שאלה בקשר למנילה

שאלה בקשר למנילה

ביתי קיבלה מס` אפשרויות בינהן חילת שב"כ תפקיד שהיא מאוד רוצה בו. שאלתי האם חייבת למלא את כל שאר האפשריות או שאפשר רק את האופציה הזו שהיא מאוד רוצה?

oshiko

New member
אני מניח שזה דורש מיון

מה יהיה אם היא לא תעבור אותו? אני חושב שהיא חייבת למלא גם אשכול של תפקידים שלא דורשים מיון. השיקול של לא למלא מה שאתה לא רוצה קיים ורלוונטי בעיקר למנילה של בנים בתפקידים קרביים. יש שם הבדלי ביקוש גדולים בין היחידות, ואם אתה ממלא בעדיפות שניה או שלישית משהו שיש לו ביקוש נמוך, עלולים לקחת אותך לשם ולא לעדיפות הראשונה. במקרים האחרים, כלומר בנים לא קרביים ובנות, אני חושב שהשיקול הזה לא כל כך רלוונטי. אם יש מספר תפקידים שבאים בחשבון, אני חושב שכדאי לציין אותם, כדי להבטיח תפקיד נסבל בכל מקרה. כמובן שהדירוג צריך לשקף את מידת הרצון בתפקיד.

רוני61

New member
אם דני במנילות אשמח לקבל עזרה,

אושיקו ,כבר ספרתי בעבר שאני יועצת בבית ספר השנה בכיתות יב' כעת זה זמן המנילות ומידי יום נכנסות אלי בנות חלקן שמחות חלקן בוכיות כי לא קיבלו מנילה מספיק טובה (עם בנים זה יותר פשוט ) ביום חמישי נכנסה אלי תלמידה , ילדה נהדרת קיבלה מנילה גרועה בלי מיונים בכלל (דרך אגב זה מעליב אותם נורא)עודדתי אותה ואמרתי לה שלא משנה מה תעשה ובמה תבחר מכל מקום אפשר להתקדם. בקיצור-הבטחתי לה שאברר מה המקצועות שקבלה כי אני ממש לא יודעת עליהם כלום 1- מפקחת בקרת רשת 2-רכזת יחידת רכב מגוייס 3-חווטת אלקטרוניקה כל מי שיכול לספר לי קצת על התפקידים הללו כדי שאוכל לעזור לה לבחור וגם להרגיעה אותה קצת אני מאוד אודה לו. תודה רבה רבה

manifesto

New member
לא מבין בתפקידים האלו

אבל בתור מלש"ב שקורא פה לפעמים...ומתגייס לגבעתי עוד שבועיים. אם הייתי יכול לבחור מה יגידו לי כשאני התמיינתי לכל מיני דברים הייתי בומר שיגידו לי שהצבא הוא גוף גמיש בצורה חולנית למלש"בים ואני מדגיש למלש"בים. כל תפקיד שתרצה להגיע למיונים שלו אז הנוסחה להגיע לשם היא פשוטה מאוד,לקחת דף נייר....לכתוב כמה היא רוצה...כמה מוטיבציה...לצרף כמה ציטוטים...."חייל טוב זה חייל שטוב לו"......אם יש המלצות מיועצות,מחנכות,כל דבר לצרף.....להתחיל לשלוח. לשלוח הרבה הרבה הרבה פעמים,לשלוח הרבה או לא לשלוח בכלל. להתכונן לקבל מכתבי סירוב אבל לדעת שבשלב כלשהו הצבא ישבר,ככה זה במיונים. אני אישית,כמעט כל מיון שהלכתי אליו למעט 2 אם אני לא טועה לא הייתי "אמור" לקבל אלא נלחמתי בשבילו. זה לוקח זמן ומשאבים נפשיים אבל אם היא באמת רוצה את התפקיד הזה זה יהיה שווה את זה.

