוך המשמרת של 12 שעות שאתה עובד, אך מצד שני אתה מקבל שכר מלא על שעות שאתה נמצא במתקן, לא לצורכי עבודה, אלא רק בגלל מגבלות של יכולת החלפת עובדים. לגבי אותן 12 שעות, גם אם היית צריך להיות נוכח בהן במקום העבודה לצורכי כוננות, אך היית פטור מלעבוד בהן ממש, כפי הנראה לא היה מגיע לך עליהן שכר מלא, כי אם שכר חלקי (בערך שליש עד חצי משכר שעה בחג של 150%).

מצב
הנושא נעול.
למעלה