שאלה בקשר לחבישת שבר.

Variety

New member
שאלה בקשר לחבישת שבר.

לפני כמה ימים שברתי את אצבע 4 (זאת שליד הזרת) ביד ימין. השבר הוא כתוצאה מבעיטה. החלק השבור באצבע הוא החלק האמצעי הגלילי שלה. השבר הוא שבר קל וע"פ הרופא זה שבר-סדק בעצם. בבית חולים אחד שמו מקל ישר ויישרו את האצבע. החבישה הייתה מאוד נמאוד מציקה ולא נוחה. הלכתי לבית חולים שלי הבית שלי ושם כשחבשו שוב הם שמו ברזל כזה שתומך באצבע. אבל כאן האצבע מקופלת בצורת ´ר´. זה מוזר לי שבבית חולים אחד יישרו לי את האצבע ובבית חולים אחר קפלו. מהאמור להיות נכון? ועוד שאלה. בלילה החבישה הייתה חלשה מדי והברזל זז לגמרי מהאצבע. האם לחזק את התחבושת? כמה חזק זה צריך להיות? מחוזק מסויים היד הופכת לטיפה יותר כהה מהיד השניה וזה לא בריא כל-כך לפי מה שהבנתי. כרגע החבשיה מחזיקה את הברזל אני לא יודע כבר איך זה אמור להיות. אשמח לקבל עזרה. תודה.

orend123

New member
כל עוד

כל עוד השבר הוא לא במפרק האצבע, אלא בחלק גלילי, אין סיבה שלא להפוך את הקיבוע לקיבוע R, אלא וכן בקיבוע זה האצבע לא ישרה בחלק הפגוע. וחוץ מזה שאותו קיבוע R, יותר מעגלי, יותר נוח לחיי היום יום מאשר אצבע מיושרת...

אורן היקר

ומי שמך להיות אורטופד?????????????????? הלו נקבעו כללים לאתר ותשובתך הינה מעין אבחנה/תשובה רפואית מוסמכת... לגבי הבחור עם השבר/סדק, לך לרופא אורטופד נוסף ותראה מה יאמר לך........

למעלה