שאלה בקשר לזריקה..!

amir236

New member
שאלה בקשר לזריקה..!

איפה קל יותר לקבל זריקה...ביד (לא בכף היד,אלה איפה שהעורק נראה,בחלק בין המרפק לכף היד)או בכתף...איפה שהכי הרבה נותנים?

yamit23

New member
זה לא ממש קשור אחד לשני

ישנן כמה צורות של הזרקה, ביניהן: תוך שרירית (intra-moscular, IM), כלומר: הזרקה לשריר, שאלה הזריקות שמקבלים בכתף, ואפשר גם בבטן או בירך ובעוד מקומות. תוך ורידית (untra-venus, IV) - הזרקה לוריד, שאלה הזריקות שמקבלים בצד הפנימי של המרפק (ולא לעורק, כמו שכתבת, הכחולים שרואים שם אלה ורידים, העורקים הם יותר עמוקים), ואפשר גם בגב כף היד ובעוד מקומות שבהם הורידים קרובים לעור. יש הרבה תרופות שנותנים בכל אחת מהצורות. בד"כ חומרים שרוצים לתת IV ינתנו בצורה של עירוי, ובמסגרת אשפוז או טיפול ממושך יותר, לכן נראה לך שאת רוב הזריקות נותנים בכתף. מתוך זה אתה בטח מבין את הקושי לענות על השאלה שלך. אבל אם תכתוב למה אתה שואל, אולי זה יעזור לכוון את התשובה. ובטח שמת לב שהגעת לפורום רפואה משלימה. זריקות ותרופות הם פחות מענייננו של הפורום. אבל אם תכתוב מה הבעיה, אולי יציעו לך גם פתרונות אחרים, אם תרצה.

amir236

New member
הסיבה ששאלתי...

אז קודם כל...תודה רבה על הפירוט..אני שאלתי בפורום הזה כי אין אף פורום אחר שעונה לי על שאלות מסוג אלה...אז אני אאשמח אם בכל זאת איקבל תשובות בפורום הזה.... הסיבה ששאלתי את השאילה הזאת היא בגלל שידוע לי שבכיתה ח' מקבלים חיסון שמוזרק בתוך הווריד iv ואני רק רוצה לדעת איפה יותר כואב לקל זה...האם בכתף או בזרוע...כי פשוט אני די רגיש לכל מה שקשור למחטים וזה...חח..

yamit23

New member
אתה יודע לאיזה חיסון הכוונה?

אני לא מצליחה לחשוב על אף חיסון שניתן לוריד. כל החיסונים שאני מכירה ניתנים לשריר (IM). כמו שכתבתי, יש עוד שרירים שניתן להזריק אליהם, שריר הזרוע הוא הנוח ביותר למטרה זו. במחשבה שניה, יתכן שהכוונה היא לתבחין מנטו, הבודק נוכחות נוגדנים לשחפת? תבחין המנטו ניתן בזריקה תת-עורית. לא לוריד ולא לשריר. מכניסים את המחט בצורה מאוד מאוד שטוחה, ומזריקים את החומר ממש מתחת לעור. לפעמים המחט עוברת ליד כלי דם קטן, ואז עלולה לצאת טיפת דם, זה ממש ממש לא רציני (פחות מpaper cut). אם אתה חושש מזה, כדאי שתדע מראש שזאת אפשרות, ובין אם זה קורה או לא - זה לא אומר שום דבר. מבחינת הכאב - זה מאוד סובייקטיבי. קשה לי להגיד שיש מקום כואב יותר וכואב פחות. ובמקרה של לזה הכוונה - קצת על קבלת חיסון לשריר: לגבי הרגישות למחטים - אני ממליצה לך בחום לחשוב איך להירגע, וללמוד להרפות את השריר (בכלל להירגע זה טוב בחיים, לא רק בעניין הזה, אז שווה להשקיע וללמוד טכניקות שיעזרו בזה). כשלחוצים השריר מתכווץ, וכשנרגעים השריר מתרפה. ככל שהשריר שלך יהיה יותר מכווץ בזמן ההזרקה, היא תכאב לך יותר, וככל שתהיה יותר משוחרר, היא תכאב פחות. לכן ההמלצה הראשונה היא להירגע, ולהרפות את השריר. עוד דבר שיעזור להחליש את הכאב - לעסות היטב ובמשך זמן רב את המקום אחרי הזריקה. זה עוזר לחומר להתפזר. בעניין הפחד, אם אתה מאוד רגיש, אפשר גם לבקש לקבל את הזריקה בשכיבה, יש הרבה שזה עוזר להם. ולגבי המיקום, בינינו, קצת קשה לי להאמין שהאח / אחות ישאל אותך. לכל סוג של זריקה יש מקום הזרקה מקובל, וצריכה להיות לאחות סיבה ממש טובה לחרוג ממנו. מקווה שעזרתי, ו
אני מבינה את החששות, אבל תזכור שזה באמת נמשך רק כמה שניות בודדות.

amir236

New member
תודה רבה.../images/Emo6.gif..ו..

ודרך אגב..החיסון הוא נד טטנוס ודיפתריה...

yamit23

New member
עד כמה שידוע לי - בכתף

תקרא בעיון מה שכתבתי על זריקות לשריר
וזה באמת לא כ"כ נורא, אתה יכול להיות רגוע.

למעלה