שאלה בקשר לכביסה

Lee151

New member
שאלה בקשר לכביסה

שלום לכם , כתבתי פה הודעה לפני שבועיים כמדומני , ועזרתם לי מאוד.אשמח להתייעץ אתכם (שוב), בנושא של כביסה.האמת שעד היום (למרות שאני מאוד עצמאי ובטח לא קשור לתחת של ההורים ), כל מה שקשור היה לכביסה עוד הייתי תלוי באמא שלי (פעם בשבועיים הייתי מגיע לביקור עם כביסה והכל היה סבבה).בקיצור, קרה מה שקרה ואני לא בקשר יותר עם המשפחה.עכשיו נשאלת השאלה, מה אני עושה עם הכביסה? לקנות מכונה אני ממש לא אעשה את זה (כמו שאני לא מבשל בבית כמעט אני גם לא אכבס ).אז האופציה היחידה היא בעצם לשים באיזה מכבסה....אני מאיזור רמת גן- תל אביב-----האם יש פה כאלה שיש להם ניסיון בלשים בגדים במכבסה? כיצד זה עובד? שמים את זה בבוקר וכבר בערב זה מוכן ? או שאמורים לחכות מספר ימים? כמה זה אמור לעלות בדרךךך כלל ? ברור שעשיתי גוגל וקראתי קצת על זה, אבל אין כמו לשמוע ממקור ראשון :) תודה

Lee151

New member
כתבתי שעשיתי את זה- לא זו השאלה

הייתי שמח לשמוע מכאלה שמשתמשים בשירותים האלה, איך זה? על מה צריך להקפיד? האם יש מצב שהם נתקלו בהם הרסו להם בגדים? האם יש דברים שצריך לשים עליהם דגש לפני שבוחרים מכבסה ? האם היו מקרים לא נעימים עם שירותים מהסוג הזה.... וכו וכו לזה התכונתי בשאלתי אני מניח שמרבית האנשים מכבסים אצלם בבית או נותנים לאמא לכבס במקרה הגרוע .אבל אשמח אולי להיתקל בכאלה שמשתמשים בשירותי מכבסה תודה

אז זה לא בית.

אם אתה בגילך לא מבשל לעצמך אפילו ולא רוצה לכבס (כן זה נראה תיק וכן זה עד כדי כך פשוט כשתתחיל לבד לכבס ותקלוט את הבזבוז שהיה). אם אתה משלם לאחרים שיעשו זאת (עוזרת בית, מנקה), והבית נראה כמו דירה ממוצעת, ולא שטח רחב אז אתה סתם שורף את מיטב כספי ההשתכרות הגבוהה שלך. מה שאתה אומר שאתה לא, תתחיל לנסות ולעשות ותקבל תחושה של בית,
ואחריות של בן אדם בוגר, וכך אולי גם תגיע בהמשך זאתי שאתה מצפה לה..

im mitzi

New member
סליחה?!?!

ההודעה שלך מאוד מוקממת.
מי אתה שתגיד לו איך לנהוג?
גם אני בדירותיי הראשונות כיבסתי אצל ההורים או במכבסה.
ואמונם היום יש לי מכונת כביסה אבל יש לי גם עוזרת שמנקה את הבית במקומי,
מי אתה שתגיד שאני שורפת את הכסף שלי לחינם?
אני לא חושבת שההודעה שלך במקום בכלל, זכותו לעשות מה שהוא רוצה עם הכסף שלו, זכותך שתהיה לך דיעה אחרת בנושא אבל יש דרך להביע אותה.

כי הוא בן 40 ושוכר מגיל 26 אם זה בית ולא דירה אז סלחתי אם לא

תחזרי לסוף התור יש עוד כמה עם קלשונים לפניך, יאללה ביי.

Lee151

New member
את מיטב כספי מחקתי לצערי בהשקעות לא נכונות

להערכתי הפסדים של 300-350 אלף שקל ב 5 שנים , לצערי בבורסה-- בשוק ההון.בכל מיני השקעות בחברות ביומד שמסתבר רובן היו של נוכלים .אני מניח שאצטרך לעבוד 3 שנים כדי להחזיר את הסכום הזו בחזרה (אחרי הורדות שכר דירה וכל מיני הוצאות בדרךך)אבל אני מספיק בוגר על מנת לקחת אחריות על טעויות קשות שעשיתי .כך שכל נושא החינוך שלך לגביי, לא ממש רלוונטי.אתה לא צריך ללמד אותי ״מה זה סתם לזרוק את הכסף״----שאלתי לגבי הכביסה כי אני לא מכבס לבד וגם לא בא לי לכבס לבד.ראיתי מכבסות שמכבסות 7 קילו ב 15 שקלים??? זה ממש מעט יחסית לכביסה שאני מביא בכל שבוע .

ומה עם ליבש? לקפל? לפני שנים

ניסיתי בחמש שקל למכונה מלאה אצל מישהי שהציעה שירותי כביסה "ביתיים", וזה הגיע מקופל ונקי אבל כל פעם שלא התחשק לה לתלות היא שמה במייבש והבגדים חזרו מכווצים.

Lee151

New member
מה זאת אומרת??

ליבש?? לקפל?? אם אני שם את זה במכבסה , אז הם מחזירים לי את הכביסה רטובה??? נשמע לי לא הגיוני הם אמורים להביא לי את זה אחרי כביסה וייבוש ---- ולהחזיר לי את זה לשקית שאביא או לכל דבר אחר שאביא .לא ממש הבנתי את השאלה שלך, האמת או שהופתעתי ממנה אחד מהשניים

im mitzi

New member
זו עדיין לא סיבה

שיהיה אפילו בן 50, אתה לא האדם שתגיד לו איך לחיות.
זה לא עניינך מה סדר העדיפויות שלו.

im mitzi

New member
אויש תרגיע!

ולמיטב ידיעתי אתה לא השומר של הפה (או המקלדת) שלי

gal-or

New member
זה הוצאה כספית לא קטנה.

היה לי חבר שהיה צריך לעשות את זה. הוא פשוט חישב שקל לשקל ולא הייתה לו אפשרות לכבס בתדירות גבוהה

Lee151

New member
אני ביררתי מחירים-- 7 קילו- 20 שקלים בערך

זו ממש לא הוצאה גדולה

למעלה