שאלה בקשר למטענים

r i m o n a

New member
שאלה בקשר למטענים

אני רוצה לקנות אחד (אחרי שקניתי לפני כשבוע hp720, גיליתי שהבטריות הם הוצאה מכובדת ביותר) הבנתי שיש כמה סוגי מטענים וסוללות. איזה הכי מומלץ ? איזה סוללות מחזיקות הכי הרבה זמן, ומה בכלל נחשב הרבה זמן ?
תודה רבה

Shadocan

New member
סוללות GP עם הספק של 1800

וזמן המטנה לא יודע זה יותר מה שאתה רוצה אני חושב כאילו אתה מבקש מהמוכר זמן המטנה של 4-6 הורג את הסוללות וזמן המטנה של 8 שעות נגיד זה יותר מומלץ וזה מה שיש לי וזה אחלה הספיק לי ליום שלם כשהסוללות הרגילות הספיקו לי בקושי לבוקר

זמן הטענה:יש 1 שעה,יש שעתיים,יש

4,6,8,18 שעות,תלוי במטען ובסוללות. הטענה קצרה מחממת מאוד את הסוללות - ולא מתאימה לכל הסוגים - וגם 'מקצרת את חייהן' - שגם כך די קצרים. כדאי תמיד כמה סטים של נטענות., בדיגיטליות אין ברירה.סוללות רגילות אינן מתאימות לשימוש בהן,בגלל מבנה שונה.אני משתמשת ברגילות רק בפלאש החיצוני,ובזמנו ,גם בגריפ של הסוללה - עדיף היה לי על נטענות שצריך כל הזמן לדאוג לטעון מחדש. בדיגיטלית - רק נטענות - ושני סטים,ויש לי גם ליתיון ל'חירום'-אבל לא הגעתי אליו אף פעם - אז מטעינה בערך פעם בחודש (את הליתיון - מתחברת למצלמה דרך חיבור הDC - סוללה קלה מאוד הנתפסת בחגורה)

adgr

New member
מטען+סוללות 1600 GP

ניתקבל במתנה , ללא האריזה המקורית. כמה זמן טעינה נידרש ללא גרימת נזק?

יש כל מיני סוגים:מה רשום על גב

המטען - מבחינת מתח יציאה?זה מה שקובע. באיטיים הוא 100mAh במהירים גם פי 3 ויותר.

adgr

New member
מתח יציאה

DC 2.8 V===100MA על גב המטען. על הסוללות 1600 MAH מינימום1550 MAH. וכעת שמתי לב סטנדרט טעינה 16hrs at 160ma מבלבל מאוד

pinibu

New member
סוללת ליתיון

ל JAZZ PHOTO את מוכנה להרחיב את הריעה על הסוללה הנ"ל? קיבולת,מחיר והיכן ניתן להשיג? תודה פיני

רק בחו"ל,אצל MAHA ELECTRONICS

אין בארץ,רק משהו מסורבל.אולי אעלה מחר תמונה שלה,עם פרטים.

yos7070

New member
השקעה חד פעמית שווה

ישנם היום סוללות של 2100 ו2200 מילי אמפר לשעה, ככול שאנרגית הסוללות גבוהה יותר , משך פעולתן גבוה יותר. זו השקעה חד פעמית הכרחית לכל צלם במצלמה דיגיטלית. אני חושב שאין צורך במטען מהיר בגלל שהוא מקצר את חיי הסוללות. אני מחזיק שלושה סטים של סוללות אחד במצלמה אחד בתיק המצלמה והשלישי בטעינה

idohal

New member
אין שום בעיה בטעינה מהירה והיא

איננה מקצרת את חיי הסוללה אם המטען הוא מסוג נכון ושל יצרן מוכר. אני משתמש ב- 4 סטים של סוללות ו 2 מטענים מהירים. 2 סטים נמצאים אצלי קרוב לשנתיים ולמעלה משנה שאני מטעין את הסוללות במטען מהיר של GP (המהיר ביותר). המטען השני של SANYO איטי יותר מזה של GP ואין לי ניסיון רב בשימוש בו. מבחינת עלות/תועלת לא כדאי עדיין לקנות את הסוללות מעל 2000 מיליאמפר. אגב, אני מוכן לקחת את "הסיכון שהסוללות יחזיקו רק שנתיים" בסה"כ צריך לזכור שמחיר 4 סוללות נכון להיום פחות מ - 100 ש"ח והמחיר רק יורד או יציב אבל מקבלים סוללות חזקות יותר עבור אותה עלות קנייה.

ted

New member
צריך להתאים את המטען לסוללות.

מטען שטוען מהר מדי "יבשל" סוללות שלא מתאימות לטעינה מהירה, ואחרי כמה עשרות מחזורי הטענה, הן תלכנה לשדות הציד הנצחיים. אפשר לקנות GP 2000MAH עם מטען המהיר שלהן, הן מתאימות להטענת רצח כזו, למרות שמתחממות מאוד ולחגוג איתן. על מרבית הסוללות שמכבדות את עצמן כתוב מה קצב הטעינה המירבי, אז אם לא רוצים להסתכן - בודקים. אפשרות אחרת - מטען "בטוח" הוא מטען של MAHA שלא כל כך מצוי בארץ למיטב ידיעתי, אבל זול מאוד בארה"ב, טוען את רוב הסוללות בשוק - אמנם לוקח כשלוש שעות, אבל שווה, והוא גם פורק - פונקציה חשובה להאריך את חיי הסוללות.

idohal

New member
הדיון על סוללות קצת מגוחך. אנחנו

משקיעים על מצלמה אלפי שקלים הרבה פעמים בלי לקיים דיון נרחב. אבל על סוללות אנחנו מקימיים דיון ארוך כאורך הגלות. שימו לב על מה מקיימים דיון האם סט סוללות שערכו 100 ש"ח יחזיק מעמד שנתיים או שלוש שנים? שימו 1.5 ש"ח כל יום בקופסת "דן חסכן" ובעוד 3 שנים יהיה מספיק כסף לקנות סט חדש של סוללות. עד אז אני בטוח שגם תהיה לכם מצלמה דיגיטלית חדשה ועל זה לא תהיה התלבטות כמה להוציא ואיך אפשר לחסוך.

r i m o n a

New member
זה עניין של מה באמת שווה

אני לא רוצה לקנות סוללות שיעבדו שעה וחצי. סקר שוק זה דבר בריא לפני קניה, אתה לא חושב ?

idohal

New member
איו מבחר גדול של סוללות מיצרנים

שונים. הסוללות של היצרנים עלומי השם עומדים במינימום סטנדרט וגם במינימום מחיר כך שהמחיר תואם את הציפיות. אחד הסטים שלי הוא של יצרן עלום שם שעומד בכבוד במשימות כבר למעלה משנה וחצי. עלה לי חצי מחיר מסוללות GP ואם יתפגר את שלו עשה. בסך הכל זוהי ההוצאה הנמוכה בכל ההשקעה סביב המצלמה הדיגיטלית ודווקא כאן אנשים נתפסים לשיטות חיסכון וכד' כאילו השקל שנחסוך יציל אותנו ואילו כאשר ההוצאה אלפי ש"ח אין לנו בכלל התלבטות בהוצאה הרי אנו צריכים את המצלמה הכי משוכללת שאנחנו יכולים להשיג.

למעלה