סמדר בנ

New member
המנילה והדימוי העצמי ../images/Emo10.gif

הסיבה שהם נעלבים ממנילה גרועה היא כי בד"כ יש קורלציה בין התפקידים המוצעים לקב"א (למשל אם יש מקצועות כגון קצונה יעודית, זה אומר שיש קב"א מעל 52, מאבחנת פסיכוטכנית או זימון למבדקי צוות אויר - נדמה לי מעל 54 וכו'). היא יכולה להיות ילדה נפלאה, מוכשרת והכל שפשוט לא היתה מרוכזת במבחנים או לא הראתה מספיק מוטיבציה. זה מוריד את הקב"א וזה לא ניתן לשינוי. עם קב"א נמוכה קשה להגיע לתפקידים הדורשים קב"א גבוהה יותר. עם זאת יש מספיק תפקידים טובים שלא דורשים קב"א בשמיים. לפעמים אגב קורה שמשום מה יש אשכולות שלא מקבלים למרות נתונים מתאימים (למשל - ביתי הבכורה עם קב"א 56 ועבר הדרכה בצופים לא קיבלה בכלל במנילה אשכול של הדרכת יח"ש). הכי טוב אם היא יכולה לבדוק את הקב"א (נתונים חסויים, אך ניתן לברר אם מכירים מישהו שמשרת בבקו"ם או דומה) ואז תדע היכן היא עומדת. בקשר למקצועות שציינת - תמליצי לה להיכנס לפורום סדירים - בטוח יהיו שם אנשים שמשרתים או מכירים. אני פחות ממליצה על פורום מתגייסים ששם רוב הגולשים הם מלש"בים שניזונים משמועות, אם כי גם לשם נכנסים סדירניקים. מה שאמר הבחור אודות המכתבים הוא נכון, יש הרבה סיפורים על כאלו שלא התייאשו, הציפו את מדור קד"צ בפקסים ומכתבים (מנוסחים היטב) וקיבלו בסוף זימון למיון. כל עוד היא מלש"בית, הרבה יותר קל לקבל מיונים ולשנות דברים. אני אגב מאוד מאמינה במה שאמרת לתלמידה - מי שטובה תצליח להתקדם גם מתפקיד פחות נחשק.

חווטת אלקטרוניקה

כל חברות הסלולארי חוטפות את המחווטים הצבאיים. אם מדובר בילדה עם ליקוי עיניים או קיצרת סבלנות אין על מה לדבר. אגב...בעיר שלי יש מספר מפעלים לאלקטרוניקה כולם הייטק. כל זה נאמר לך כאינפורמציה על אזרחות.וברור לי שהילדה לפניי גיוס. משמעות דבריי-" רכישת מקצוע מבוקש מאוד בשוק העבודה".

רוני61

New member
תודה סמדר ומעוז על התשובות אני

עדיין לא יודעת בדיוק מה להגיד לה כתבתי על פי עצתך(סמדר) בסדירים נראה מה "החכה" תעלה. שוב תודה על ההתיחסות

אימשל2

New member
דבר אחד חשוב

שלא תמלא בשום פנים ואופן תפקיד שהיא לא מוכנה לבצע אפילו כבררת מחדל. תשאלי את הבן של שויו מה קורה במקרים כאלה... זה נכון גם לגבי בנות.

סמדר בנ

New member
תומכת במה שאושיקו אמר

שתמלא את הכל - כולל תפקידים שאינם דורשים מיון קד"צ. אין שום בטחון שהיא תקבל מיון לעדיפות הראשונה שלה. אי מילוי הוא בד"כ מסלול ישיר לגיוס כלל צה"לי. בסוף המנילה יש סעיף של "מה התפקיד שאת הכי רוצה?" - שם שתרשום גם את הקוד של חיילת שב"כ אם זה התפקיד שהיא הכי רוצה לשרת בו. אני מקווה שהיא מודעת לכך שזה תפקיד פקידותי בעיקרו - כמובן בשב"כ. היתרון גדול שלו היא שבהמשך השירות ניתן להשתלב בעבודה קבועה או חלקית כסטודנט.

עליסה מ

New member
קצת עזרה פה..להורים.

