שאלה בקשר ללב

• פותח הנושא guyt7
  • פורסם בתאריך

guyt7

New member
שאלה בקשר ללב

שלום! במשך כבר חודשיים יש לי בעייה בדופק. לאחר מאמץ הדופק לא יורד, לוקח לדופק להסתדר מינימום 45 דקות (גם אם זה מאמץ "קל"). בזמן המאמץ אני מרגיש שהדופק עושה 200% ממה שהוא יכול וזה גורם ללחץ בחזה. יש לציין שזה אף פעם לא קרה לי. אני בכושר די טוב. עשיתי כל מיני בדיקות דם ובדיקת א.ק.ג. בבדיקת הא.ק.ג. הכל היה תקין. אם הייתה בעייה כמו שאני אומר, היו צריכים לראות תוצאות בא.ק.ג.? (עשו את הבדיקה בזמן מנוחה). בזמן שאני לא מתאמץ, הדופק סדיר ואין לי קפיצות בדופק או משהו כזה. יכול להיות שזאת בעייה של משקל שמשפיעה על הללב? (אני חייל והתגייסתי לפני 4 חודששים ולאחר כחודשיים קיבלתי נשק ששוקל כ-8 ק"ג בלי התחמושת) אז יכול להיות שזה מזה? איזה עוד בדיקות אפשר לעשות בשביל לבדוק אם הכל תקין. יש לציין שבנתיים אני מושבת מכל מאמץ (ואפשר להגיד, לצערי, שאני מפסיד המון!). מקווה לתשובה מהירה, בתודה מראש, גיא.

הבדיקה שהכי מתבקשת כאן היא:

ספירת דם כדאי להוסיף: ברזל, חומצה פולית ו- B12 אנמיה יכולה לגרום לתחושות שאתה מתאר. האם יש גם חולשה? שינה מוגברת או עמוקה יותר, האם יש סחרחורות או שהכל נעשה פתאום "שחור בעיניים"? עקרונית, בגלל גילך הצעיר, צריך לחפש את התשובה בדבר הכי בנאלי. לגבי בדיקות לב שמתבקשות ממה שאתה מתאר, הראשונה שקופצת לי: א.ק.ג. במאמץ. זו בדיקה שעושים עד לדופק מטרה ידוע מראש. בדיקה אחרת שיכולה לעניין: צילום טליום - מזריקים חומר רדיואקטיבי מצלמים במנוחה וגם במאמץ נותן מידע על אספקת הדם ללב ויכול לספר על אנגינה פקטוריס (תעוקת לב) לא ממש אופייני לגיל שלך, אבל הלחץ בחזה שלך, די מזמין את הבדיקה. בדיקה שלישית שתתאים כאן: הולטר - מכשיר א.ק.ג. שמוצמד אליך ל- 24 שעות. אתה פועל כרגיל, והמכשיר רושם. אח"כ מנתחים את הרישום לזיהוי בעיות. אם תצליח לקבל בדיקה זו, אני ממליצה מאוד להעמיד את הגוף במבחני מאמץ שידוע לך שמעלים את הבעיה. בדיקה אחרונה, לא ממש מתבקשת כאן, אבל אם כבר, אז כבר... אקו לב. בדיקה זו נותנת מידע על מבנה הלב ומצב המסתמים. כאמור, לדעתי, היא לא ממש מתבקשת אבל אם יש מום כמו: חור בלב, זו הבדיקה שתעלה על זה. כיוון אחר שאני מציעה שייבדקו אצלך: מערכת הנשימה הבדיקות שאני מכירה ושנראות לי מתאימות: תיפקודי ריאות בדיקות דם לבדיקת הגזים בדם - במנוחה ובמאמץ סטורציה (% החמצן בדם) במנוחה ובמאמץ (מכשיר שמצמידים לאצבע) הכיוון האחרון, יכול אולי להיות הורמונלי זה מאוד במאמץ, אבל אם שני האחרים לא נותנים מענה, שווה לבדוק. מקווה שלא פיספסתי שום כיוון רפואה שלמה!!

guyt7

New member
תודה רבה על התשובה!

הדפסתי אותה ואני אלך עם זה לרופא. בקשר לספירת דם, אני צריך לקבל תוצאות של הדברים הבאים: Folic Acid, Vitamin B12, Ferittin, Fe. שאין לי מושג מהם אומרות (אני מאוד הודה לך אם תוכלי להסביר את זה עד מחר). עוד מספר שבועות צריכה להיות לי הפנייה לקרדיאולוג. אני בטוח שהוא יידע מה צריך לעשות. ובקשר לשאלות שלך, לא, אני לא מרגיש חולשה וסחרחורות, חוץ מבמקרה אחד שהתווסף לדופק גם לחץ בחזה (באחד מהמסעות). שאלה כללית, יש סיכוי שהמצב הזה יעבור?!? ועוד שאלה, יכול להיות שכל הבדיקות יראו שהכל תקין ועדיין אני מרגיש את הלב, מה אז? הם יכולים להגיד שאני סתם מחרטט? תודה מראש ושבת שלום!

