שאלה בקשר לכתובת IP

tvcool

New member
שאלה בקשר לכתובת IP

אם ידועה לי כתובת IP של גולש מסוים, מה אני יכול לדעת עליו, ומה אני יכול לעשות למחשב שלו

תמר,

New member
לא הרבה

מפני שלרוב הגולשים אין כתובת IP קבועה. ספקי האינטרנט מחלקים את הכתובות באופן די שרירותי.

עוזי 2

New member
בדרך כלל

לראות מי ספקית שרותי האינטרנט שלו. בחלק מהמקרים גם באיזה אזור הוא גר (באופן כללי), או לפחות דרך אלו שרתי RAS הואר מתחבר (כי בכל אזור שיש לו את הטלפונים להתקשרות שלו, לפעמים יש הקצאת מספרים וכתובות שונה). ניתן לבדוק אם ה- NetBIOS שלו מספק אינפורמציה נוספת עליו (למשל שם המחשב, (שזה לפעמים השם של בעלי המחשב). ניתן לסרוק האם יש חורי אבטחה במחשב שלו, ואם יש כאלו שניתן לפרוץ דרכם אליו למחשב, (לדוגמא File and Print Sharing ללא הגנה). לפעמים ניתן לזהות בעזרת טריקים גם את מערכת ההפעלה שבה הוא משתמש. בקיצור, ידיעת מס´ ה- IP של המחשב בפני עצמה אינה חור אבטחה. מס´ ה- IP אינו אינפורמציה רגישה בדרך כלל. זו רק הכתובת שבעזרתה ניתן למחשב שלנו "לשוחח" עם מחשבים אחרים כך שהתקשורת מהם אלינו תדע להגיע ליעדה. לטוב ולרע.

dino_din

New member
וכתובת המאק עצמה

מה היא נותנת ? MAC: 444553540000 ? דינו_דין.

תמר,

New member
זה לא נותן כלום

אולי, וגם זה לא בטוח, לדעת מי ייצר את כרטיס הרשת.

עוזי 2

New member
עבור כרטיסי אתרנט

עבור כרטיסי אתרנט, אצל מרבית החברות מס´ ה- MAC שונים מכרטיס לכרטיס, ולכן מאפשרים זיהוי יחודי למחשב. בניגוד למס´ IP שיש דרך לאתר מחשב בעזרת מס´ IP, במקרה של מס´ MAC, אין אפשרות כזאת, ולכן המקסימום שניתן לעשות זה להשוות מס´ MAC בשני ארועים. לגבי מודמים רגילים, מס´ ה- MAC הינם סטנדרטים ולכן אין בהם שום זיהוי ספציפי. במקרה שלך, המס´ MAC הוא הסטנדרטי עבור מודמים (וזהה למה שיש לי).

Nighthawk

New member
אממממממממ ...

אתה יכול לראות את הנתיב שלו דרך איזה Routers הוא עובר וכל זה ... אתה יכול לראות מאיפה הוא ... אתה יכול לראות את הספקית אינטרנט ... כל מיני , תלוי איך אתה מנצל את האיי.פיי ...

למעלה