שאלה בקשר לטורבו

ac cobra

New member
שאלה בקשר לטורבו

דבר ראשון : אני רוצה לדעת מזה "טורבו" ? דבר שני : איך הוא פועל ומה הוא עושה למנוע?? דבר אחרון : אפשר אולי לצרף תמונה של ה"טורבו" ( לא אימפרזה טורבו) אלה תמונה שלו פליז הסבירו לי
זה תחליף זמני לאוגר שאני מחכה ( פליזזזזז דרור תארגן לי משהו) אני יעריך מאוד את כל זה שיענה על השאלה שלי!

© DrorZi

New member
בקצרה :

נתחיל בקטן, ואם יהיו עוד שאלות נענה מחר בפירוט יתר. הטורבו נועד כדי לדחוס יותר אוויר למנוע, הבעיה עם מנועים נעוצה בכמות האוויר שנכנס לצילינדר, ככל שנדחוס יותר אוויר יהיה לנו יותר חמצן לשרוף ונקבל פיצוץ עז יותר משמע נקבל הרבה יותר כוח. הטורבו הינו שבלול עם שתי מניפות, אחת יושבת על יציאת הפליטה של המנוע והגזים השרופים הם הם שמסובבים את הטורבו, צידו השני יושב על סעפת הכניסה וע"י הסיבוב שלו הוא דוחס אוויר בכוח פנימה אתה יכול להבין מההסבר שככל שהמנוע עובד יותר מהר הטורבו יותר יעיל, ואכן במנועים ישנים כמו השני ליטר של לנציה מתחילת שנות ה 90 ממש יכולת להרגיש ב 3500 סל"ד איך הטורבו נכנס לעבודה, היום הם יותר עדינים ובגלל כל מיני גאומטריות משתנות ושאר מילים יפות הם יותר ליניארים בהתנהגותם ופחות ברוטליים. ד"א סופרצארגר גם הוא דוחס אוויר אך הוא מונע בכוח גל ההינע של המנוע ולא ע"י גזי הפליטה. איזה שאלות עולות לך בעקבות הפירוט הזה ?
דרור זי, מכונאי חובב.

מצמץ

New member
יופי של הסבר אבל..

1)אני לא בטוח אם AC יבין/הבין את הפרטים הטכנים אבל את "מה זה עושה" הסברתה מצויין (בלי כל כבנה לזלזל בידע שלך AC). 2)כשאתה אומר "כניסה" אתה מתכוון סעפת היניקה?

SpeedMaster

New member
טורבו על קצה המזלג...

טורבו הוא מעין "טורבינה" קטנה המונעת בעזרת הגזים הנפלטים מהמנוע. הכוח משמש לדחיסת אויר "טרי" למנוע ועל ידי כך הגדלה של מספר מולקולות האויר הנכנסות למנוע והשגת בעירה טובה יותר. מכיוון שדחיסת האויר יוצרת חום, וידוע שאויר חם מכיל פחות מולקולות מאויר קר באותו הלחץ (יש נוסחה, שכחתי :)), יש לפעמים מנגנון הנקרא "אינטרקולר" ותפקידו לצנן את האויר הדחוס לפני כניסתו למנוע. ואת כל זה תוכל לראות בהאוסטףוורקס - ועם הסברים מפורטים (באנגלית).

מצמץ

New member
ובכן אתה פותח דלת לכמה נושאים...

יש סופר צ´ארג´ר ויש טורבו צ´ארג´ר (צ´ארג´ר בעיברית=מגדש) ובאותו נושא יש סופרצ´יפים שיותר קשורים לניהול "מחשב המנוע"(בשפה פשוטה) מצטער, אני לא מדבר בשפת ה"אמחה" בנושאים טכניים אז אני אשאיר את עבודת ההסברה למישהו שיוכל להסביר לך את ההבדלים ומה זה עושה בשפה פשוטה. בכול אופן במכוניות בליגה של רולס-רויס, בנטלי וכדומה זה בדרך כלל "סופר"

Montoya

New member
בנטלי...

רק תזכיר לי מאיפה בנטלי? איטליה או אנגליה? או שלא משם ולא משם?...

Montoya

New member
אמרתי או אנגליה או איטליה ../images/Emo13.gif

אבל אתה כנראה גם בפעם הזאת חשבתה שאני סתם צוחק או שואל בשביל הכייף... אבל בכל זאת תודה על התשובה (המאוחרת)

ac cobra

New member
אומרים לך אנגליה

בנטלי זה ה"אי המשוגע" של רולס רויס בגלל הדמים ומנעי הענק מבין ???????????????????????????????????

Montoya

New member
מה הבעיה שלך?

בטח שאני מבין! פשוט כמה חברה עשו מהשאלה שלי צחוק אז זה קצת עיצבן אותי.

מצמץ

New member
מונטי

אל תקח ללב AC פשוט עדין כועס על מה שאמרתי על שומאכר אתמול.....

Montoya

New member
דרך אגב למצמץ...

נכון שכאשר אתה מדפדף למעטה בחלון ראשי בפורום מכוניות (ובכלל בכל פורום כאן) אז יש שם רשימה של המשתתפים בפורום: אז יש שם שמות שלידם יש כזאת דמות אפורה ויש כאלה שאין... אצלי ואצלך למשל אין. אז בקיצור אתה יודע מה הסיבות?.. אולי בגלל שאנחנו לא חברי מועדון תפוז או משהו כזה?

© DrorZi

New member
זה בגלל שלא מילאתם כרטיס-נונונו ../images/Emo70.gif

מיד לעשות את זה, יש להקליק על השם שלכם ולהקליק על "עדכן" תלחצו על השם שלי אז תראו מה אפשר לרשום (רמז יש שם אתרים חמודים בלינקים, במיוחד שני האחרונים)
דרור זי, רסר הפורום
(כבר אמרתי את זה לא
)

למעלה