שאלה בקשר לחמ"ן

ררדד

New member
שאלה בקשר לחמ"ן

קיימים תפקידים שנחשבים טובים בחיל מודיעין שלא קשורים לשפה הערבית, ולא דורשים פסיכומטרי(לא יודע אם יש שם תפקידים שכן דורשים פשוט לא יצא לי לעשות עד הגיוס בשנה הבאה בכל מקרה)? קיבלתי זימונים למבחנים של איתור חמ"ן, ואני לא יודע אם ללכת (כלומר אם יכול בכלל לצאת מזה משהו). ללכת סתם בכל מקרה?

sivani

New member
נתחיל מכמה דברים

יש המון, אבל המון המון המון תפקידים בחמ"ן שאין להם שום קשר לערבית. פירוט נוסף אתה יכול למצוא באתר של החיל: www.idf.il/aman ו...למען האמת, שום תפקיד בחיל,עד כמה שידוע לי לפחות לא דורש פסיכומטרי או משהו כזה. פסיכומטרי הוא סף קבלה בעתודה בלבד. בקשר לזימונים, תאמין לי שאם תלך - רק תרוויח מזה. זה אחלה חיל לשרת בו, לדעתי הטוב ביותר, ואני אומרת שבכל מקרה אין לך מה להפסיד חוץ מיום. תעבור את המיון הראשוני? סבבה, תראה אם זה סוג התפקיד שאתה רוצה לעשות בצבא ולפי זה תמשיך. לא תעבור? לא נורא,לא קרה כלום
בהצלחה

linorly

New member
כן, יש../images/Emo108.gif

לא כל דבר בחמ"ן הוא ערבית. יש חוקר מודיעין ימי/אויר, מפענח תצ"א, מודיעין אלקטרוני וכאלה.. אני ממליצה שתלך, אין לך מה להפסיד, תראה מה התפקיד ומקסימום תחתום וויתור.

קיבלת זימונים לחמ"ן ערבית או לא?

אם כן תדע שבזמן המיונים אסור לך ללכת לשום מיונים אחרים אלא אם אתה מוותר.. אם מיונים אחרים תשאל פה כי אין לי מושג.

Bardon2

New member
יש הרבה תפקידים

שלא דורשים פסיכומטרי. אומנם פרוייקט חבצלות דורש פסיכומטרי, מן הסתם. תלך למיונים אין לך מה להפסיד, תראה שם מי נגד מי ומה הולך בדיוק ואז תוכל להחליט... וחוקר מודיעין אויר/ימי שייכים לחיל האויר ולחיל הים ולא לחמ"ן כמו שמישהו חשב פה...

linorly

New member
נכון..אבל../images/Emo108.gif

עושים זה תפקיד מודיעיני פשוט בחיל האויר/הים.... חוץ מזה שיש הרבה תפקידים שהם שיכיים לחיל האויר, חיל הים וחמ"ן והמיונים הם של חמ"ן ואח"כ משבצים כל אחד בחיל אחר..סתם דוגא..ביטחון מדע, המיונים הם של חמ"ן, נותנים לך לבחור איפה לשרת ואח"כ משבצים אותך או בחיל האויר/ים/מודיעין.

danielavitov

New member
בטח!

יש הרבה מסלולים שלא צריכים ערבית. אני אישית קיבלתי זימון לתרגום ועיבוד שפות זרות ונבחנתי על אנגלית וגרמנית!

ררדד

New member
ותוספת לשאלה שלי..

קיימים תפקידים טובים שלא דורשים חתימת קבע כלשהי? כי ממה שראיתי בהרבה תפקידים יש קבע (אהה ולמי ששאל קיבלתי סתם זימונים לאיתור חמ"ן, לא קשור לערבית..) ותודה רבה לכל מי שענה..

yaeli235

New member
תתקשר לחמן

או תבדוק באינטרנט מה התפקיד שמוצע לך... אבל איך זה שלחלק רושמים במכתב מה התפקיד המוצע ולחלק לא?

כן.

אבל "תפקידים טובים" זה יחסי. כל אחד יאהב משהו אחר. ואפשר להגיע להמון מקומות ושלל תפקידים, ככה שסביר להניח שחלקם ידרשו קבע, חלקם לא.. ובאחרים פשוט ירצו שתחתום קבע בסוף השירות.

למעלה