שאלה בקשר ללקה

sky baby

New member
שאלה בקשר ללקה

לפני מספר שנים קניתי בננה מטיסן חיפה והם מכרו לי לקה בשביל למרוח על גוף הטיסן רציתי לדעת אם זאת לקה מיוחדת לטיסנים או שאפשר להשיג בכל חנות חומרי בניין והאם צריך לערבב את הלקה עם עוד חומר אני זוכר שאמרו לי לערבב אבל זה היה כל כך מזמן שאני לא בטוח שאני זוכר נכון

umbo

New member
א.... ב....

א- אתה בטח מתכוון ללכה, או במקרה היותר טוב דופ.
ב- אם קנית את זה לפני מספר שנים זה כניראה התיבש חלקית ונעשה מעט ( או הרבה ) סמיך. לא נורא, מדללים את הלכה עם טינר 21 עד שזה בסמיכות שמתאימה לך. חשוב לבדוק לפני הדילול עם מעט חומר בנפרד כי יש שני סוגי לכה, שאחד מהם, שהוא מעט מאוד בשימוש, מתגבש עם הטינר הזה ונהרס.

ci

New member
א....ב...

המשמעות של א...ב.... זה לענות על השאלה ששואלים והיא היכן ניתן לרכוש את אותה לכה? ולא מה לעשות אם לכה שהתייבשה כשבכלל SKY BABY לא אמר שיש לו כזאת. ובכל מקרה אין לקנות DOP בחנות שאינה חנות טיסנים. ומצד שני לכות רגילות שנמכרות בטמבוריות מתאימות גם במידה ואינן נמסות בדלק וכבדות הרבה יותר. ציפוי זה בהחלט פתרון מתאים פשוט וטוב.

GOSFRABA

New member
במידה והכוונה לצפות בננה בלכה

נכון להיום, ניתן להשיג ציפוי מתאים לחשמליים. ולדעתי עדיף בהרבה להשתמש בו מאשר לצפות עם לכה. לכה פשוט אינה מגנה היטב כנגד הדלק. לעומת זאת ציפוי קל משקל שכזה מגן טוב יותר אך לא מוסיף משקל רב. (אם בכלל לעומת הלכה). אם הכוונה לצפות ולהגן בפני דלק פיירוול של טיסן. אני אישית משתמש באפוקסי, ניתן לדלל אותו ולמרוח. משמש כמיגון נגד דלק טוב מאוד.

GOSFRABA

New member
מעט טינר יעשה את העבודה.

בנוסף ניתן לחמם מעט את האפוקסי- גם זה יגרום לכך שיהיה נוח יותר למריחה. (למרות שנדמה לי שגם יביא להתמצקות מהירה יותר!).

sky baby

New member
תודה על התשבות אבל בחרתי בדרך הישנה

מרחתי את הטיסן בלכה ושייפתי מעט ואז שוב פעם מרחתי בלכה ואז צבעתי עם ספריי גם 2 שכבות של צבע רציתי לדעת אם יש משהו שאני יכול למרוח על הצבע או לרסס כדי שתהיה לו הגנה ושהדלק לא ימיס אותו לספריי הזה יש כמו שכבת סיליקון מלמעלה וזה נעים למגע וחלק הספריי הוא "ריינבו" של אמריקן איגל

GOSFRABA

New member
לכה/דופ- בתקווה שלא יפגם מהדלק

רק אל תשכח שכל שכבה מוסיפה עוד משקל. ובבננה כל גרם משפיע על הטיסה.. תבדוק במקום נסתר שהלכה לא גורמת לנזילה/המסה של הצבע

sky baby

New member
בדקתי

בדקתי על חתיכת בלזה שצבעתי מראש והלכה אכן ממיסה את הצבע מה עושים?

GOSFRABA

New member
לי לא ידוע על פיתרון

לכן המלצתי לא לצבוע אלא לצפות. ייתכן וישנן לכות שלא תוקפות את צבע (כמו לכה לצבע מטאלי של רכב). אבל זו השערה. במקרה הגרוע ביותר, חלק מהצבע ירד עם הזמן.

למעלה