שאלה בקשר ליבוא

aharonr

New member
שאלה בקשר ליבוא

יש לי אפשרות לקנות חולצות של ראלף לורן בחו"ל במחיר ממש זול ולעשות משלוח לארץ. אני מעוניין לדעת מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות לפני שאני שולח לארץ. אני מתכוון להביא בפעם ראשונה 100 חולצות. איזה מיסים יחולו עלי כשאני מכניס את החולצות לארץ? (זה יגיע כנראה בUPS) בנוסף, על כל חולצה יש תווית (טיקט) עם מחיר החולצה לצרכן, המחיר גבוה פי 5 ממה שאני משלם על החולצות, יש סיכוי שלא יאמינו למחיר ששילמתי ויחייבו אותי מיסים בהתאם למחיר שמודפס על התווית? אני מאד יודה לכם אם תוכלו לעזור לי, ולתת לי טיפים בנושא. זה יכול להיות הזדמדות עסקית טובה בשבילי.

istern

New member
האם אתה הזכיין המורשה של ראלף לורן?

אם לא, זה אומר שאתה מביא (כנראה מסין, נכון?) זיופים. ואם זה המצב, לא הייתי מתחלפת איתך. לא חבל על הרישום הפלילי שתקבל כשבמכס יעלו על זה?

limorco

New member
יש עניין של יבוא מקביל

בהנחה שלא מדובר בזיופים אלא בעודפי ייצור (נתקלתי בהרבה כאלה בתאילנד, לא של רלף לורן אלא של חברות שבאמת מייצרות בתאילנד כמו GAP, BANANA REPUBLIC ו OLD NAVY... אני מצטרף לשאלות של פותח האשכול - מה הנוהל המסודר לייבא?

istern

New member
כמובן שיש יבוא מקביל, אבל...

יבוא מקביל נעשה בד"כ בתיאום ובתמיכה (לעתים אף פיננסית) של היבואן המורשה. עודפי ייצור מתאילנד (שאני בכל זאת בספק אם אינם זיופים) עדיין לא מורשים למכירה פיראטית בארץ. ואם מישהו מביא לכאן מותג ללא אישור ורישוי אזי, ידידי היקר, הוא עוסק בפלילים.

limorco

New member
וואלה? ז"א משתמע מדבריך

שישפאר תומך (אולי גם פיננסית) בי. שלום ובשאר יבואני סוני (חלקם מפוקפקים למדי)? מסופקני. לעצם הענין, חיפשתי ברחבי הרשת מאמר או סקירה כלשהי על כל הנושא של ייבוא והתהליכים המלווים אותו ולא מצאתי, כל חומר שיעשיר אותי בנושא יתקבל בברכה

istern

New member
אני לא יודעת מי אתה ובמה אתה עוסק

אבל ישפאר בהחלט תומכת או מאשרת את עבודתה של חברת סוניקו שהיא היבואנית ה"מקבילה" של סוני וקוקה קולה לישראל.

limorco

New member
כיוונתי ליבואנים אחרים אבל

זה לא הנושא. רמזת לבחור שפתח את האשכול ש UPS היא לא אופציה כלכלית, האם מדובר על משלוח ימי או אוירי? ובכל מקרה, לאן ניתן לפנות כדי לעשות משלוח ימי מאסיה לארץ? תודה

istern

New member
ועכשיו תשובה קונקרטית

לגבי מיסים: על חולצות מהמזרח יש מכס של כ-12%, אתה יכול לבדוק בתעריף המכס שנמצא כאן. בנוסף, תשלם מע"מ כולל על סכום החשבונית כולל הוצאות השילוח. במקרה של 100 החולצות הראשונות שאתה מביא ב-UPS (אגב, נראה לי לא כלכלי), חברת הבלדרות עושה עבורך את כל השחרור ממכס ומציגה בפניך חשבונית סופית הכוללת הכל. לגבי המחירים על החולצות: המכס משולם עפ"י סכום החשבונית שקיבלת מהספק, אבל אם קופץ למוכסים לעיניים חוסר התאמה למה שכתוב על התוויות, אתה עלול לשלם יותר. בכל מקרה, למה שלא יורידו עבורך את המחירים האלה? עכשיו סתם שאני אבין, היית בתאילנד, ראית חולצות בדוכן/חנות/מפעל, קנית אותן ועכשיו אתה פשוט שולח אותן לארץ, כביכול כיבואן? לא הכי חכם.

aharonr

New member
החולצות הן מקוריות

תודה על התשובות, הנה פרטים נוספים. זה לא זיוף, זה עודפים. אין לי שום ספק שזה חולצות מקוריות. הסחורה מגיעה מארה"ב, כמה מכס יש על חולצות מארה"ב? המחיר שיש על החולצות הוא המחיר המומלץ לצרכן, 60 $ זה המחיר הרשמי שהחולצות נמכרות בחנויות כמו MACYS BLOOMINGDALES ודומיהן. אני משלם על החולצות כ 15$ ליחידה. הדרך היחידה שהספק מוכן לשלוח אלי, זה דרך UPS. תהיה לי בעיה בגלל שאני לא היבואן הרשמי של ראלף לורן?

למעלה