שאלה בקשר לכלבה

נוסעת27

New member
שאלה בקשר לכלבה

היי
יש לי שני כלבים, אחד מבוגר בן 12 ואחת צעירה בת שנה
את הצעירה אימצנו לפני כחודש, היא הסתגלה יפה מאוד, מלכתחילה לא עשתה צרכים בבית אפילו לא פעם אחת, אנחנו מוציאים אותם 3 פעמים ביום והכי הרבה שהם לבד בבית זה 9 שעות (עד עכשיו לא הייתה בעיה עם זה, הזכר שלי לעיתים לא עושה צרכים אפילו 15 שעות (מבחירה))
והכלבה בשלושת הימים האחרונים החלה לעשות צרכים בבית, פעם אחת מצאנו צואה והנחנו שזאת מעידה חד פעמית, יום לאחר מכן הטילה שתן באותו המקום וכמה שעות לאחר מכן הטילה שתן שוב באותו המקום. היא מבינה שזה אסור ועד עכשיו לא עשתה זאת, ייתכן שזאת בעיה רפואית? היא עושה צרכים כרגיל בטיולים...

יתכן

מאוד קשה להבדיל בין בעיה התנהגותית לרפואית. על פניו אני דווקא חושד בבעיה התנהגותית, אבל למעשה אין לי בכלל נתונים להתחיל להתקדם ולחשוב.
הדרך הנכונה היא לשלול בעיה רפואית ע"י הסטוריה מסודרת, בדיקת רופא, וככל הנראה גם בדיקת שתן.
כמובן שכדאי שמישהו גם ישים לב לאופי הכלבה ולמערכת היחסים שלה בבית.
לפי הספר - קודם שוללים בעיה רפואית ואז מתייחסים לצד ההתנהגותי. אפשר כמובן גם במקביל.
אסף

נוסעת27

New member
בקשר לאופי הכלבה

חוץ מתחביב אכילת נעליים היא נוחה מאוד, צייתנית ומאוד מאוד אינטילגנטית.כשגילינו את הצרכים שלה עוד אפילו לפני כעסנו היא כבר הראתה סימני חנופה וכניעה כיודעת מה הולך לקרות... בינתיים היום לא היה פיפי אז מקווה שהעניין חלף... תודה!

נוסעת27

New member
טוב מיהרתי לשמוח...

עניין הצרכים בבית נמשך. מה שמוזר שעכשיו זה רק הטלת שתן ורק בבוקר במיקומים שונים בבית. כשאני קמה בבוקר אין כלום, אני מתארגנת לעבודה ורק אז היא מטילה שתן. עוד לא תפסתי אותה בשעת מעשה אבל יודעת בוודאות שזה הרגע בו היא עושה, לא במהלך הלילה. וגם לא בשעות אחרות. ראוי לציין שהכלבים יוצאים מאוחר בלילה ושוב מוקדם בבוקר, בד"כ לא יותר משמונה שעות בין הטיולים...וזה לא קורה בצהריים ולא בערב, גם אם הם הרבה שעות בבית. זה מאוד מוזר שזה רק הפיפי של הבוקר ולא יותר. היא מבינה שזה אסור וממשיכה בשלה. אנחנו כועסים עליה ליד הצרכים והיא מבינה שזה לא בסדר אבל לא מפסיקה. אם זה התנהגותי חשבתי אולי לקשור אותה כשאני קמה בבוקר ברצועה קצרה בסלון (כחצי שעה אחרי שאני עוזבת את הבית השותף שלי קם ומטייל איתם ואז ישחרר אותה) ואז הסיכוי שתעשה זאת קלוש כי אני יודעת שהם לא עושים צרכים איפה שהם יושבים. האם זה מהלך נכון? אשמח לעצה

למעלה