שאלה בקשר לחיסונים...

ben_holland

New member
שאלה בקשר לחיסונים...

אהלן, קוראים לי בן ואני נוסע בשבוע הבא לבנגקוק לתקופה בלתי מוגבלת. אני נוסע לעבוד ויש לי את כל התנאים הבסיסיים כמו דירה,משרד וכו´. השאלה שלי היא האם אני צריך לקבל חיסונים? (אני יוצא מנקודת הנחה שאני אוכל במסעדות ומבשל בבית וחי בתנאים סניטריים הטובים ביותר) מצד שני אני מאמין שבסופי שבוע וחופשים אני בטח אסע קצת לטייל אז מה אתם אומרים? דבר שני זה טיפולים רפואיים כמו רופא שיניים וכו´, אם יש המלצות אז יאללה... אם תוכלו לענות לי בפורום/מסרים אישיים/אי מייל או מסנג´ר אני אודה לכם מאוד. [email protected] בן

אבי -רון

New member
סאואדי-קראב, קון בן ../images/Emo24.gif

שזה בתאית: ברוך-הבא, מר בן. כיון שגם אנוכי מתגורר בתאילנד (המון המון זמן)- וגם תנאיי מגבילים לתנאיך (דירה, מסעדות וכ"ד)- אז חושבני שביכולתי לייעץ לך ש: צהבת A - חובה ! כיון שיש צורך ביותר מזריקה אחת עם הפרש זמן בין לבין: אין כל בעייה לקבל בבנגקוק את המשך ההזרקות. אנטיטטנוס- כדאי. מלריה- אין בבנגקוק ובאיזור מלריה. כך שלא חושב שיש צורך לדחוס לגוף כל-מיני כימיים. טיפולים רפואיים וטיפולי שיניים: בתאילנד בכלל ובבנגקוק בפרט - מרכזים רפואיים מערביים פרטיים מהמתקדמים ביותר (!!!). כך לגבי רפואה כללית וכך גם לגבי רפואת-שיניים. הצטייד בביטוח רפואי מתאים - ואתה מסודר. אל דאגה !. אני לא מציין לפניך את פרטי המרכזים הרפואיים שהזכרתי - כיוון שיש מספר שכאלה, כך שתברר - במקרה הצורך - היכן הקרוב למקום מגוריך/עבודתך. אז כמו שאמרתי: סאואדי-קראב לפראטת תאי !!! (פראטת: מדינה. תאי: אנשים חופשיים. באנגלית: תאילנד..)

ben_holland

New member
תודה בנאדם

דרך אגב, אני הולך לגור בסוקומוויט (באחד הסויים המרכזיים - ליד רמברנדט הוטל) אז אם יש לך מה להוסיף, תפאדאל. בן

מריושי

New member
תבקר ב

מרפאת מטיילים וייעצו לך שם איזה חיסונים לקחת עם צריך

אבי -רון

New member
הכל אודות הסוקומוביט

יופי של מקום! מרכזי מאד, איזור מודרני נערבי עם כל מה שתצטרך: סופרמרקטים עם מוצרים מערביים (כולל מוצרי-חלב...שאין בדר"כ בתאילנד), מרכזי קניות מודרנים, והכי חשוב: קו "רכבת השמים" - BTS שעובר בסוקומביט-קו הסוקומביט. שחקת אותה. יופי של איזור. ודרך-אגב, סתם לידיעה כללית: רחוב הסוקומביט הינו הרחוב הארוך ביותר בעולם - וזאת ע"פ גינס. בהצלחה !

היותר לי לשאול....

האם אתם בתאילנד בשליחות מהעבודה או סתם נדלקתם על המקום??? וכמה זמן אתה כבר גר שם אבי רון??? תודה רבה ברי

אבי -רון

New member
קון תאי-פאלנג

הרבה הרבה זמן בתאילנד (ראה כרטיס אישי) מתגורר בצפון. - משתתף קבוע בפורום "טיולים". התחלתי ה"קריירה" בתאילנד בשליחות - כיום מדריך תיירים בתאילנד בפרט וכ"התרעננות" ב"שאר-העולם" בכלל. שם משתמש מופיע לעתים כ- aviron . קון תאי-פאלנג: חצי תאי חצי גוייבה (גם זר ממוצא אירופאי...

ben_holland

New member
אני??

אני עובד בחברה בריטית (מחזיק בדרכון הולנדי) ונוסע לנהל את המשרד בבנגקוק. הייתי עכשיו חודשיים באנגליה (ללמוד ת´עבודה...) וביום ה´, אחרי שבועיים חופש בארץ הקודש אני ממריא חזרה ללונדון, וביום ראשון בבוקר נוחת בבנגקוק. דרך אגב, מישהו יודע משהו על תאי-איירליינס? כי אני טס איתם. בכל מקרה, כרגע יש לי ביזנס-ויזה לשלושה חודשים ואני יכול להאריך אותה בלי לצאת מתאילנד. בן_הולנד (החל מיום שבת הכינוי יישתנה ל- benkok.

