שאלה בקשר ללימודים

שאלה בקשר ללימודים

היי! אני בת 21 משוחררת כמעט שנה ואני רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה רק שאני לא בטוחה מה. חשבתי על מקצוע מתמטי, כי תמיד אהבתי מתמטיקה (למרות שעשיתי 4 יחידות אבל בציון מאוד גבוה). אבל מתמטיקה נשמע לי לא כל כך פרקטי, אז חשבתי אולי על סטטיסטיקה או כלכלה... או ראיית חשבון. הבעיה שאני לא בטוחה... אני מרגישה שאין לי מספיק מידע על כל אחד מהמקצועות בשביל להחליט. ואני מפחדת שאחר כך אני לא יאהב את מה שאני אבחר. אחת הסיבות שחשבתי על כלכלה היא כי זה נראה לי משלב הרבה תחומים ביחד... אני פשוט רוצה לבחור משהו שבאמת יתאים לי ולא כי אנשים יגידו שיש מה לעשות איתו, למרות שזה גם חלק מההחלטה. עוד שאלה: אם למשל אני אלמד במכללה שנותנת תואר של אוניברסיטה בכלכלה זה יקשה עלי אח"כ יותר למצוא עבודה? יש הבדל בינו לבין תואר של אוניברסיטה? עוד משהו, אמרו לנו בתיכון שגם כימיה ברמה של 3 יחידות מקבלת בונוס. אבל בד"כ רק מקצועות ברמה של 4 יחידות מקבלים לפי מה שראיתי. איך אפשר לבדוק את זה? כנ"ל לגבי חקלאות 3 יחידות. קורה לי גם שאני כל פעם רוצה משהו אחר, וזה קצת מבלבל אותי. אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת איך להחליט.

בחירת מקצוע

הי האנונימית1, דרך טובה לאסוף מידע על תחומי לימוד זה לפנות למוסדות לימוד שונים ולבקש להגיע לפגישת ייעוץ או ליום פתוח. כמו כן, מאד מומלץ לשוחח עם אנשים שלומדים את התחום ובעיקר אנשים שסיימו לעבוד ויוכלו לספר לך על אפשרויות התעסוקה. אם יש סביבך אנשים שיוכלו לספר לך מצויין ואם אינך מכירה אנשים שלומדים את התחום אז כאשר את מגיעה לשיחת הייעוץ/יום פתוח, בקשי כמה שמות וטלפונים של סטודנטים ושל בוגרים שיוכלו לספר לך על המסלול שלמדו ועל המקצוע. כמו כן, יש לכל מוסד לימודים אתר באינטרנט ובדרך כלל מפרט את תכנית הלימודים והקורסים השונים. את יודעת שחסר לך מידע כדי לקבל החלטה ואת מחפשת אחר המידע וזה נהדר. אסוף מידע הוא אכן שלב מאד חשוב ,שהרבה אנשים מוותרים עליו ומחליטים על סמץ לחץ חברתי, מה שאחרים ממליצים, אינטואיציה ועוד.. ובסופו של דבר כאשר הם מתחילים את הלימודים יש פער גדול בין הציפיות שלהם ובין המציאות. בהצלחה!! אילת לבנון

קודם כל, תודה

בקשר ללשאול אנשים, אני יכולה לשאול חברים של אחותי שלומדים איתה, הם בשנה שלישית... אבל במכללה שהיא שלוחה של בר אילן. זה אותו הדבר כמו באוניברסיטה מבחיינת בלימודים והתואר? חוץ מזה, הסתכלתי באתרים של האוניברסיטאות... ראיתי תוכניות לימודים וכאלה אבל יש פחות פירוט על מה בעצם אפשר לעשות עם התואר ומה לומדים בעצם במילים ( לא בשמות של הקורסים שכרגע לא ממש אומרים לך משהו) . ניסיתי לבדוק סיכויי קבלה בשביל לקבל איזושהי פרספקטיבה טובה יותר, באתר מידע"ת. אם כי החלטתי שאני קודם כל אחליט מה אני רוצה ללמוד ואז אחליט איפה. למרות שמבחינת איפה זה בעיקר אוניברסיטה או המכללה בכנרת כי היא יחסית קרובה... אני מנסה לאסוף כמה שיותר מידע, זה נכון... זה פשוט קצת מתסכל שאני משנה את דעתי וכל פעם נוטה קצת למשהו אחר אבל באותו כיוון. זו החלטה קצת יותר קשה בשבילי כי זה מלווה גם באיפה לגור, להגיע וכאלה.

למעלה