שאלה בקשר לסויה

leale1

New member
שאלה בקשר לסויה

הלחמניות שהבת שלי אוהבת עשויות מסויה. לחמניות בראל שיש עליהם תכתובת לאחרונה. לפי חלקי דברים לא מוסמכים שאני שומעת , סויה לא בריאה לגוף. האם משהו יודע משהו מוסמך לגבי סויה ? האם באמת זה לא בריא ובאיזה כמויות ? האם לחמניה אחת או שתיים ביום מסויה זה מוגזם או לא בריא. אשמח לקבל חוו"ד מקצועיות או מאמרים בנושא. כי נראה לי שהבת שלי נעולה על לחמניות סויה. אם זה יזיק לה, צריך לחפש אלטרנטיבה אחרת .......

נטלי22

New member
טובה קראוזה, שהיא דיאטנית שמתמחה

בין השאר גם בתזונת תינוקות וילדים, אינה ממליצה על יותר ממנת סויה אחת ביום, ואף ממליצה לרדת מתחת לזה (כלומר לא לאכול מנת סויה בכל יום). הנה לדוגמא תגובה אחת של טובה קראוזה בפורום אחר: http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=293766 מקווה שעזרתי...

leale1

New member
תודה

אני אכנס לקישורית ואקרא מה רשום שם. יש לך במקרה את מס' הטלפון שלה ?

leale1

New member
לא הצלחתי לפתוח את הקובץ

את יכולה להגיד לי באיזה פורום ראית את הקובץ ?

נטלי22

New member
מנסה לצרף את הקובץ בצורה שונה

זה מתוך פורום שנקרא "אמנות הלידה" (לא שייך לתפוז), אבל טובה כותבת גם, למשל, בפורום "הנקה" כאן בתפוז ותוכלי לעיתים למצוא אותה שם.

noosh 19

New member
עם את שואלת את דעתי

עם כל הכבוד ויש כבוד לדיאטניות והכל. עם הילדה שלך אוהבת את הלחמניות האלו, נ.ב גם אני מאוד אוהבת אותן, וניסתי כל לחמניה אחרת ולא אהבתי. אז שתהנה ושיהיה לה לבריאות, כל עוד זה לא פוגע בה. כל עוד היא אוכלת אחד ביום, מכל דבר לאכול יותר מידי הרי זה לא בריא, ואני בטוחה שמהלחמניה הזאת לא יקרה כלום
יש עכשיו כל כך הרבה דאות בקשר לסויה הזה, חלק אומרים רק סויה חלק אומרים בלי סויה, הרי הסינים והיפנים בריאים כמו שור, והם חיים על סויה, ומצד שני אני יודעת שזה גם לא הכי טוב, אבל כל דבר במידע ולכן לדעתי אין מה לדאוג.

leale1

New member
תודה

תודה על חוות הדעת. באמת שניסנו את כל הלחמניות האפשריות וגם דיי הרבה סוגי לחמים, ושום דבר לא היה טעים לה. חוץ מזה אף לחמניה לא החזיקה מעמד כל כך הרבה זמן מחוץ למקפיא (שגם זה חשוב מאד ....) כך שמה שבתי אוכלת זה את הלחם שאני אופה בבית (כטוסט כמובן) ולחמניה אחת של סויה כל יום. תודה על השיתוף, מרוב הערות לא ידעתי מה לעשות ..........

נטלי22

New member
אני לא מסכימה איתך.

את כותבת "שתהנה ושיהיה לה לבריאות, כל עוד זה לא פוגע בה." אבל מחקרים מראים, שבסויה יש פיטו-אסטרוגנים צמחיים, שמדמים הורמוני מין נשיים, ושנערות שצרכו בילדותן כמות גדולה של סויה (למשל בפורמולה צמחית לתינוק) סובלות מהתבגרות מינית מוקדמת ושנערים שצרכו כמות גדולה של סויה סובלים מגדילה איטית ומהתפתחות מינית מעוכבת. כך שגם אם כרגע לא נראה שזה מזיק, זה עלול להזיק לטווח ארוך, ולכן ישבו הרבה אנשי מקצוע, שמבינים בנושא הזה קצת יותר ממני וממך, והחליטו למשל להמליץ להורים לתינוקות לא להעביר תינוק לתחליף צמחי (על בסיס סויה) ללא הוראה מפורשת של רופא ילדים. לדעתי אפשר ורצוי למצוא תחליף אחר, ולהימנע ככל האפשר מצריכה יום-יומית של סויה (גם אנחנו עובדים על זה...)

זה הוכח מדעית?

אמנם אני ינקתי ולא צרכתי פורמולה ואמנם אני רק מקרה אחד, אבל בגיל 6 החלטתי שאני רוצה להיות צמחונית ומאז צרכתי בעיקר מוצרי טבעול מה שאומר סויה בכמות לא קטנה ועדיין ברוך השם לא היו לי בעיות כאלו, מלבד הגדילה האיטית יחסית שגם לא הייתה כזאת היסטרית. אני זוכרת שלפני זמן מה היו המון כתבות וסערות בעניין הסויה אבל הוכחה חד משמעית אני לא זוכרת. מה גם שכאמור בסין ויפן צורכים סויה בכמויות ולא נצפו שם מגיפות איומות של גדילה איטית והתפתחות מינית מוקדמת.

נטלי22

New member
ניסיתי לאתר כמה כתבות בנושא.

