שאלה בקשר להסעות

allafish

New member
שאלה בקשר להסעות

שלום לכולם,
אחרי 6 שנים של שילוב יחידני בני ילמד בחטיבה בכיתת תיקשורת . אתמול קיבלתי מעיריה מכתב בקשר להסעות בו כתוב שאחד ההורים צריך לקבל את פני הילד כאשר הוא מגיע בהסעה מבית הספר. מדובר בילד בן 12 בתפקוד גבוהה ועצמאי לפי גילו, שחזר מבית הספר הביתה בכוחות עצמו מאז כיתה ב, אשר לא זקוק לשום לוואי. בנוסף לכך אני עובדת משרה מלאה וחוזרת הביתה ב חמש, כך שהוראה הזאת מציבה גם קושי תכני.
התקשרתי למחלקת הסעות בעיריה שם נאמר לי שמבחינתם ילד לא יורד מהסעה לבד. משהו יודע האם אלה הוראות חוזר מנכ"ל או יוזמה מקומית הניתנת לעקיפה בדרך כלשהי?

dina199

New member
אני לא יודעת לגבי חטיבה.

הבן שלי מאז גיל 14 (תיכון לחינוך מיוחד) היה הולך וחוזר מהסעה לבד וזה עוד היה מחוץ לעיר.
יש לי תחושה שזו יוזמה מקומית , אבל אין ספק שצריך לברר.
מה שכן לפי החוק מגיעה לכם הסעה.

לא תיהיה לך בעיה

מכירה כמה מקרים כאלו כמו בנך, מה שכתוב לך במכתב שקבלת זה נוהל סטנדרטי שמיועד לכולם על פי חוק,
יש מקרים שזקוקים להשגחה צמודה ויש מקרים כמו בנך, מקסימום יבקשו את אישורך בכתב שהילד מספיק עצמאי.
ביום הלימודים הראשון עליך לסכם את הנושא עם המלווה של ההסעה.

allafish

New member
תודה רבה!

לא תהיה לי שום בעיה לתת לסעיית אישור בכתב

dina199

New member
העיקר לא להרים ידיים.

אם לא מוותרים תמיד אפשר להשיג מה שרוצים.

TikvaBonneh

New member
הבן שלי מכיתה ב יורד לבד

זה דבר שסיכמתי עם הנהג, בלי לערב את מחלקת הסעות. הנהג הוא גם זה שפוגש את הילד על בסיס יום יומי, מכיר אותו ויודע מה התפקוד שלו יותר מכל פקידה בעירייה.

בהסעה יש מלווה

ואסור לסכם עם נהג כלום, רק עם המלווה של ההסעה וזה בינה לבין האם אבל היא יכולה ובצדק לבקש אישור מהאם בכתב ודי בצדק, יש לה מחוייבות כמלווה,
בסופו של דבר בכיתות תקשורת יש תלמידים שזקוקים ללווי צמוד.

למעלה