שאלה בקשר לחוקים...

zipfer

New member
שאלה בקשר לחוקים...

עד כמה מוגבל המגע שאני יכול לעשות כשאני משחק קורנר ואני רוצה לעצור רסיבר?.. כלאמר... האם אני יכול לגעת בו רק כשהוא בדיוק נוגע בכדור?.. ומה קורה בליין אוף סקרימג'... מה החוק לגבי מגע שם?

Amir BA

New member
מותר ל-CB

לגעת ברסיבר ב-5 יארד הראשונים מה- LINE OF SCRIMMAGE. אח"כ אסור לא לגעת ברסיבר יותר. לאחר שהמסירה נמסרת מותר לו לגעת ברסיבר רק אם הוא הולך אל הכדור, אסור לו בשום פנים ואופן לגעת ברסיבר באופן שמפריע לו לתפוס את הכדור.

zipfer

New member
ועוד דבר...

נגיד והוא כבר שם יד על הכדור.. יד אחת.... אני יכול לתקל אותו?... ובקשר לליין... מה הגבול של מה שאני יכול לעשות שם... אני יכול אפילו להוריד אותו לריצפה?

ofribecker

New member
החוקים

כפי שאמיר הסביר, בריצה לתפיסת כדור אסור ליצור מגע עם המתחרה באופן שיפריע לו לתפיסת הכדור. מגע אקראי שנוצר בגלל ששני השחקנים רצים לכדור הוא בסדר. רוח החוק אגב, היא שאין יתרון לאף צד. לשניהם אותה הזכות לכדור. והחוק כפי שהוא, הוא דו-צדדי לחלוטין. לאחר שמי מהשחקנים יצר מגע עם הכדור, הכל מותר. (ברמת טאקל ספורטיבי כמובן). לגבי אזור הליין - מותר לדחוף. אסור, כמו שאסור לאף שחקן, לתפוס, לאחוז, להקיף בידיים שחקן אחר שאינו עם הכדור. אסור להפיל ע"י אחיזה, אסור לאחוז במסכה (כשמשחקים עם קסדות), בקיצור - רק לדחוף, וגם - לא מאחור, רק מלפנים או מהצד.

למעלה