שאלה בקשר לספרים

afalpichen

New member
שאלה בקשר לספרים

סתם מעניין אותי אם משהו יודע, איך יכול להיות שיש כל כך הרבה ספרים של סופרים שונים על מלחמת הכוכבים? כלומר, ללוקאס לא איכפת שכל אחד עושה בדמויות שלו כרצונו? ברמת העיקרון כל סופר שקונה מלוקאס את הזיכיון יכול לכתוב ספר? איזה מבין הספרים מהווים המשך לעלילה שתהיה בסרטים הבאים? אם יהיו? האם לוקאס היה שותף,לפחות ברעיון, לכתיבת חלק מהם?

Mr wonka

New member
אף לא אחד!

תראה- הספרים נכתבו באישור של לוקאס, בהחלט ועל זה אין ויכוח. אבל, אף לא אחד מהספרים האילו הוא המשך לסדרה! הספרים הללו נקראים EU אני לא זוכר את התרגום אבל זה אומר שזה המשך סתמי. לוקאס לא אישור מעולם שמה שקורה בספרים האילו זה ההמשך. וכן, כל סופר שקונה זכויות יכול לכתוב המשך.

Obi Dan Kenobi

New member
טעות..

EU זה לא "המשך סתמי". Expanded Universe פירושו יקום מורחב, מה שהספרים והקומיקסים אכן עושים - מרחיב את יקום "מלחמת הכוכבים".

Mr wonka

New member
אבל הוא סתמי.. אין לו משמעות..

ואמרתי שזה לא הפירוש.. רק הסברתי מה זה פחות או יותר

the Sithari

New member
שטויות

ברור שלEU יש משמעות! למשל הדמות של Whie שאנאקין הרג במקדש הג'דיי הופיעה לראשונה בספר מסדרת הקלון וורס לפני שהיא נכנסה לספר.. הרבה דברים מהEU נמצאים גם בסרטים

Youngling

New member
גם איילה סקיורה!

נכון שהיא נראית דמות מקורית מאוד של לוקאס, אבל לא! זו דמות פרי דימיונו של אחד מכותבי הסדרה "רפובליק". לוקאס כל כך אהב את הדמות שהוא הוסיף אותה לסרט (היא גם הופיעה בפרק II). אני מאמין שכל מי שאוהב את מלחמת הכוכבים חייב לקרוא קצת EU! כמובן בסגנון שהוא אוהב: טלוויזיה, קומיקס, ספרים ומה לא?

1984alive

New member
טעות טעות וספויילר רציני לא לקרוא

אם אתם לא רוצים להרוס לעצמכם אז תפסיקו לקרוא... לוקאס היה ועוד איך מעורב ואני אתן מספר דוגמאות הספר vector prime שנכתב עי הסופר המהולל והמעולה רוב סאלבאטורה(האלף האפל) קיבל אישור מיוחד להוצאת הספר בגלל שבסופו הוא הורג דמות אהובה ביותר ביקום מלחמת הכוכבים(לוקאס התבטא בשיחות פנימיות כתהרגו את הכלב הביתי) ובספר a star by star ג€ עי טרוי דנינג(ממלכות נשכחות) נהרגה דמות חשובה נוספת אנאקין סולו כאשר זו היתה ההחלטה האישית של לוקאס כאשר שסופר רצה דווקא להרוג את גאסן(בגלל שהוא פחד שיתבלבלו עם אנאקין סקייווקר) וגם עורכת NJO שלי שפירו רצתה שהיוזן וואן רצתה שהחייזרים ישתמשו בצד האפל של הכוח ולוקאס החליט שהם יהיו חסינים לכוח

the Sithari

New member
אגב טרוי דנינג וספוילר עצבני

אם קראת את Star by star אתה יודע שהג'דיי ריינאר ט'ול נהרג בהתרסקות החללית שלו. אז זהו, שלא. בטרילוגיה של Drak nest (כמה שנים אחרי NJO) הוא חי, והפעם הוא לא ממש נחמד, או יפה=\

the Sithari

New member
עד עכשיו ספר נחמד

הבעיה היא שקראתי רק תקצירים של הNJO אז חצי מהדברים עדיין לא ברורים לי.. אם תוכל, אתה יכול לכתוב מה הלך במשימה לMyrkr?

