שאלה בקשר למזרחנות

אורין21

New member
שאלה בקשר למזרחנות

היי רציתי לשאול האם מישהו יכול לעזור לי למצוא חומר על מזרחנות(הנושא ממש מרתק אותי) כול דבר מאמרים אתרים אני מכירה שתי אתרים ממרי ומרכז משה דיין העיניין הוא שכבר גמעתי אותם תודה רבה

almog4

New member
פרט יותר

מזרחנות היא תחום גדול ורחב, שמקיף כ"כ הרבה תחומי משנה, כך שבקשתך ל"חומר על מזרחנות" נראית לי לא ברורה. אם תעלה נושא מסויים, או שתשאל שאלה, נוכל לעזור לך יותר בקלות. בקישורים למה - שלושה כיוונים שונים (מתוך רבים אחרים) הנוגעים במזרחנות. לבחירתך...
דני

אורין21

New member
תודה רבה על הקישוריות

הבחנתי כעת ששאלתי שאלה לא ממוקדת על נושא רחב היקף. אז אנסה למקד את שאלתי.בזמן האחרון היכרתי שני אתרים אשר עוסקים בעולם הערבי ובתמורות אשר חלות בו,בין אם דרישה לרפורמות וקריצה לגלובליזציה ומצד שני התגברות האהדה לאסלם הקצוני וקריאה ליסוד מדינות הלכה איסלמיות ומלחמה בישראל ובמערב.אתרים אלו מתרגמים כתבות של עיתונים ערביים וכמו כן מביאים כתבות ופרשנויות של מומחים פוליטים ומיזרחנים אשר עוסקים בנושא(באתר של "מרכז משה דיין" ישנם גם סדרה של קיטעי וידאו של מומחים ישראלים ובינלאומים אשר מקיימים דיונים והרצאות בפרינסטון) ראוי לציין שכבר קראתי וראיתי כבר את רוב מה שיש לאתרים אלו להציע ועדיין נשארתי רעבה,אך לא הצלחתי למצוא חומר נוסף בנושא.כך שאשמח על כול עזרה והכוונה מצידכם תודה

למעלה