קצת עזרה פה..להורים.
שלום, אני מלשב"ית גם כן. נכנסת לפה מדי פעם, ובקרוב כשאתגייס אני מניחה שאבא יתפוס את המקום שלי
בכל אופן, שתמלא את כל האשכולות, מהסיבה הפשוטה שבמידה והיא לא מקבל זימון למיון מסוים, או מקבלת זימון אבל לא עוברת את המיון,אז היא "נדפקת" כך שע"י מילוי המנילה כולה (כל האשכולות) היא מקבלת את הרע במיעוטו. הרבה מאוד אנשים לא מקבלים זימון לדבר הראשון שהם בחרו. בקשר להדרכת יח"ש- ייתכן מאוד שהרבה מהילדות שלכם לא יקבלו השנה מיונים ליח"ש, אפילו אם יש להן נסיון רב מאוד וקב"א גבוה, ופרופיל מתאים וכו'. הסיבה לכך היא הסבבים. שנה שעברה המון בנות (אצלי בשכבה) קיבלו מיונים ליח"ש ולכן השנה בקורסים שיפתחו יהיו הרבה בנות והן ישרתו במשך שנתיים , כך שלא צריך עוד בנות לתפקיד הזה עד לעוד שנתיים. זה מה שנקרא "צרכי הצבא" . בכל אופן, זה אכן מעליב, כי זה גורם לך להרגיש "פחות שווה" מהחברים שלך , במיוחד וזה עניין של השכל ולא נתונים פיזיים. אני מניחה שמישהו עם פרופיל 64 פחות ייעלב ממשהו עם קב"א נמוכה. אצלנו גם ההתעסקות הייתה ממש גדולה מנילה, כי בתחילת יב' העיסוק בצבא הוא ממש גדול, וכל משהו חדש שקורה ישר רצים להשוות "מי קיבל איזה זימון? מי קיבל מיונים לטייס? מי בירר את הקב"א שלו?" בכל אופן, אני מדברת כאחת שדווקא הייתה מרוצה מהמנילה שלה מאוד, אבל הבעיה שלי הייתה אחרת. קיבלתי זימונים למודיעין, הלכתי ,עברתי את המיונים והחלטתי שאני לא מעוניינת בתפקיד. ניסיתי לחתום ויתור, כי מודיעין חוסם אפשרויות להתמיין לדברים אחרים בצבא.. לקח לי כ"כ הרבה זמן עד שהצלחתי להפטר ממודיעין, וכל החברות שלי כבר היו במיונים להדרכת יח"ש- שזה מה שרציתי. מה שעשיתי, ברגע שחתמתי ויתור במודיעין (סוף סוף) התחלתי להפציץ את לשכת גיוס ספקסים, וטלפונים , ניסחתי מכתב שהסביר את המצב שלי, וביקשתי שלא "ישכחו" אותי עם המיונים מהמנילה , כי הייתי "תקועה" במודיעין. בסוף קיבלתי זימון, הייתי במיונים ואפילו עברתי! אז לנדנד ללשכת גיוס, זה שווה את זה . עוד משהו בקשר לקב"א- לפעמים הקב"א נמוכה בשל זלזול בממבחנים הפסיכוטכניים, הייתה לי חברה שהלכה אליהם אחרי לילה ללא שינה, וכמו שנקרא- רק לחצה אנטר עד סוף המבחן. בקיצור, מה שניתן לעשות במקרה כזה , זה להתקשר ללשכ"ג , להסביר שלא חשת בטוה באותו יום ולבקש מיונים חוזרים. לפעמים זה עובד. ואם לא כל זה הולך.. גם להתגייס לכלל צה"לי זה לא נורא. תסבירו את זה לילדים שלכם. זה נחשב כמשהו "נחות" אבל זה ממש לא. גם משם אפשר להגיע לכל מיני תפקידים שה ם לא רעים. תסבירו לבנות שלכם שכלל צהל"י זה לא חורץ את הגורל של "להיות פקידה" . כשמגיעים לקצין מיון, מראים מוטיבציה, משתדלים , והסיכויים לא רעים. (מה שכן, בצד שמאל של המנילה לשים לב שממלאים טוב גם את החלק של תפקידים ללא מיון- כך שאם במקרה כן מגיעים לכלל צהלי שגם שם יתחשבו במה שבחרת במנילה). ומשהו אחרון- אם יש לכם חברים בקבע, אחים גדולים לילדים או משהו בסגנון- תחברו אותם עם הילדים..זה כל כך עוזר. אני יודעת שהרבה פעמים החברים באמת "מנפיצים" כל מיני דברים בקשר לתפקידים. דברים שהם לא ממש מבינים בהם..אז כדאי שיהיה מישהו שכבר "עבר את זה" שיעזור לילד. ואם אתם לא מבינים, לפעמים זה מעצבן את הילד שההורה לא מבין ומשתדל יותר מדי, אז אולי כדאי להציע מישהו אחר במקומכם שכן מבין , ושאתם תתעסקו רק בעידוד. אז תזהרו מעצבים מיותרים