שאלה בקשר לנהיגה

desegel

New member
שאלה בקשר לנהיגה

אם אני רוצה לשנות נתיב (לשמאל, לצורך העניין) ויש גודש תנועה בשמאל ולעומת זאת אצלי פנוי לחלוטין ויש מכוניות אחרי, כשכל הנתיב שלי נוסע יחסית מהר (הילוך שלישי בוא נאמר). איך עוברים שמאלה???

MrJacKasS

New member
יש שתי אפשרויות

1. או שאתה נדחף לנתיב כמו ישראלי טוב 2. או שאתה מחכה בסבלנות שיתפנה

desegel

New member
המממ

1. אבל איך יש לי אפשרות להדחף? אני בנסיעה מהירה, ואם אני מאט\עוצר אני מעכב את כל התנועה. 2. אם אני מחכה בסבלנות באמצע הכביש, כמו "ישראלים טובים" הנהגים שמאחורי יביאו לי מכות

offirla

New member
מותר לך לעכב את התנועה מאחוריך

מותר לך לעכב את התנועה מאחוריך בכדי לבצע סטייה מנתיב לנתיב. אבל, אסור לך לגרום לנהגים שבנתיב אליו את ה רוצה לעבור לבלום. מכאן, תחליט אתה איך אתה רוצה לעבור נתיב.

desegel

New member
אממ אוקיי תודה!

אבל אני חושב שהמורה שלי יתעצבן עלי אם אני אעצור באמצע הכביש.. טוב, תודה רבה!

NewUser4

New member
עד גבול מסויים.

אם אתה רוצה לפנות לנתיב שמאלי לך עליך לתכנן זאת מספיק זמן מראש בכדי שלא תאלץ לעכב את התנועה בנתיבך. היה וכן, עליך לעכב כמה שפחות את התנועה בנתיבך (הגעה למצב של עצירה בנתיב בו התנועה זורמת זה עיכוב תנועה. דוגמה נוספת היא מצב בו יש נתיב לפנייה שמאלה, לא השתלבת בו היכן שהוא מתחיל (טור המכוניות מתחיל), המשכת לנסוע בנתיב הימני לו, וכרגע אתה רוצה להכנס אליו, אתה גם מבצע עבירות של עיכוב תנועה, גם קיפוח זכות, ובוודאי שבטסט תיכשל על תכנון נסיעה לקוי. העניין שאתה ציינת ("אסור לגרום לנהגים שבנתיב אליו אתה רוצה לעבור לבלום") לא קשור בעיכוב תנועה. זאת עבירת זכות קדימה. אם בגלל מעבר הנתיב שלך רכב נאלץ לבלום או לסטות ממסלול נסיעתו הרי זו אי מתן זכות קדימה.

offirla

New member
תלמדו כולכם....

בפסק דין שנתן לאחרונה בבית-המשפט לתעבורה בירושלים, השופט זיכה שנהג שקיבל דוח על גרימת עיכוב תנועה. בהמהלך ההוכחות, נטען כנגד הנהג שהוא עיכב את התנועה, כאשר ניסה להשחיל את עצמו למקום חניה צר. הנהג הודה כי עיכב את התנועה לשם כניסתו לאותו מקום שבו ביקש להחנות את רכבו. 2 שוטרים שהיגוע למקום, בעוד הנהג מעכב את התנועה, וכבר היה פקק ארוך. בסופו של דבר, הנהג הגיש ערעור לבית-המשפט שבו, כאמור זוכה הנהג, למרות שהודה בעיכוב התנועה. בפסק הדין קבע השופט, כי השוטרים התנהגו במקרה זה שלא כנדרש מהם, וזה שהם החליטו כי הנהג לא יצליח להשחיל את עצמו, זה לא אומר שאסור לו לנסות. אילו לצורך כך, היה מעכב את התנועה, יותר מפרק זמן סביר, של כ- 10 דקות - היה אולי מרשיע את הנהג בסופו של דבר. ומשלא כך, נמצא הנהג זכאי. כשהחוק המוביל הוא, שלא כתוב באף מקום כי לנהג אסור לנסות דברים. בנסיונותיו הוא לא סיכן, אלא הפעם רק עיכב.

Gal isr

New member
היום עשיתי לראשונה חנייה ברוורס

וברגע שהפרונט של הרכב נכנס לנתיב השני טיפה טיפה, לכל רכב שבא הייתי עוצר ונותן לו זכות קידמה (המורה אמר שאסור לי לעכב אנשים אחרים, ואם אפשר- לתת זכות ולחכות עם החנייה). ככה חמש ד'- רוורס, עצירה. שוב- רוורס, ועצירה...

NewUser4

New member
שני דברים.

1. זה לא קשור, זה נושא אחר, עיכוב תנועה לרגע קטן למען חניה הוא מותר, ואין ספק לגביו. לגבי המקרה שהוצג כאן, ראה הודעתי הקודמת. 2. 10 דקות זה המון זמן של עיכוב תנועה. זהו ממש לא פרק זמן סביר, זהו זמן מוגזם לחלוטין. אם אני מבין את פסק הדין, מדובר על מקרה של אדם שניסה לחנות במקום קטן, אשר רכבו לא נכנס בו. כאן, אם אכן חשב שהוא נכנס במקום הזה, זכותו לנסות, לא צריך להטפל לקטנות. באשר לא יצליח יפנה את המקום. אבל 10 דקות זה זמן רב מאוד. אם מדובר על זמן של כחצי דקה עד דקה של נסיון לחניה ניחא. מעבר לכך זהו עיכוב תנועה מוגזם (עבור מקרה של חניה). מהו מספר התיק? ארצה לראות את פסק הדין.

wil

New member
הכי טוב לעבור מראש לפני שמתחיל

הגודש. הידחפות בכוונה בראש הטור מעצבנת ומהווה חוצפה ובריונות. במקרה שבכל זאת נקלעת למצב הנ"ל והתנועה בנתיב השני צפופה אבל לא עומדת, מאיטים למהירות של זרימת התנועה בנתיב הנ"ל (או בעצם טיפה יותר מהר כך שחולפים על פני הרכבים בקצב איטי), מאותתים למעבר נתיב, ומחפשים את הנהג שיהיה מספיק נחמד ולא ישמור על המקום שלו בתור כמו בונקר

Marble Arch

New member
ואם את בחורה זה בכלל פשוט! ../images/Emo68.gif

(אם את/ה רוצה לעבוד ימינה כדאי לדאוג שתהיה בחורה במושב ליד הנהג..)

wil

New member
למה? בשביל לסמן עם הידיים?

אני אישית מתעלם לחלוטין מסימוני ידיים כאלו ואחרים. לא תמיד ברור מה הם מנסים להביע וגם לא מעניין אותי. רוצים משהו? תשתמשו באיתותים.

tapuach

New member
זה בשביל הבלונדינית ...

אתה לא אמור להבין ... חח
לילה טוב

למעלה