1984alive

New member
ככל שידוע לי הכוכב רק הוזכר בסידרה

של טימוטי זאן בתור כוכב הבית של הגדי האפל מאסטר קאבות

1984alive

New member
אבל הוא מוזכר גם במשימה של משפחת

סולו להרוס את מלכת הווקסן כאשר הם נופלים למלכודת של נום אמור שבמהלכה מקריב אנאקין את חייו מהלך שגורם לגיינה לפנות לצד האפל ולשחוט כל יצור שהיא רואה במטרה להרוג את נום אמור וגייסן ממשיך במטרתו במרדף אחר מלכת הווקסן

1984alive

New member
זה ובסוף המשימה גייסן מצליח להרוס

את מלכת הווקסן ושטהירי החברה של אנאקין מתחרפנת בעקבות המוות שלו ונותנת לאישיות היוזן וונגית להשתלט עליה ולגרום לה לפיצול אישיות נום אמור מצליח לברוח

Heathen Dawn

New member
היקום המורחב

היקום המורחב, או Expanded Universe, תופס את כל מרחב העלילה שהסרטים לא ממלאים. המרחב הזה כולל את אלף הדורות של אבירי הג'דיי לפני עליית הסית' (מה שקנובי מדבר עליו בפני לוק בפרק 4), כלומר העלילה שלפני אימת הפאנטום; ואת מה שקורה אחרי נפילת האימפריה, כלומר אחרי שובו של הג'דיי (6); ואת חללי הזמן שבין הסרטים, כמו למשל מלחמות המשובטים (Clone Wars), שעלילתם נמצאת בין פרק 2 לפרק 3. לוקאס הוא הנותן את הזכויות לכתוב את ספרי היקום המורחב והוא גם הבודק שאין סתירות בין הספרים האלו לבין הסרטים.

לוקאס אישית כמובן לא נוגע בזה אלא

שורה של מו"לים, עורכי דין, כלכלנים, מפיקים... וכיו"ב.

1984alive

New member
לא תאמין עד כמה הוא מעורב ומעודכן

תקרא ראיון המופיע בסוף הספר THE FINAL PROPHCY שחותם את ה NJO ומסופר שם כמה הוא השפיע על העלילה עצמה וכמה הוא היה מעורב בכלל ביצירת ה EU

advanced soul

New member
היקום המורחב

למרות מה שנאמר, היקום המורחב לא תואם כלל את חזונו של לוקאס, ולוקאס וודאי שלא קורא כל ספר מלחמת הכוכבים שיוצא. אולי בודקים את הספרים שלא יהו סתירות לסרטים הקיימים, אך אם לוקאס יחליט לעשות סרטים בעתיד הוא לא יתחשב בספרים, משחקים וקומיקסים כלל וכלל. יש כמה דמויות שהוא יחסית אהב, (ספינה אחת שרואים ברקע אפילו ב"תיקווה החדשה" היא מהיקום המורחב (המידע ממקור מהימן), סתם דמות שלוקאס אהב. היקום המורחב זו סתם דרך להוציא כמה שיותר כסף מחובבי מלחמת הכוכבים, כאשר מוכרים להם סיפורים שלוקאס בכלל לא מתחייב להם בסרטים עתידיים אם יהיו. למשל הטרילוגיה החדשה - אין סתירות בינה לבן ביקום המורחב שנכתב קודם לכן?

1984alive

New member
כמדומני קורסנט,פלפטין

הם מושגים שנלקחו מה-EU לדעתי לוקאס מתחשב והוא מתעדכן. על פי המידע שקראתי עליו לוקאס לא היה מאושר מהספרים הראשונים שיצאו מהוצאת בנטן(חוץ מהספרים של טימוטי זאן) וכך גם התלהבות המעריצים דעכה בגלל שהספרים חזרו על עצמם(נשק חדש של האימפריה/אויב חדש כולם בסכנה וברגע האחרון כולם ניצלים) והוא יותר מאושר בחוזה הנוכחי עם דל ריי אם אי פעם מישהו יעשה טרלוגיה שלישית היא תהיה חייבת להיות בתקופת ה NJO גם מבחינת מרווח זמן בין טרלוגיות 25-30 שנה גם כי סוף סוף קורה משהו מעניין ולא שוב הצד האפל מול הצד המואר אלא משהו חדש ואכזרי שמטשטש את הגבולות וכמובן בגלל הדרמה המעולה

advanced soul

New member
צודק חלקית

קורוסאנט כן, אבל השם פלפטין לא, הוא לקח אותו מסרט יפני, ושינה את השם פפטין לפלפטין כדי שלא יתבעו אותו על זכויות יוצרים.

למעלה