שאלה בקשר לחרדה

sengoku

New member
שאלה בקשר לחרדה

אני סובל מבעיית חרדה קלה היא יותר כללית וקשורה למחשבות טורדניות, בכל אופן בחודשים האחרונים התחלתי לקרוא ספרי פסיכולוגיה שמטפלים בחרדה כמו "מלחץ להצלחה" ועברתי שיפור עצום התחלתי להיות יותר פעיל בחיים פחות לחשוב ובכללי נהפכתי לבנאדם יותר מאושר... לאחרונה היה לי ארוע משפחתי באתי עם אנרגיות חיוביות וידעתי שהולך להיות כיף ב5 דקות הראשונות היה ממש נחמד אבל פתאום תקפו אותי אלפי מחשבות שלא עזבו אותי ומנעו ממני להנות (אני רק רוצה לציין שלא הייתי בארוע משפחתי הרבה מאוד שנים ואנחנו בדרך כלל לא יוצאים לבלות במשפחה אחד עם השני) בקיצור בספרים האלו הם אומרים על לנהל דיאלוג חיובי עם עצמי, ניסיתי לשמור על קור רוח ולהרגע ולהיות חיובי להגיד לעצמי שאלו רק פחדים אבל הרגשתי ממש על הפנים ואני אפילו לא יודע מה הסיבה בקושי יכלתי להסתכל לאנשים בעיניים. ההרגשה הזאת נמשכה לי גם יום אחרי וזה קצת מזכיר לי איך הרגשתי שהייתי ילד. השאלות שלי הם: 1.האם זה טבעי שאחרי התקדמות גדולה יהיה לי כזה דאון מטורף? 2.מה לא עשיתי בסדר? לפני כחודש סיפרתי פה בפורום שכאשר אני מנקה את הבית שלי באופן יסודי אני נרגע מאוד ואין לי בעצם את הבעיה הזאת או שאני כותב תסריטים. סליחה שאני שופך פה הרבה אבל הייתי מעוניין "להבין" את עצמי יותר טוב...

גרא.

New member
sengoku,חיובי,חרדה,שהיא מצב של אי שקט נפשי

וגופני,נגרמת על ידי תחושה של סכנה מעורפלת ומיידית שאי אפשר לכאורה להתמודד איתה,הטריגר לתחושת החרדה,לעיתים התקף חרדה יכול להיות מצב,או אובייקט מסויים.לאו דווקא כזה שאתה מסוגל לזהות אותו במודע.בטיפול,לומדים להתמודד עם מצבי חרדה,אתה בדרך אוטודידקטית,רכשת יכולת להתמודד עם חרדות קלות,הקשורות למחשבות טורדניות.אבל לא היה בכך משום בטוח שטריגר כזה או אחר יחזיר לך באותו ארוע ספציפי תחושת חרדה כזו שחשת.במילים אחרות,אכן אין בטוח מפני תגובות חרדה,וזה לא שאתה עשית משהוא שלא בסדר,אלא שאין לך כנראה ,כיוון שלא רכשת כלים להתמודד במצבי לחץ פסיכולוגיי הגורמים לחרדה,בעקר תרגילי נשימה והרפייה עצמית שאותם תוכל לרכוש גם בעבודה עצמית, כמובן גם בעזרת טיפול.

למעלה