שלום, אני מלשב"ית גם כן. נכנסת לפה מדי פעם, ובקרוב כשאתגייס אני מניחה שאבא יתפוס את המקום שלי
בכל אופן, שתמלא את כל האשכולות, מהסיבה הפשוטה שבמידה והיא לא מקבל זימון למיון מסוים, או מקבלת זימון אבל לא עוברת את המיון,אז היא "נדפקת" כך שע"י מילוי המנילה כולה (כל האשכולות) היא מקבלת את הרע במיעוטו. הרבה מאוד אנשים לא מקבלים זימון לדבר הראשון שהם בחרו. בקשר להדרכת יח"ש- ייתכן מאוד שהרבה מהילדות שלכם לא יקבלו השנה מיונים ליח"ש, אפילו אם יש להן נסיון רב מאוד וקב"א גבוה, ופרופיל מתאים וכו'. הסיבה לכך היא הסבבים. שנה שעברה המון בנות (אצלי בשכבה) קיבלו מיונים ליח"ש ולכן השנה בקורסים שיפתחו יהיו הרבה בנות והן ישרתו במשך שנתיים , כך שלא צריך עוד בנות לתפקיד הזה עד לעוד שנתיים. זה מה שנקרא "צרכי הצבא" . בכל אופן, זה אכן מעליב, כי זה גורם לך להרגיש "פחות שווה" מהחברים שלך , במיוחד וזה עניין של השכל ולא נתונים פיזיים. אני מניחה שמישהו עם פרופיל 64 פחות ייעלב ממשהו עם קב"א נמוכה. אצלנו גם ההתעסקות הייתה ממש גדולה מנילה, כי בתחילת יב' העיסוק בצבא הוא ממש גדול, וכל משהו חדש שקורה ישר רצים להשוות "מי קיבל איזה זימון? מי קיבל מיונים לטייס? מי בירר את הקב"א שלו?" בכל אופן, אני מדברת כאחת שדווקא הייתה מרוצה מהמנילה שלה מאוד, אבל הבעיה שלי הייתה אחרת. קיבלתי זימונים למודיעין, הלכתי ,עברתי את המיונים והחלטתי שאני לא מעוניינת בתפקיד. ניסיתי לחתום ויתור, כי מודיעין חוסם אפשרויות להתמיין לדברים אחרים בצבא.. לקח לי כ"כ הרבה זמן עד שהצלחתי להפטר ממודיעין, וכל החברות שלי כבר היו במיונים להדרכת יח"ש- שזה מה שרציתי. מה שעשיתי, ברגע שחתמתי ויתור במודיעין (סוף סוף) התחלתי להפציץ את לשכת גיוס ספקסים, וטלפונים , ניסחתי מכתב שהסביר את המצב שלי, וביקשתי שלא "ישכחו" אותי עם המיונים מהמנילה , כי הייתי "תקועה" במודיעין. בסוף קיבלתי זימון, הייתי במיונים ואפילו עברתי! אז לנדנד ללשכת גיוס, זה שווה את זה . עוד משהו בקשר לקב"א- לפעמים הקב"א נמוכה בשל זלזול בממבחנים הפסיכוטכניים, הייתה לי חברה שהלכה אליהם אחרי לילה ללא שינה, וכמו שנקרא- רק לחצה אנטר עד סוף המבחן. בקיצור, מה שניתן לעשות במקרה כזה , זה להתקשר ללשכ"ג , להסביר שלא חשת בטוה באותו יום ולבקש מיונים חוזרים. לפעמים זה עובד. ואם לא כל זה הולך.. גם להתגייס לכלל צה"לי זה לא נורא. תסבירו את זה לילדים שלכם. זה נחשב כמשהו "נחות" אבל זה ממש לא. גם משם אפשר להגיע לכל מיני תפקידים שה ם לא רעים. תסבירו לבנות שלכם שכלל צהל"י זה לא חורץ את הגורל של "להיות פקידה" . כשמגיעים לקצין מיון, מראים מוטיבציה, משתדלים , והסיכויים לא רעים. (מה שכן, בצד שמאל של המנילה לשים לב שממלאים טוב גם את החלק של תפקידים ללא מיון- כך שאם במקרה כן מגיעים לכלל צהלי שגם שם יתחשבו במה שבחרת במנילה). ומשהו אחרון- אם יש לכם חברים בקבע, אחים גדולים לילדים או משהו בסגנון- תחברו אותם עם הילדים..זה כל כך עוזר. אני יודעת שהרבה פעמים החברים באמת "מנפיצים" כל מיני דברים בקשר לתפקידים. דברים שהם לא ממש מבינים בהם..אז כדאי שיהיה מישהו שכבר "עבר את זה" שיעזור לילד. ואם אתם לא מבינים, לפעמים זה מעצבן את הילד שההורה לא מבין ומשתדל יותר מדי, אז אולי כדאי להציע מישהו אחר במקומכם שכן מבין , ושאתם תתעסקו רק בעידוד. אז תזהרו מעצבים מיותרים

סמדר בנ

New member
הי עליסה

בארץ הפלאות? את דוגמא חיה למה שנאמר - שאם מתעקשים יש אפשרות לקבל מיון למה שרוצים (למרות שזה כמובן לא מחויב). אגב - לאיזו הדרכה את מיועדת?

עליסה מ

New member
מיכל ../images/Emo13.gif

השם האמיתי הוא מיכל . בכל אופן, מיועדת להיות מדריכת מודיעין שדה.

עליסה מ

New member
אני מקווה

שזו הדרכה מעניינת, דירגתי אותה במקום הראשון במיונים
הגיוס לצערי עוד יותר מדי זמן . 4 לינואר.

סמדר בנ

New member
עד כמה שהבנתי

מיודעי דבר, זה אמור בהחלט להיות מעניין, ונחמד שקיבלת עדיפות ראשונה - זה לא כ"כ נפוץ במיוני הדרכת יח"ש.

עליסה מ

New member
כנראה

שאין הרבה ביקוש..רוב הבנות כותבות "מדריכת חי"ר" או מורן בגלל ששמעו מחברות, או שזה מה שהאחיות הגדולות עשו , אבל מוד"ש זה חיל צעיר, ולא הרבה מכירות,או לא שמעו - אז הן לא בוחרות. אני בכל אופן מרוצה :)

עליסה מ

New member
חחח

מנפיצים...את יודעת.. מפיצים שמועות, אומרים דברים לאו דווקא נכונים

למעלה