שאלה בקשר לסוללה

leofur

New member
שאלה בקשר לסוללה

יש לי סוג של בעיה עם המחשב, הוא לא מזהה את הסוללה, עכשיו השאה איך אני יודע אם הבעיה בסוללה או במחשב? (היות והאחריות לא כוללת את הסוללה מעבר לכמה חודשים שכבר עברו).

bar666xp

New member
איזה מחשב איזו סוללה?

מחודשת/חדשה/ישנה? וגיל הסוללה. בכל מקרה תוציא אותה ובדוק כי הקטבים בסוללה ובמחשב שלמים וישרים... בדוק כי אין איזה גורם זר על הקטבים {ניר, תיקן/ג'וק, קורוזיה וכו'}. האם הסוללה הגיע ל0% או ביכלל מתחת ל3% יתכן כי המעגל נינעל או מונע תעינה... {לפעמים פשוט להשאיר את הסוללה לאיזה כמה שעות (24+-) היא טיתען ולפעמים היא לא טיתען יותר כלל}. הנתונים בשאלה שנתת זה בערך כמו יש לי רכב והוא לא מניע... מה אם לומר אם הסטרטר עובד ולומר אם האורות נידלקים? וכו' וכו' כדי לתת ביכלל כיוון של מה לבדוק... חשמל, דלק....

leofur

New member
המחשב בן שנה וחצי

והוא בכלל לא מראה שיש סוללה, כאילו כשאני נכנס לפאוור מנג'ר (או איך שלא קוראים לזה) כתוב שם שאין סוללה מחוברת, ובדקתי את החיבורים, הם בסדר. וכמו שכתבתי בכותרת הוא בן שנה וחצי והמחשב היה חדש כולל הסוללה

bar666xp

New member
המחשב משמש כנייד או שהיה מחובר לחשמל רוב הזמן

למרות ששנה וחצי זה לא הרבה זמן עד כדי שתמות הסוללה לגמרי ולא תהיה מזוה כלל.. אלה אם המעגל נינעל מסיבה כל שהיא... כמו רוקנה ל0% לדוגמה. מצד שני יכולה גם להיות בעיה בלוח-אם וכדומה.. דבר שיצריך בדיקת מעבדה. אם יש עדיין אחריות על המחשב הכנס למעבדת היבואן/יצרן אם כבר אין אחריות אפשר בכל מעבדה/טכנאי מחשבים העוסק/ת במחשבים ניידים.

leofur

New member
תודה על התשובה

זה בדיוק מה שאני מתכנן לעשות, ללכת לחנות, רק מה, אין לי אחריו כבר על הסוללה אבל עדין יש על המחשב, אז אני מפחד שהם יגידו לי זה הסוללה וישכחו מהעניין, אני רוצה לדעת אם יש דרך שאני יכול לבדוק את זה בה

bar666xp

New member
לחנות?!

גש ישירות ליבואן/נותן השירות למה לחנות?

יאיר B

New member
יש גם את הרכיב האלקטרוני הפנימי בתוך הסוללה

שאולי השתגע (היה לי בעיה כזאת עם הדל הקודם שלי - המחשב לא היה נלדק כאשר הסוללה הייתה בתוכו - הפעלה של המחשב ללא הסוללה והרכבת הסוללה כשהוא פועל פתרה את הבעיה, אבל פה זה משהו אחר). אם המעגל הפנימי של הסוללה הלך - צריך להחליף את הסוללה. וכמו שנאמר, כדאי לבקש בדיקה במעבדה כדי לדעת את מדובר בלוח אם שיש בו בעיה או בסוללה עצמה (אלא אם כן ניתן להשיג סוללה אחרת מאותו סוג ולבדוק אם היא מזוהה).

למעלה