הנה כמה דברים שהעליתי בחכתי. שוב, כפי שכתבת, את רק מקרה יחיד, ואילו המחקרים מדברים כמובן על ממוצע ועל מדגמים סטטיסטיים. בנוסף, אם תחשבי על סין ויפן - אולי ישנה סיבה שבגללה הגברים במדינות אלה הם בממוצע יותר קטני קומה, יותר צנומים ופחות שעירים מאשר בעולם המערבי. כמובן, ש"איש הישר בעיניו יעשה", אבל אני אישית משתדלת לא לתת לילדי לצרוך סויה באופן יומיומי, ומתרחת מסויה כשאני בהריון או מניקה (כי השפעות הפיטו-אסטרוגנים עוברות שיליה ומגיעות לעובר, וגם עלולות להשפיע דרך חלב אם).

יש הרבה ראיות מחקריות שתומכות בזה

במאמרי הפורום של פורום תזונה יש משהו בנוגע לסויה אצל ילדים, פעוטות ואמהות מניקות, והתוצאות לא מעודדות בכלל. ולגבי תזונת היפנים והסינים וכו', שתי הערות - א. התזונה שלהם רחוקה, רחוקה רחוקה מלהיות מבוססת על סויה. כמויות הסויה שהם צורכים הן למעשה די קטנות, והכמויות שצורכים צרכני הסויה במערב גדולות מהן בצורה די משמעותית. ב. הסקנת מסקנות מהשוואה בין-תרבותית זה דבר שבאופן כללי שווה ל***, ונחשב לא מדעי בעליל. כמות ההבדלים בין אורח החיים והתרבות שלנו לשלהם כל כך עצומה (ואפילו מבחינה גנטית יש הבדלים לא מבוטלים), שלקחת משתנה מסוים ולהשוות אותו זה פשוט חסר משמעות. לחלוטין.

אני עם נטלי

(ועם טובה קראוזה שהיא בין הדיאטניות היחידות שאני חושבת שאפשר לסמוך על מה שהיא אומרת, ועם הרבה מחקרים של השנים האחרונות). כדאי לצמצם. לחמניה אחת ביום, ואפשר לשקול אפילו פחות מזה. בעוד שהמחקרים במבוגרים שנויים במחלוקת (למרות שהמגמה הכללית מראה שכנראה עדיף לצרוך רק בכמויות קטנות, אם בכלל), במחקרים אצל ילדים המגמה נראית יותר בולטת. אפשר להניח שבגוף של מבוגר שיש בו כמות גדולה יותר של הורמונים מהסוג הנ"ל ההשפעה מתמתנת, אך בגוף של ילד שגם כמות ההורמונים הללו קטנה וגם באופן כללי משקל הגוף קטן, ההשפעה יותר משמעותית. אני הייתי מעדיפה שלא לקחת את הסיכון.

עזבי לחמניות

יש אנשים (כמוני) שצורכים חלב סויה בכמויות נכבדות, זה מסוכן?

נצר1

New member
אולי לא מסוכן

אבל בהחלט לא בריא. כמו שאמרה אלפקה, ההשפות על מבוגרים הן פחותות בהשוואה לילדים, אבל אני יודעת שמחקרים עדכניים מוצאים התאמה חיובית בין צריכה גבוהה של סויה וסוגי סרטן מסויימים כמו סרטן שד. בקיצור, לא כדאי להפריז בכמויות ויש חלב אורז, חלב קוקוס ועוד סוגים שונים שניתן להכניס לתפריט היומי במקום סויה.

למה היה זכור לי

שסויה דווקא ידוע כמונע סרטן השד? ולמה הכוונה בכמויות מופרזות?

leale1

New member
תודה לכל התשובות

התשובות מראות בהחלט נטייה לכאן ולכאן. אני אקרא את המאמרים ובשלב זה אגביל את הבת שלי ללחמניה אחת של סויה ביום בלבד. אשמח לדעת אם משהו מכם נתקל בלחמניות בגודל נורמלי (למבוגרים) שעשויות מקמח אחר ואשר נשארות הרבה זמן מחוץ להקפאה. ניסיתי דיי הרבה, אבל, אף פעם לא מאוחר לנסות עוד. תודה לכולם. התמיכה הזו חשובה מכל דבר אחר. וזו דוגמא מצויינת לתרומה הענקית שהפורום הזה נותן !!!!!!

noosh 19

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת.

יש כל כך הרבה דעות, זה יעזור. יש מעדן סויה אחד שאני מאוד אוהבת, וגם בשהייתי קטנה ממש אהבתי, ואין לי שום רגישות ללקטוז, פשוט מצחיק כמה הייתי אוכלת את זה, עד היום אני אוכלת את זה. עיזבו את זה שזה סויה יש בזה גם ממתיק, ולילדה קטנה. אבל זה היה לי כזה טעים, ואני לא חושבת שאין בי משהו בסדר עכשיו, וכמובן את יכולה לראות את כל הדעות שיש עכשיו, אני חושבת שגם עם תתיעצי עם דיאטנית בשביל להיות בטוחה, היא תגיד לך שזה לא נורא.

leale1

New member
את צודקת

אכן הדעות הן לכאן ולכאן, הבעייה שגם כך זה אצל דיאטניות. לא כולן באותה הדעה ...... יש כאלה שטוענות שאין בעיה עם סויה, רק לא להגזים ויש הטוענות שעדיף להתנזר מסויה או להמעיט ככל שניתן .......

noosh 19

New member
זה בדיוק הבעיה

לכן שוב אומר את דעתי, וזה רק דעתי עם זה רק הלחמניה עם הסויה זה לא נורא, מגיעה לה משהו שהיא אוהבת. :]

למעלה