אבי -רון

New member
חברת תאי ../images/Emo160.gif../images/Emo47.gif, ויזה וכל השא

אם אתה טס מלונדון לבנגקוק בחברת "תאי אינטרנשיונל" (TG ) - שיחקת אותה!! לא בכדי קיבלו ממני ב"נושא"
! חברת תאי הינה החברה ה-2 בגודלה בעולם. מקבלת כל שנה, בעקביות המעוררת הערצה, תואר של אחת מחמשת החברות הראשונות בעולם במתן שירות טוב לטסיה. מה אני אגיד לך? כל מחלקת Y (תיירות) הינה כמו מחלקת עסקים באל-על... מרווח, כסאות מה-זה-נוחים, פינוק, שמיכה, כרית, ייו, אוכל-טוב, דיילות שמסתובבות במטוס כל הטיסה לבדוק באם אתה צריך משהוא... עיצה: שמור את כרטיס-הטיסה ואת כרטיס העלייה למטוס ו"תעשה" לך "הנוסע המתמיד" של חברת תאי. אני מניח שבאם אתה תעבוד ותתגורר בתאילנד: אתה גם תטוס בעתיד איתם , בטיסות הפנימיות שלהם. באם אתה טס מתל-אביב לבנגקוק עם "תאי": הרי שאתה טס במה שקרוי: "קוד שרינג". זוהי טיסת "אל-על" רגילה - שבה מוקצים מקומות לחברת "תאי". הכרטיס מוזל יותר מכרטיס "אל-על" - החסרון בכך שאין "נקודות" ל"הנוסע המתמיד" של אל-על עם כרטיס זה ואינך יכול לקבל "שידרוג" לעסקים בטיסה זו. בכל מקרה: גם באם אכן אתה טס "קוד שרינג"- עצתי בהקשר להוצאת "נוסע מתמיד" של חברת "תאי" בעינה עומדת. ויזה: שים-לב: אתה כותב שקבלת ויזה ל- 3 חודשים. ובכן: ויזה שכזו אינה מקנה לך אישור עבודה. זה-לא-אומר שאתה לא יכול לעבוד, זה אומר רק שזה לא-חוקי... בכל מקרה - חשוב מאד: האפשרות להארכת הויזה לאחר תום שלושת החודשים - המשטרת ההגירה שבבנגקוק: הינה אך ורק לשבועיים (!!) . לכן, עצתי לך: באם עדיין זמנך בידך (צריך להגיע בבוקר 10:00, וחלזור בצהרים 15:00 ) - תבקש בשגרירות תאילנד בישראל (או בלונדון...) 3 כניסות(כל כניסה - אוט´ ל-3 חודשי שהייה). ואז: כשתמו 3 החודשים - וע"מ לא "להיתקע" בויזה לשבועיים ממשטרת ההגירה - טוס לסינגפור (עלות טיסה נמוכה) - חזור לתאילנד ואז אתה מגובה ל-3 חודשים נוספים. ישנה גם האפשרות לעבור את הגבול לבורמה בעיירה הצפונית "מסאיי" - אך עלות הטיסה לצ´.ראי כמו, או כמעט כמו, עלות הטיסה לסינגפור. וכתוספת..: כיון ששימך BEN, כמו שמי (אבירון שם פורום בלבד) וכיון שכך : תיקרא ע"י התאים KHUN BEN (אלא באם י"יצמידו לך כינוי כל-שהוא..)אז - "טוב שם טוב משמן טוב"....
בהצלחה ותעשה חיים!!

מצדיק כל מילה תאי מ-ע-ו-ל-ה

טסתי עם תאי איירלנס מהודו לאוסטרלייה ובחזרה... השירות מדהים ולפעמים זה נראה כאילו זה פורים כל חצי שעה הדיילות מחליפות תלבושת ותסרוקת ויוצאות לעוד "מסע" של חלוקת שתייה ואוכל... אין מה לדבר על היחס החם והאדיב.. אתה תהנה בטיסה זה בטוח... בהצלחה ברי

ben_holland

New member
בקשר לויזה,

הוצאתי אותה על הדרכון ההולנדי שלי והיא ויזה מסוג B והתאילאנדי החביב בשגרירות בלונדון הסביר לי שזאת ויזה ביזנס עם אישור עבודה ואני לא צריך לצאת מתאילנד כדי להאריך אותה. אחרי 3 חודשים אני יכול להגיש בקשה לאישור קבוע לשנה שמוארך כל שנה. מצד שני, יכול להיות שהוא סתם שקרן...
בכל מקרה, אני שמח לשמוע שתאי זאת חברה טובה. אני לא טס מהארץ ככה שאין סיכוי ל"קוד שרינג" (בדקתי). טוב לדעת שטיסה של 11 וחצי שעות (לונדון-בנגקוק) תיראה כמו טיסה נורמלית ולא כמו טיסת ארקיע תל אביב-אילת... נשתמע, בן (שכרגע יש לו קצת בעיה לשנות את הכינוי אבל יהיה בסדר...)

