שאלה בקשר לנישואין

שאלה בקשר לנישואין

שלום, ואני מתנצל מראש אם זה לא המקום הנכון לשאול כאלה שאלות: זוגתי שתחיה ואני עומדים להתחתן בקרוב. מאחר והיא היתה מעדיפה מאד שלא לעבור את הטבילה במקווה (ועלי לומר שאני מבין אותה) אנחנו שוקלים אלטרנטיבות אחרות, כמו אולי טקס קונסרבטיבי. שאלותי הן - האם ניתן בכלל לבצע טקס קונסרבטיבי ללא מקווה, מבחינת הרב? האם משרד הדתות יקבל זאת אפילו אם לרב לא תהיה בעיה? יש להדגיש כי ארוסתי ואני רואים בעצמנו חילונים מובהקים - אנו חוגגים את החגים, שומרים כשרות בסיסית ולא יותר. תודה מראש!

מי דיבר על לקלקל את החתונה?

אנחנו רק מחפשים אופציות אחרות. אם אין, היא תעשה את זה, עד כמה שעצם הרעיון שהמדינה מאלצת אותה בכוח לבצע טקס כזה דוחה ומקוממת אותנו. ואיך בדיוק מוצאים מקווה טוב? מנסיוננו העשיר בפוליטיקת מקוואות, או מזו של חברינו? אולי מלוחות מודעות? השאלה שלך משונה בעיניי.

lior02010201

New member
היהדות האורדוקסית

בכלל לא מכירה בחתונה רפורמית/קונסרבטיבית. לא היתה לי שום שאלה לכן אני לא מבין מה שאתה אומר זה המשונה.

masorti

New member
הרבנות לא מכירה בטקס קונסרבטיבי...

אפילו עם מקוה. תיאורטית אתה יכול ללכת איתם "ראש בראש" ולנסות להוכיח שהטקס בוצע לפי כל הכללים האורתודוכסיים, ואז הנישואים תקפים בדיעבד. אבל אני בספק רב אם תצליח בכך ללא עדות של אדם שמקובל עליהם (... הרב האורתודוכסי ממלא את תפקיד ה"משגיח" באופן אוטומטי). אני לא הייתי מציע לך להכניס ראש בריא למיטה חולה.

cibamagli

New member
איזה שטויות

אתם יודעים מה זה בכלל מקווה?איך הוא בנוי?את תנאי ההיגיינה?למה נועד?מה משמעותו? רואים שלא. הייתי מציע לכם לבקר באתרים דתיים כגון ידברות ולהכיר את הנושא מהצד הדתי ולא החילוני פאנאטי שלכם. בים אתה רוחץ?וכמה שפכים מוזרמים לשם אתה יודע? יש לכם מושג איזה שלבי ניקיון האישה עושה לפני הטבילה של חצי דקה למחמירות? שלא לדבר על בריכות שבקושי מחליפים שם את המים פעם בשבוע עם כל הלכלוך הזיעה והשתן של האנשים. ארוסתך ביקרה פעם במקווה מתוך נקודת מבט אובייקטיבית ורק לשם סקרנות?לא ממש נראה לי. ורק לידיעתך יש לי זוג חברים חרדיים וחבר שלי אמר לי שאשתו רואה נשים חילוניות לגמרי עם ג'ינס ושער צבוע באות כל חודש לטבול ,אז תעשו לי טובה,בחייכם. די עם ההתבכיינות.

לא מבין למה את תוקפת

מה זה עניינך אם ארוסתי רוצה או לא רוצה ללכת? מי אתה בכלל שתשפוט אותנו? ואני עוד בכלל לא דיברתי על נקיון, אלא רק על האקט הפולשני והמחוצף של להכריח את בת הזוג שלי להתפשט מול אדם זר ולעמוד בבחינה קפדנית שלה רק בשביל לקבל רשות להינשא. זוהי כפיה בוטה שאין למדינה שום זכות לאכוף על אזרחיה. ופנאט תקרא לעצמך, על כך שאתה שופט אנשים אחרים בלי לדעת כמעט כלום על מצבם ובלי לשאול אותם שאלות, ועל ההנחות חסרות השחר וצרות המוחין שאתה מרשה לעצמך. חתיכת אוויל משריש.

תקן את הכותרת מנקבה לזכר בבקשה

אבל חוץ מזה אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי.

רצונכם זכותכם

אבל הלואי עלי שהייתי יכולה לטבול ואני ביכלל רפורמית אבל ביררתי שלרוקות ההלכה לא מאפשרת,חוץ מזה לא כל המיקוות אותו דבר וכמו כל שירות צריכים לבדוק את רמתו,לא טיקסי נישואין רפורמים וקונסרסטיבים לא תופסים עדין לצערי. שלך חנה גונן

bigi100

New member
אחי שמע אם היא לא אוהבת מקוה אז

אפשר בים ומקווה זה ממש כיף ואתה מרגיש את זה אחרי המלצה

נכון אפשר בים!

עשיתי טבילה בים וזה ממש מחיה נפשות ומחבר לטבע. ההורים שלי רפורמים וזה החינוך והדגם שספגתי מגיל צעיר בבית וגם כבוגרת אני מוצאת שהוא מתאים לי. שלכם חנה גונן

bigi100

New member
הבעיה זה האנשים ואיפה להשאיר את ה

החפצים של הטובל ובפרט אם יבוא שוטר יחשוב אותו לסוטה...אבל זה כיף אני אישית מתחיל לאט לאט ברוך השם פעם בשבוע

למעלה