שאלה בקשר לסויה

leale1

New member
זה בדיוק מה שעשיתי עד כה

במשך 4 חודשים, מאז שגילו לבת שלי צליאק. אך זו היתה החלטה פרטית שלי. ולא הייתי בטוחה בהחלטה זו גם בגלל ידע התחלתי בלבד בתחום הצליאק ובתחום הסויה שעד כה לא צרכנו כלל. זו הסיבה שהעלתי את הנושא לדיון בפורום. לשמוע מניסיונם של ותיקים יותר ולפנות למאמרים בנושא.

noosh 19

New member
וזה טוב מאוד שאת בודקת

אני מבינה, את הצריכה של הפעם ראושנה של הסויה לילדה, בכל אופן רק בשביל השקט שלך, תתיעצי על תזונאיית

עם כל הכבוד, נועה...

לקחת דוגמה מעצמך ולהחליט לפי זה, זה לא הדבר הכי אחראי שאפשר לעשות. וגם להגיד "אכלתי ולא קרה לי כלום" זה לא ממש אחראי, כי את לא יכולה לדעת את זה! בשביל דברים כאלה יש מחקרים שנעשו על הרבה אנשים ובדקו דברים בצורה הרבה יותר מסודרת. הרי באותה מידה יכול להיכנס מישהו עם צליאק ללא סימפטומים, ולהגיד "עזבו שטויות, אני אוכל גלוטן חופשי ולא קורה לי כלום". זה נחמד מאוד, אבל הוא לא יודע באמת להגיד שלא קורה לו כלום, ובכל מקרה הוא לא יכול על סמך עצמו להגיע למסקנה וגם לייעץ אותה לאחרים...

noosh 19

New member
את צודקת

הייתי צריכה לכתוב, ואני לא יודעת למה לא כתבתי. שזה כמובן באופן ספציפי עליי ושעל כל אחד זה יכול לעבוד אחרת, אבל אני עדיין חושבת שהלחמניה הזאת פעם אחת ביום לא תעשה לילדה כלום. כמובן שאני לא איש מקצוע, ולכן כתבתי בהודעה שהיא יכולה גם לשאול דיאטנית אחרת.

leale1

New member
לפי המחקרים

איך אפשר לדעת מהמחקרים מהי הכמות הלא מזיקה שניתן לצרוך ביום ? לחמניה אחת או שתיים ? או אחת פעם ביומיים ? מהי הכמות שלא תעשה נזק לטווח ארוך ?

נצר1

New member
כנראה שהדיון שלנו הגיע עד למהנט ../images/Emo13.gif

בדיוק בזמן פורסמה הכתבה הזו. לתשומת לבכם, כתוב שלתינוקות לא כדאי לתת סויה יותר מפעמיים- שלוש בשבוע, כך שלחמניה אחת ביום זה יותר מדי. בנוסף כתוב שלגבי סרטן שד אין ממצאים אחידים, אך לבעלות הסטוריה משפחתית (כמוני) כדאי להמנע מסויה לחלוטין.

נטלי22

New member
|כוכב||כוכב| ממליצה לך להשיג את

הגיליון החדש (יולי 2006) של מגזין "מנטה". יש שם כתבה גדולה ומקיפה על הסויה, שבשורה התחתונה אומרת, שממש לא מומלץ להגזים עם הסויה...לתינוקות עדיף לא לתת בכלל, ולילדים - לא יותר מ-2-3 מנות בשבוע.

נטלי22

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אופס...זה היה אמור להיות ../images/Emo41.gif

leale1

New member
../images/Emo51.gifאני אבדוק

אם עדיין נשארה חוברת של יוני

נטלי22

New member
את צריכה להעתיק את השורה שבה

רשומה הכתובת לשורת הכתובת בדפדפן האינטרנט שלך, ואז זה ייפתח, אבל את יכולה להסתכל בהודעה של "נצר1" כמה שורות למעלה, כי שם מופיע הקישור לאותה כתבה באופן שתצליחי לפתוח בצורה ישירה בלי להעתיק מחדש.

leale1

New member
הצלחתי לפתוח - תודה

כתבה ארוכה ומאד מסכמת בהרבה תחומים. תודה מכל הלב ! כל כך חשוב לדעת לפני משחליטים ללכת על תזונה מאד מסויימת. מכל התגובות והכתבות, נראה לי שאמשיך לחפש לחמניות נוספות שלא עשויות מסויה עד אמצא משהו שהבת שלי תאהב ואז אתן לה לחמנית סויה פעם ביומיים ולא כל יום. תודה מכל הלב !!!!!!!!

למעלה