למה לה מחשב כזה???
באמת? מה מחשב ב 5-6 אלף לא מספיק לאדם שרוצה לראות סרטים ולחבר את המחשב לטלויזיה? יש מספיק מחשבים טובים וזולים למטרה שהיא צריכה את המחשב. הדברים העיקריים כמו שאני רואה את זה: מעבד: אינטל סנטרינו 1.6 (הסיבה לסנטרינו זה שהוא כולל בתוכו את קישורי האלחוט, והוא לרוב מתחמם פחות מהדור הקודם. שיקולי בטריה פחות חשובים כאן. גם 1.5 יהיה בסדר, למרות שלא מוכרים אותם יותר כמעט) זיכרון: 512. לא יותר, לא פחות. פחות, והXP מקרטע. יותר, ואת מבזבזת כסף לריק.אם כבר, אז ההצעה שלי תיהיה לדאוג לכך שהזיכרון יגיע כ 1*512, ולא כשתי כרטיסים של 256. כך יהיה לך סלוט ריק בעתיד לשדרוג, אם תרצי. הרד דיסק: 60 ג'יגה זה הסטנדרט היום. רוב המחשבים מגיע עם דיסק במהירות 4200. ניתן לשדרג ל 5400 אבל זה עולה כסף, ולא בטוח שזה משתלם. לרוב האנשים שאני מכיר, יש 4200 בנייד, וכולם מסתדרים עם המהירות שלו. זה לא שאת עורכת חישובים של לחצים אטמוספריים או מעבדת 20 שכבות של צילום לווין בבת אחת. בסך הכל מכונת כתיבה משודרגת + נגן DVD. לא הרבה יותר מזה... כרטיס מסך: נקודת התורפה של רוב הניידים. בשבילך, ובשביל רוב האנשים האחרים, כרטיס המסך המשולב של אינטל ה GMA 900 יספיק בהחלט! הוא כרטיס מהדור החדש, די מתקדם, משתמש בכמות הזיכרון שהוא צריך ולא בכמות קבועה. ובאופן כללי עושה את עבודתו נאמנה. חבל להשקיע כסף נוסף רק בגלל הכרטיס מסך שלו. את הרי לא תשקיעי כסף בפורשה כדי לסוע כל יום בפקק של גלילות, נכון? חבל לעשות סתם OVERKILL
כונן: צורב DVD. ברוב המחשבים זה כבר הכלל, ולא היוצא מהכלל. מאוד מאוד נוח לגיבוי של חומר, ודרך נהדרת לחסוך מקום בהרד דיסק! דיסק אחד מספיק לשישה סרטים בערך... תוודאי שיש במחשב יציאת SVIDEO. אינפרא אדום ממש לא חובה. גם בלוטות. מינימום שלוש יציאות USB! דבר נוסף שיכול להיות מאוד נוח זה מיקרופון מובנה. הוא אולי לא איכותי ביותר, אבל מספיק בהחלט לכל השיחות בסקייפ\מסנג'ר למיניהן. עוד משהו. היום הניידים "הסטנדרטיים" מתחלקים לבעלי שתי קבוצות מסכים. 15 אינץ', ו 15.4 אינץ'. ה 15 הם בעלי המסך הנורמאלי הרגיל. ה 15.4 הם בעלי מסך רחב. נוחים יותר לצפיה בסרטים, פחות נוחים לדברים אחרים. תראי מה את מעדיפה. אני למשל לא יכול להסתדר עם מסכים רחבים. אבל כל אחד ומה שמתאים לו. בהצלחה!