שאלה בקשר למוצרלה

Sollin

New member
שאלה בקשר למוצרלה

שלום, חברים אמרו לי שאמרו בטלויזיה שבמוצרלה בארץ יש ג'לטין ובמוצרלה בחו"ל יש ג'לטין/שומן חזיר. מישהו יודע אם זה נכון או לא? ואם זה נכון, האם יש את זה בכל המוצרלות, כולל אלה שבפיצות, או רק בחלק? תודה!

yifatushc

New member
מוצרלה בחו"ל- הידעתם? ../images/Emo26.gif

במוצרלה שמייצרים בחו"ל, יש בד"כ מרכיב שנקרא :rennet. מעט על המרכיב הנ"ל ואשתדל לא להלאות בפרטים: המוצרלה נוצרה לראשונה, לכאורה במקרה, כאשר השתמשו בשק העשוי מקיבה של עגל/כבשה/עז, ככלי כיבול לנשיאת חלב. החלב נקרש, וכך גילו את נפלאות האנזימים הקיימים בקיבת החיות הללו. במשך הזמן החלו לייצר את המוצרלה, כאשר לתוך החלב הכניסו חתיכות מיובשות (
מצטערת על התיאור!) של קיבת עגל צעיר, וכך נוצרה הגבינה. במרוצת השנים, עד 1990, החלו להכניס לגבינות vegetable" rennet", דהיינו: צימחי,שהופק מהמיקרואורגניזם: Mucor miehei. משנת 1990, החלו לייצר בהנדסה גנטית בקטריה, אשר לה החדירו או הגן המקריש, היא מתרבה, ובה משתמשים להכנת הגבינות. מידע נוסף על ה-rennet תוכלי למצוא כאן- RENNET FOR MAKING CHEESE. ומידע לגבי ייצור המוצרלה בחו"ל, כולל תמונות, תוכלי למצוא כאן- FRESH MOZZARELLA. וקצת לגבי מוצרלה כחול לבן:
להלן קישור מאוד מעניין להודעה של sjarjar שלנו, לגבי הכנת גבינות קשות. הוא מסביר בפרוטרוט את תהליך קרישת הגבינה, ועל פיו יש להכניס לגבינה את האנזים:פפסין. הסבר על הכנת גבינה קשה בכל מקרה- אם עולה שאלת הכשרות, פשוט תמיד שווה לבדוק האם מופיע סימן הכשרות ( או K על אריזות מחו"ל) על גבי האריזה. כמובן שפירוט נוסף בכל המבין בנושא המוצרלה ובגינות בכלל יתקבל בברכה!
שבת שלום, יפעת

yifatushc

New member
ניסיון נוסף לקישור שלא עבר:

כיצד מכינים מוצרלה בחו"ל? (הסבר מפורט כולל תמונות) fresh mozzarela ואגב, התמונה בהודעה הקודמת היא של ה-rennet.
יפעת

Sollin

New member
תודה על המידע ../images/Emo13.gif

אני דואגת לא בעניין הכשרות, אלא בגלל שאני צמחונית.. אז את אומרת שלא מוסיפים ג'לטין אלא מייצרים את המוצרלה בעזרת בקטריות נכון? (אני חייבת לוודא, בכל זאת לא הייתי רוצה לוותר על מוצרלה!
) ושוב תודה רבה!

sjarjar

New member
rennet הוא השם "המקצועי" של הפפסין

אותו האנזים המקריש את החלב והוא הכרחי בהכנת רוב הגבינות הקשות בעולם. יפעת - התיאור שהבאת נכון לגבי כל גבינה מסורתית. אותו תיאור בדיוק נכון לגבי פרמזן, רוקפור, צ'דר וכל יתר הגבינות המסורתיות. בעניין הכשרות - פעם בדקתי את הנושא הזה. בהקשר של הכנסת חתיכת קיבה לחלב אין בעיה של כשרות מבחינת בשר וחלב. המקפידים לא יאכלו גבינות בחו"ל מחשש לשימוש בקיבת חזיר בעבר, והיום, למרות השימוש באנזימים המופקים מחיידקים בהנדסה גנטית, ימנעו לאכול מחמת חשש ומראית עין, ובכלל מחמת חלב גויים. שימוש בשומן חזיר שמעתי דווקא בהקשר של הכנת פרמזן (מורחים את הככרות המוכנות המוכנסות ליישון) אבל לא בדקתי את הנושא. למוצרלה, ככל שידיעתי מגעת, אין קשר לשומן חזיר.

yifatushc

New member
sjarjar, תודה ../images/Emo13.gif

לא ידעתי שהכוונה לאותו רכיב. תודה על המידע. יפעת

Sollin

New member
בקשר לג'לטין

דיברתי עם אחותי, שגרה באיטליה, והיא אמרה שיש ג'לטין משומן חזיר בחלק מהמוצרלות. לגבי מי ששומר כשרות או מי שצמחוני, כמוני, מצויין מאחורי האריזה אם המוצרלה מכילה ג'לטין. לצמחונים ביננו, כנראה שיש ג'לטין במוצרלות בארץ ושווה לבדוק על האריזות, למי שממש מקפיד, אם יש ג'לטין או לא.. יום טוב!

באיטליה המוצרלה היחידה ה"כשרה "

הכוונה מופיעה ברשימת הדברים המותרים של מורשה היא של SANTA LUCIA

למעלה