תמיד זה טוב להוציא....

ויזה על דרכון של מדינה אחרת אין מה לעשות זו עובדה התאילנדים לא כל כך מחבבים אותנו... ותאמין לי שלא חסרות להם סיבות בכל מקרה אני מאחל לך רק בהצלחה... נשמע ממש מדהים לגור בתאילנד.... תהנה מכל רגע
ברי

אבי -רון

New member
ברי: גם זה לא נכון !

התאים כן מחבבים אותנו - ואנחנו בין המדינות היחידות שיכולים להגיע לתאילנד ללא ויזה ולקבל בכניסה אשרת שהייה לחודש !!!

אבי -רון

New member
ויזה: לא נכון !

התאי מטעה אותך. לא נכון! תנאי הויזה הם בדיוק כפי שציינתי - ואני בטוח בכך. עוד לגבי הטיסה:
לתאי יש את ה-777-400 (זה לא ה777-200 הקטן של אל-על) - שזה חלום של מטוס - אם אתה עולה עליו: או-הו

ben_holland

New member
אני מקווה

אני מקווה מאוד שאתה טועה בקשר לויזה אבל נראה כבר. בכל מקרה, לפי האתר של תאי, הטיסה היא במטוס 744 שהוא מטוס שאני לא מכיר (רק 3 ספרות-יש מטוס כזה בכלל או שזה קוד שלהם???)

אבי -רון

New member
לא ברור לי, אבל איך שלא יהיה....

זה תאי וזה טוב
של תאי זה:
אורכידאה,
דיילות יפות עם
רגוע וטוב שישאירו אותך עם
..., זה
טוב, (תיזהר מה-
, אה?, יהיה לך גם
ו-
ב-
. אל תשכל להגיד
לדיילות
ותצטייד בהרבה
ים...
KHUN BEN

אבי אני לא מדבר איתך מבחינת הויזה..

אלא מבחינת האנשים... אם אני אצטרך לכתוב כמה מקרים לא נעימים היו לי וכמה פרצופים עקומים רק בגלל שאני ישראלי אני לא אסיים בחודש הקרוב... אני אתן לך רק דוגמה קטנה למשל המחירים לאוטובוסים אם אתה ישראלי אתה משלם יותר... תמיד שאלו אותי כשקניתי כרטיסים אם יש לי פספורט אחר וכשאמרתי שאין הם אמרו חבל כי אני אצטרך לשלם יותר.. למה? כי הישראלים (לא רוצה להכליל) ברברים.. הורסים כל דבר קורעים את הריפוד... היו לי עוד מלא מקרים כאלו והערות בנוסח.. "U R FROM ISRAEL. GO GO PLEASE U R MAKE BALAGAN I DON´T WONT ISRAELI MONEY U PLEASE GO הכל הלך חלק עד שהם שמעו אותי מדבר עם מישהי שהייתה לידי בעיברית... (לא לדבר על שלט במלון שבמקרה ראיתי ששם היה כתוב בעיברית מלאה "לא נותנים מקום לישראלים") בעל המלון יעדיף להפסיד כסף ולהשאיר מלון ריק ולא יתן לישראלי לישון שם.... כואב אבל זה נכון הישראלים ברברים ברי

אבי -רון

New member
נכון, נכון. לצערי. המדובר ביחסם...

של אלו המקורבים לתיירות (בתי-מלון, נהגי טוק-טוק, מוכרים בשווקי-לילה, משכירי אופנועים וג´יפים - ואפילו: אוי לאותה בושה: הזונות בפאטייה.. וכנראה שזה נובע מהתנהגות קלוקלת (בלאגן..מילה שאותם תאים למדו אותה..) שלנו, הישראלים ! כתבתי על כך בפורום "טיולים". חבל שזה כך ! מה שאני התכוונתי: מבחינה לאומית - תאילנד כמדינה וכן 55 מיליון אזרחי תאילנד שאין להם מגע ישיר עם מטיילים ישראלים (בתאילנד כ- 60 מיליון תושבים) - אוהבים אותנו ואפילו מעריצים אותנו! ובראשם המלך (ראמה ה- 9) שכידוע לכל תאי אוהב את ישראל ואף למד ויודע עברית על בורייה.

למעלה