m_katzmann

New member
יכול בהחלט להיות

היי גאי, יכול בהחלט להיות ואז לפחות תדע שהבעיה בשלב זה היא לא פיזית אלא על רקע רגשי. ממליצה שתחפש מטפל/ת בתמציות (פרחי באך או קריסטלים) וכמובן אם יש לך קצת יותר זמן ומוכן קצת יותר להשקיע בעצמך - טיפול יותר מסיבי שיורד לשורש הבעייה. ועד אז החל כל יום לשבת כמה דקות בהןאתה יושב ומתרכז בנשימה שלך. במאמרים בפורום יש מאמר בשם משחקי מוח. התחל לתרגל אותם. בנוסף אמור לעצמך משפט כמו: אני משיב את השמחה למרכז ליבי. כתוב את המשפט 10 פעמים כל יום, בבוקר לפני כל דבר הסתכל במראה לתוך עיניך ואמור את המשפט. דרך אגב ממתי קיימת אצלך תופעה זו? נסה לחשוב מה קדם להופעה זו. האם עברת איזו חוויה רגשית קשה בתקופה זו. אם תצליח להגיע למשהו שחווית והוא כנראה הסיבה להופעת הסימפטום, הרשה לעצמך לחזור בדמיונך שוב ושוב על אותו המקרה ולאחר מכן לדמיין לך את אותו המקרה כאשר אתה משנה את הסוף שלו. כתוב לאדם עליו אתה כועס, או מאשים את עצמך בגללו מכתב ביד שמאל וספר לו על כל מה שקרה עם הסוף אותו בחרת כעת. מאיה

הבדיקות מכסות את התוספות שרשמתי ../images/Emo6.gif

אם אין חולשה וסחרחורת זה כנראה לא אנמיה. ממה שרשמה מאיה, עלה לי שייתכן מאוד שאלו הם התקפי חרדה. זה גם הגיוני יותר בגילך הצעיר. התקפי חרדה מאופיינים בתופעות שדומות מאוד להתקף לב. זה כולל דופק, הזעה, קשיי נשימה, תעוקת לב. אבל... התקפי חרדה לא מאופיינים דווקא בזמן מאמץ, להפך. הם קורים פעמים רבות ללא סיבה. הרעיון של בעיה הורמונלית, קצת דומה. חשבתי שבזמן מאמץ (STRESS פיזי) אולי יש עלייה מוגזמת בהורמונים של האדרנל, אלו ההורמונים שמתפקדים בזמן STRESS ואשר גורמים לעלייה בדופק, נשימות וכדומה. בכל מקרה, המסקנה של התקפי חרדה מתקבלת רק אחרי שלילת כל אפשרות אחרת. על שאלותיך האחרונות אי אפשר לענות לפני שאנחנו יודעים במה מדובר. בוא "נהרוג תורכי וננוח" - נלך צעד, צעד. תעדכן אותנו בתוצאות הבדיקות אח"כ תעדכן במה שהקרדיולוג אומר. את הבדיקות שרשמתי, תנסה להוציא מהרופא הכללי שלך כך הקרדיולוג יוכל להתייחס אליהן כשתגיע אליו במקום להתחיל אותן רק אז. לחילופין, אולי כדאי להקדים את הביקור אצל הקרדיולוג. חבל שתהיה כל כך מוגבל לזמן כל כך ארוך. במקביל, כדאי לגשת לרפואה המשלימה ולבדוק מה עומד מאחורי האירועים הללו מבחינה רגשית, מבחינה אנרגטית כך, אם זה התקף חרדה, תתחיל לקבל עזרה בשלב מוקדם.

guyt7

New member
לנאוה ולמאיה!

קודם כל בוקר טוב! :) עכשיו בנוגע לתשובות שלכן שיכול להיות שזה מהתקף חרדה, אני לא שולל את האפשרות הזאת, מכיוון שהצבא החליט לתת לי נשק (נגב למי שיודע) שבכלל לא חשבתי ולא רציתי אותו. אבל אפשר לשלול את זה עם הטענה שזה קורה גם בזמן של מאמץ עם משקל ועכשיו זה עבר למאמץ בלי משקל. וחוץ מזה רוב הפעמים אני מנסה להשלים עם המצב שזה מה שיש ואסור לבכות על זה. אני, לפחות ככה אני חושב, חזק נפשית ויכול להתמודד עם הרבה דברים. הבעייה היא שהגורם הבריאותי גומר אותי נפשית. זה דבר שגורר דבר אחר. ובקשר למה שאת אמרת נאוה, אי אפשר לזרז את ההפנייה, או לפחות אני לא יכול לעשות את זה, מכיוון שאני בצבא ואין לי כ"כ מילה בכל מה שקשור לזה. צריך להגיד תודה שהם בכלל נותנים את ההפניות האלה. לפעמיםן אי אפשר להבין את המערכת הזאת. עכשיו אנחנו יורדים לשטח לסדרת אימונים של כ-3 שבועות, אז בכלל אם אני אבוא להם עם כל הבדיקות שאמרת הם יחשבו שהסתובב לי הראש או משהו כזה, מבינה? שיהיה לכולנו יום טוב! ושוב... תודה רבה לשתיכן!

מחלה של הלב - בדרך כלל בגיל מבוגר

כאבים בלב בזמן מאמץ הסיבה בדרך כלל אספקת דם לא תקינה ללב שנובעת מ: טרשת עורקים טרשת עורקים או ארתירו-סקלרוזיס, זו מחלה של הסתיידות עורקים וזה נובע משקיעת כולסטרול על דפנות כלי הדם, וקשירת סידן כך שהעורקים מאבדים מגמישותם יתר לחץ דם (י.ל.ד.) הוא חבר די קבוע בחגיגה. בדרך כלל תופיע תעוקת לב לאחר מאמץ קבוע למשל: במדרגה העשירית, או אחרי צעידה של 100 מטר. סיכוי קלוש שיש לך, כי כאמור זו מחלה של מבוגרים אבל... חשוב כל כך לשלול את זה
המון בריאות!!

למעלה