שאלה בקשר לסולבר
טרם ידוע מתי ההסדר יכנס לתוקף. האם לגבי אג"ח א' תשולם הריבית (6.5 אחוז ברוטו ) בחודש פברואר ?
מישהו ?DW ?![]()
מישהו ????????????????
שאלה טובה,אין לי מושגDW ?![]()
מישהו ????????????????
עדיין ניתן להתנגד להסדרשאלה טובה,אין לי מושג
הסדר סולברעדיין ניתן להתנגד להסדר![]()
והפעם בבית משפט שיתחשב משפטית בזכויות מחזיקי האג"ח ולא בשיקולים אחרים. לפי בדיקתי במידה ובית המשפט לא יאשר את ההסדר עד פברואר החברה חייבת לשלם את הריבית למחזיקי אג"ח א' מה גם שהם הופלו בהסדר בצורה משמעותית.
תשובההסדר סולבר
איך ניתן להתנגד להסדר
נקודה מעניינת, שווה בדיקהתשובה
הוגשה בקשה לאישור ההסדר בבית המשפט ביום 26.12 לפי סעיף 34 כל בעל אג"ח רשאי להגיש התנגדות לבית המשפט תוך 10 יום או 5 ימים לפני הדיון בבית המשפט המוקדם שבינהם. בית המשפט לא כפוף להסכמה של בעלי האג"ח ורשאי להחליט לא לאשר את ההסכם אם טובת מחזיקי האג"ח נפגעת בלי קשר לנתונים אחרים. תקרא בקישור שצרפתי
אין שום סיכוי!!!נקודה מעניינת, שווה בדיקה
אוכל לנסות השבוע לראות אם כמה מוסדיים מוכנים ללכת על זה. אם גם אחרים ינסו מה טוב. סה"כ יש כאן קייס מסויים, לפיו אפשר לטעון שאם יש סחבת ומחזיקי האגח לא מקבלים את הפיצוי (מזומן+מניות) עד מועד הקופון אז הוגן לקבל את הקופון בגין הזמן שחולף שכן מהות ההסדר היתה להחליף בעיקר את הקרן. זה אומר פברואר למחזיקי א ואפריל למחזיקי ב. החברה יכולה לטעון מנגד שההסדר כולל את הקרן פלוס כל הקופונים ממועד האסיפה והילך (מה שאומר ששוב א קצת יותר נפגע, כי על הקופון הקרוב שלו עבר יותר זמן). אם אפשר לארגן כמה מוסדיים בעניין אז יש סיכוי. בלי זה אף אחד לא יספור את המשקיעים. נראה לי שאחרי שבעלי האגחים הביעו הסכמה (ולא סתם הסכמה, הסכמה מוחלטת, של כל המוסדיים, מקיר לקיר, כולם כולל כולם) בית המשפט יאשר בלי בעיה את ההסדר, גם אם כמה פרטיים מתנגדים. הקופון זה עניין שולי יחסית (אבל שווה 3 נקודות, שזה לא הולך ברגל) ובגלל שגם אגח א זה האגח הקטן יותר אולי יש צ'אנס. לא הייתי בונה על זה הרבה אבל לנסות אפשר.
אתה טועה בגדולאין שום סיכוי!!!
בהמ"ש יאשר ההסדר תוך זמן קצר ולאור התמיכה הגורפת בהסדר מקרב מחזיקי שני סדרות האגח ,אין לדעתי שום סיכוי לכך שבהמ"ש לא יאשרו .לדעתי מחזיקי אגח א" הופלו לרעה בגדול בהסדר ,אבל בשל תמיכת המוסדיים שום דבר שמחזיק כזה או אחר יעשה -לא יוכל לשנות דבר לכן אני אישיתעברתי מאגח א"לב"( כיון שעם אישור ההסדר צפויה המניה לזנק).אם מישהו רוצה לחלום על קבלת ריבית נוספת באגח-שימשיך לחלום!!
חולק עליך!!!אתה טועה בגדול
בית משפט הוא לא חותמת גומי של אף אחד ופועל משקולים משפטיים ולא לפי הסדר זה או אחר. תראה כמה נימוקים משפטיים ודוגמאות של פסקי דין אחרים צירפו לבקשה לאשר את ההסדר. אם זה היה כל כל פשוט כמו שציינת לא היה צריך לפרט כלום ורק לבקש לאשר את ההסדר. בית משפט פועל לפי לוח זמנים משלו וההסדר יאושר לאחר כמה דיונים ויכול להסתיים גם במאי 2007 שזה מבחינת בית המשפט מהר מאד. בינתיים בעלי האג"ח יתיבשו ולא יקבלו שום פיצוי על הזמן שיחלוף. כך שחוקית הריבית עד לאישור ההסדר אם יאושר חייבת להיות משולמת אחרת הנאמן חובתו להגיש בקשה למנות כונס נכסים על אי מילוי התחיבות סולבר כי עד שההסדר לא אושר ע"י בית משפט הכל ממשיך כרגיל. לגבי המניה הצפי הוא שלאחר שמחזיקי האג"ח יקבלו כמויות אדירות שדל מניות כולל קרנות אג"ח הם מייד ימכרו אותם בבורסה כך שצפוי לחץ חזק על המניה שיוריד את שערה ולא להפך.
2 הערות מקוצר זמןחולק עליך!!!
א"בוא נראה אם ימצא הפראייר שיגיש התנגדות להסדר בבהמ"ש. ב"בניגוד לך אני סובר כי מי שימכור מניות במהירות לאחר קבלתן יהיה שוטה וכיון שהגופים המוסדיים אינם חשודים עלי כשוטים -לא נראה לי שיהיה לחץ על המניה .יתרה מזו -כל ניתוח כלכלי יעלה ששער המניה הוא אטרקטיבי ביותר ולכן גם אם יהיה לחץ זמני של מוכרים ,לחץ זה יתחלף במהירות בביקושים גדולים מה עוד שלדעתי צפויה התאוששות כלעכלית משמעותית בחברה בשנה הקרובה .אז בוא נמתין בסבלנות ונראה מי צודק!!!
הדיון נקבע ל17/12 הערות מקוצר זמן
משקיע שמחזיק 2 אחוז מאג"ח א עומד להתנגד בבית המשפט. קרנות אג"ח לא יכולות להחזיק מניות כך שדבר ראשון הם ימכרו את המניות בבורסה בכל מחיר ובכמויות אדירות.
התנגדות להסדר נושים סולבר2 הערות מקוצר זמן
משקיע שמחזיק 2 אחוז מאג"ח א עומד להתנגד בבית המשפט. קרנות אג"ח לא יכולות להחזיק מניות כך שדבר ראשון הם ימכרו את המניות בבורסה בכל מחיר ובכמויות אדירות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.