שאלה בקשר לנאבה

r a n n i

New member
שאלה בקשר לנאבה

יש מישהו בפורום אופנועים שמוכר ג'אנט 17 אינץ אבל בלי נאבה ובלי שפיצים והשאלה היא כמה אמור לעלות הציוד הנ"ל (טווח מחירים פחות או יותר) האם ניתן להשיג ציוד כזה משומש?ואיפה לחפש? אילו חנויות מתעסקות עם הציוד הזה? ואילו מומלצות? תודה מראש לכל העונים רן

TT600RRRRR

New member
עבודה על שפיצים עולה 500 ש"ח

כולל השפיצים . הנאבה יקרה אין לי מושג כמה . תברר

r a n n i

New member
האופנוע שברשותי

הוא dr650 ולא הבנתי את השאלה מה לגבי הג'אנט השני?

alophind

New member
השגת ג'אנט אחד. מה על השני ?!

אופנוע נוסע על 2 גלגלים... (רובם לפחות..
) השאלה היא בכמה אתה קונה אותו. כך בחשבון שחדש עולה באזור ה 1200 ש"ח (אקסל שחור לדוגמא) בארה"ב זוג עולה כבר 325$-350$ אם יש לך דרך להביא לארץ. הכל מסתכם בהאם זה כדאי לך...

r a n n i

New member
../images/Emo6.gif

אין לי כסף לשניים אז בינתיים נירכב על גלגל אחד עד שיהיה כסף לשני עכשיו ברצינות: אני צריף רק את הקדמי אחורי אני לא צריך להחליף הג'אנט שמוצע למכירה הוא של אקסל והמחיר די נוח 500 ש"ח רק השאלה היא מה יהיה הסכום הכולל כדי שהג'אנט הזה יהיה מורכב לי על האופנוע אם הוא יצא מנופח מדי יחסית לכיס הקטן שלי אני אוותר עליו בשלב זה אבל אולי מישהו מכיר חנויות\מוסכים שאפשר להתייעץ איתם? ולעשות סקר שוק כדי לקבל תמונה כללית?

*Trinity*

New member
יש לי כמה שאלות...

מצטערת אם אני נכנסת לך לתחתונים אבל אני מנסה להבין מה אתה עושה: 1. למה אתה לא צריך להחליף אחורי? האם אתה משתמש באחורי המקורי? אם כן, אני מניחה שאתה מעביר אחורי מקורי קדימה ושם את ג'אנט האקסל החדש מאחורה, נכון? 2. נאבה קדמית מקורית של DR650 עלתה לפני שנה 1020 ש"ח לפני מע"מ ולפני הנחה (זה יוצא פחות אחרי הכל, השאלה היא כמה אתה טוב במיקוח). 3. שפיצים + עבודה לגלגל אחד זה בערך 500 (עם DR יש טריק מסויים וניתן להשתמש בשפיצים מקוריים ולא ללכת לבחור עם האופניים שעושה שפיצים לא איכותיים). אבל, אם אתה עושה מה שאני חושבת שאתה עושה וזה אומר מעביר ג'אנט אחורי קדימה, אתה צריך להחליף את הנאבות ואז בעצם יש לך עבודה + שפיצים לשני גלגלים (בסביבות 1000 ש"ח). המחיר תלוי בשני גורמים: 1. מי החברים שלך. 2. מי החברים של החברים שלך.

אני הזמנתי מחו"ל

סט נאבות ושפיצים אורגינלי מארה"ב(קדמי+אחורי) ל DR 400 ב400 דולר, אחרי שנואשתי מחיפוש אחר משומשים בארץ. לא נראה לי שאפשר למצוא משומשים בארץ וחדשים עדיף להביא מחו"ל, יוצא הרבה יותר זול.

r a n n i

New member
אז ככה

דבר ראשון תודה רבה לכל העונים ועכשיו קצת הבהרות ברשותי dr 650 את הג'אנט הקדמי אני רוצה להחליף לג'אנט 17' כדי שתיהיה לי אפשרות להרכיב עליו צמיגי כביש טובים איכותיים ודביקים מצאתי בחור שמוכר ג'אנט 17' אבל שפיצים ונאבה אני אצטרך להשיג לבד וכשאמצא אותם אוכל להרכיב את הגלגל בתור גלגל קידמי. זאת בכל מקרה התוכנית אבל לפי השאלות ששאלתם אותי אני ממש לא בכיוון הנכון?! אז אולי לא הסברתי את עצמי טוב מספיק ואולי אני אפילו יותר בור ממה שחשבתי אשמח אם מישהו יסביר לי למה אני צריך להעביר את הג'אנט האחורי קדימה ואת הג'אנט החדש לשים מאחור? תודה מראש רן

*Trinity*

New member
תלוי ברוחב של הג'אנט שאתה קונה

מאחור צריך להיות ג'אנט רחב ומקדימה צר (יחסית). לכן אם אתה קונה ג'אנט קדמי של סופרמוטו, הרוחב שלו הוא 3.5 בעוד הג'אנט המקורי שלך מאחור הוא 2.5 (אם אני לא טועה). הפתרון הכי זול ויעיל הוא להעביר את הג'אנט האחורי (הצר יותר) קדימה ואת החדש (הרחב יותר) אחורה. כמובן שאם עושים את זה הנאבה האחורית נשארת מאחור והקדמית מקדימה, כלומר צריך לפרק ולהרכיב מחדש בסדר הנכון. במקרה כזה, בכל מקרה לא תהיה לך אפשרות להחליף בין סט כביש לשטח אז אולי שווה לוותר על קניית הנאבה הנוספת ופשות להשתמש בנאבות הקיימות. קפיש? דרך אגב, אני רכבתי תקופה עם ג'אנט מקורי מאחור וג'אנט 17 (רחב) מקדימה והאופנוע רעד במהירויות בינוניות +.

למעלה