שאלה בקשר לניסוי

krahel

New member
שאלה בקשר לניסוי

אני בת 24 חולת סכרת סוג 2 ("למבוגרים")רצית לקבל יות פרטים בקשר לניסוי שהזכרתם לחולי סכרת סוג 2

esagoras

New member
השתלת לבלב

הניסוי לחולי סכרת סוג 2 זה עלידי השתלת לבלב של חזיר שאומרים שהוא דומה מאוד ללבלב של בן אדם זה נעשה בארצות הברית ועשו את זה לפחות על 50 איש וזה הצליח אבל? להשתלה הזאת יש הרבה תופעות לוואי שאי אפשר לצפותם שחייבים להמשיך את החיים בנטילת טרופות שימנעו הרבה מחלות לעתיד כגון סרטן זה מה יש לי להגיד על זה איזון מושלם לכולםםםםםםםםם

krahel

New member
תודה על הזריזות

אם תשמעי על עוד מידע תודיעי לי בבקשה

גם אני שמעתי על ניסוי...

לסוכרת סוג 2 גם בעיקרון של השתלת לבלב של חזיר, מנסים אותו בארה"ב מעל גיל 22 ויש גם באחת ההודעות בעמוד הזה דיון שעשינו על ניסויים...אולי תמצאי שם את המידע שאת צריכה... **חן**

איליקו

New member
ההשתלה מיועדת לסוג 1

השתלת לבלב מיועדת בעיקר לסוכרת מסוג 1 היות ובסוכרת זו אין ייצור אינסולין ולא לסוכרת סוג 2 כאשר בדרך כלל יש ייצור אינסולין, אך יש לו תנגודת. רק חלק קטן מהסוכרתיים סוג 2 מגיעים - בדרך כלל לאחר הרבה שנים של המחלה - לחוסר מוחלט של ייצור אינסולין עד כדי צורך בהשתלת לבלב.

elad2040

New member
לא מדויק...

סוכרת סוג 2 היא בבסיסה מחלה של חוסר יכולת להשתמש ביעילות באינסולין, ולא מחלה של חוסר ייצור אינסולין. ההשתלות מיועדות לסוכרת סוג 1, והסיבוכים האפשריים הם בעיקר תוצאה של לקיחת תרופות נגד דחייה של האבר המושתל- תרופות שמחלישות את מערכת החיסון ופותחות פתח להרבה סיבוכים... לכן ההשתלות מבוצעות רק באנשים עם סיבוכים קשים של סוכרת סוג 1 או 2 שלהם הסיכון שווה.

איליקו

New member
אתה צודק... אבל...

ביסודו אתה צודק וזה מה שאכן אמרתי, אבל בסוג 2 יש ירידה של ייצור אינסולין במשך השנים עד כדי כך שמגיעים לכמות כה קטנה הזהה לזו של חלק מהסוכרתיים סוג 1 אשר לחלקם יש ייצור מצומצם מאוד של אינסולין (חלק קטן מתאי הבטא שרדו). בסוג 2 הלבלב "מתעייף" ומתנוון עם השנים עד כדי כך שחלק מהחולים צריכים להזריק אינסולין בדיוק גמו בסוג 1. לחולים אלה יכולה השתלת לבלב להוות תחליף להזרקת אינסולין בדיוק כמו סוג 1.

איליקו

New member
ועוד דבר...

רוב הרופאים מעדיפים דווקא לדבר על חזון של לבלב מלאכותי ולא על השתלת לבלב. לבלב מלאכותי ישהה מחוץ לגוף ולא יהיו לו את כל הבעיות של הדחיה. זוהי למעשה משאבת אינסולין עם תוספת של חיישנים הבודקים בכל עת את מצב רמת הסוכר ומזליפים אוטומאטית אינסולין לגוף. זאת במקום שהאדם יבדוק בעצמו, יחשב לבד את הכמות וילחץ על כפתורי שחרור החומר. לגבי סוג 1 או סוג 2, רק אלו מבין הסוכרתיים סוג 2 שהלבלב שלהם התנוון לגמרי עדי כדי מצב שהגיע לחוסר תפקוד כמעט מוחלט כמו בסוג 1 וכל התרופות ממריצות הלבלב כבר לא עוזרות להם - רק הם יהיו מתאימים להשתלת לבלב או ללבלב מלאכותי.

elad2040

New member
אתה צודק.

בקשר לסוכרת סוג 2, למעשה התייחסתי לזה כשכתבתי "סיבוכים קשים של סוכרת סוג 2". בקשר לפתרון, אני אישית מעדיף את הרעיון של "stem cells", הינו לגרום לתאים להתמיין לתאי לבלב ולהשתיל אותם בלי סכנת דחיה. זה יכול להיות מבטיח, בעיקר בשילוב עם תרופות חדשות שיגרמו למערכת החיסון לא לפגוע שוב בתאי בטא. אני יכול להבין למה רופאים וחברות תרופות יעדיפו את פתרון הלבלב המלאכותי (קרא לי ציניקן): אין ספק שעדיף חולים בטיפול מאשר אנשים בריאים שלא צריכים אותך!

למעלה