שאלה בקשר לחיבור זמני

fireman

New member
שאלה בקשר לחיבור זמני

הזמנו בודק של חברת חשמל לבצע את החיבור, היינו כבר בחברת חשמל, החשמלאי חתם על הלוח והכל בסדר, ביום רביעי יבואו לחבר אותו. השאלה היא כזו, ההנחיה של המהנדס של חח"י היא להתקין אותו בגב הפילר... הבעיה היא שיש שניים, אחד שבתוכו נמצאים ארונות הפוליאסטר של בזק וחח"י ואחד שמקיף את הפילר הקטן והוא גובל על המגרש... השאלה על איזה מהם צריך להתקין את הלוח? (1 או 2) אם זה על החיצוני צריך לחפור ולמצוא את הצינור (שמסומן בורוד) והכניס את הכבל עד לפילר ואם זה בפנימי יש בעיה כי זה משטח מבוטן. המהנדס של חברת חשמל דיבר על משהו שצריך לקדוח ולא ממש הבנתי במה מדובר. לעזרתכם בעניין אודה מאוד, מצורף שרטוט מדובר במגרש 2 אגב.

רשר

Well-known member
מנהל
הלוח צריך להיות בתחום המגרש שלך

בעיקר כדי שלא תהיה גישה אליו לכל דכפין, תוכל להרים אותו על מסגרת מתכת מעל לפני הקרקע כך תהיה לך גישה אליו, לא ברור מה הרווח בין שני הפילרים, דרישהת החוק מחייבת רווח לפני לוח חשמל של 1 מטר. את כבל החשמל תוכל להעביר ע"י חפירה וקידוח מצידו הפנימי של המגרש או על הקיר החיצוני עם הגנה מתאימה, אם החשמלאי חתם ולא ביצע על מה הוא חתם?? מזלך שיש בודק של ח"ח שלא יחבר אם לא יהיה לפי החוק.

fireman

New member
החתימה היא יותר הליך

בירוקרטי מאשר חתימה על ביצוע הרי הם במילא שולחים בודק אחרי שבוע לפחות הלוח עצמו מורכב ומחווט עם כל הממא"טים הנדרשים ומחובר אליו כבל ההזנה... כל מה שנשאר לעשות זה לקבוע אותו באתר ולחבר לחשמל. אם אני ארכיב אותו היום כבר מחר אני לא אמצא אותו החשמלאי אמר שהוא ירכיב אותו במקום לפני שהבודק יגיע....עבודה של לא יותר מ10 דקות עם מקדחה וכמה דיבלים ובמילא הוא צריך להיות נוכח במעמד החיבור לחשמל. החתימה היא על הביצוע של הלוח בהתאם לתקן ולא על ה4 ברגים שתופסים אותו לקיר. בין שני הפילרים יש מרווח של 60 ס"מ לכל היותר.

רשר

Well-known member
מנהל
חתימה כמו כל חתימה - מחייבת

החתימה אינה הליך בירוקרטי אלא התחייבות של החשמלאי שהעבודה בוצעה לפי החוק, בדוק את צידי הפילר הפנימי אולי המרווח שם יותר גדול ומאפשר גישה נוחה, דבר עם ח"ח על הנושא לפני הבדיקה.

fireman

New member
היום הוא כבר לא צריך להיות בתוך

ארון ואת זה בדקתי באופן אישי עם המהנדס שלהם.

fireman

New member
אני חושב שכל משחק ה"יו-יו"

הזה של חברת חשמל הוא עוד הליך בירוקרטי מטומטם למדיי. בפעם הראשונה הייתי צריך לבוא לשם לחתום על החיוב בפעם השניה הייתי צריך לשלוח את החשמלאי ומשום מה גם אני הייתי צריך להיות נוכח שם ובפעם השלישית החשמלאי צריך להיות נוכח במעמד החיבור לחשמל. למה החשמלאי לא יכול לחתום במעמד החיבור בשטח? זה סתם לשחק עם האנשים ב"יו-יו", סתם להריץ אותי ואת החשמלאי 3 פעמים כאשר הכל יכול להיעשות בפעם אחת בשטח. החתימה היא על כך שהמתקן נבנה ע"י חשמלאי מוסמך בהתאם לחוק וכך אכן נעשה ולא על ה4 ברגים שתוקעים אותו בקיר.

רז חשמל

New member
חשמל זמני

ראשית מוזר לי שהחשמלאי שלך לא יכול לענות על השאלות הללו.... לגבי ההליך, החשמלאי לא צריך להגיע אפילו פעם אחת לחברת חשמל, בשביל זה יש פקס! לגבי מיקום, אם המרחק בין הפילר של ח"ח לפילר השני הוא מעל מטר אז אפשר למקם אותו על גב הפילר של ח"ח, במקרה אחר אפשר למקם אותו בצד הפילר ולא בגבו. לגבי הלוח עצמו, היום אין צורך בארון פוליאסטר מכיוון שהלוח עצמו מאפשר נעילה של המפסק הראשי.

ronibenyosef

New member
חברת החשמל

ההליך ה"מטומטם" הזה שאתה החלטתה לכנות, נשמע מוזר מאדם שזו לו המגע הראשון עם חברת החשמל,והמסקנות הנימהרות שאליהם היגעתה אכן נימהרות המה.הרני להזכיר לך כי מדובר בחשמל שמיסודו מסוכן ויש צורך בהרבה תשומת לב כדי לתת חיבור חשמל כראוי על אחת כמה וכמה שמדובר בחיבור זמני. ההנחיות שלפיהם עובדת חברת החשמל יצאו כלל ממישרד האנרגיה והתשתיות והן ניקראות חוק החשמל,אכיפתו מוטלת בחלקה על חברת החשמל.ואם יש לך טרוניות עליך להפנותם לגורם שמימנו יצאו. הדרישה לנוכחות חשמלאי בבדיקה נובעת מכורח השעה שבא ניתן להשיג חתימה על תוכניות תחת כול עץ רענן. הייתי מציע לך לבדוק היטב את הכינויים שבו אתה בוחר לכנות חברה רצינית במדינת ישראל-למרות הביקורת הלגיטימת שיש על פעולותיה. לסיכום אני קבלן חשמל מיזה 30 שנה ומקיים מגע על בסיס יום יומי עם חברת החשמל ואנני רואה צורך להגיע למישרדי החברה הכול ניתן לביצוע ע"י הטלפון או הפקס.

fireman

New member
חבל מאוד שלא נאמר לי שאפשר

לבצע את ההליך הזה בפקס....אחרי שבמשך 4 ימים אי אפשר למצוא את הבנאדם שמתעסק בנושא..... במחוז שלם....בנאדם אחד מטפל בחיבורי חשמל, זה באמת חברה רצינית, אתה צודק. ונוסיף לזה את העובדה שהם עובדים כל יום עד 2 בצהרים....שוב...חברה רצינית אמרת. שיהיה. לדעתי החברה הזאת מתנהלת כמו רפובליקת בננות לא כמו חברה רצינית. לגבי עניין החוק אין לי שום השגות בעניין וחורה לי שזה הרושם שקיבלת. על המתקן חתום חשמלאי הנדסאי בעל רשיון כשר כדת וכדין. את השגותיי כבר שלחתי לפני שבוע אל נציב תלונות הציבור של חברת החשמל, אל תדאג.

למעלה