שאלה בקשר להלנת שכר

מצב
הנושא נעול.

cobainos

New member
שאלה בקשר להלנת שכר

שאלה בקשר להלנת שכר
קודם כל,עשיתי חיפוש ולא מצאתי מקרה דומה לשלי,אז אל תכעסו. ככה:לפני משהו כמו חודש וחצי(אמצע דצמבר) עבדנו אני ועוד כמה מחבריי בחברת אבטחה כל שהיא כסדרנים בועידה מפלגתית כלשהיא. העניין הוא כזה:היינו אמורים לקבל את התשלום בעשירי לינואר.קיבלנו את הכסף בצ'ק אחד כמה ימים לאחר מכן מה שאומר שחבר אחד אמור להפקיד את הצ'ק ולהוציא מזומן ולשלם לשאר(מה שאי אפשר לעשות ביום אחד,אבל זאת קטנוניות יחסית למה שקרה עוד) אותו חבר הוציא כסף ושילם לשאר.כשהוא בא להוציא בפעם האחרונה(בשביל לשלם לי) הוא גילה שיש לו משיכת יתר בבנק,דבר שהוא בלתי אפשרי בחשבונות לצעירים כמונו מה שאומר שאותו צ'ק חזר.הבן אדם פשוט ביטל את ההמחאה
אותו חבר,שנכנס למינוס בעקבות זה עוד נאלץ לשלם לבנק קנס בסך 30 שקלים. דיברנו עם המעסיק והוא קבע איתנו כמה פעמים להיפגש ולשלם וכל יום שקבענו בו הוא פשוט "מבריז" ומסנן שיחות. השאלות שלי הן כאלה: 1.ע"פ חוקי הלנת שכר-כמה כסף אמור היה להתווסף לתחום ההתחלתי(שעומד על 250 ש"ח) 2.פיצויים עבור צ'ק מבוטל-מה הנוהל? 3.באילו צעדים ניתן לנקוט נגדו?לפי מה שאני יודע הוצל"פ יכולה להתבצע רק אם הוא חותם על קבלת ההודעה או משהו כזה.

cobainos

New member
הבהרה קטנה

שאלה בקשר להלנת שכר
קודם כל,עשיתי חיפוש ולא מצאתי מקרה דומה לשלי,אז אל תכעסו. ככה:לפני משהו כמו חודש וחצי(אמצע דצמבר) עבדנו אני ועוד כמה מחבריי בחברת אבטחה כל שהיא כסדרנים בועידה מפלגתית כלשהיא. העניין הוא כזה:היינו אמורים לקבל את התשלום בעשירי לינואר.קיבלנו את הכסף בצ'ק אחד כמה ימים לאחר מכן מה שאומר שחבר אחד אמור להפקיד את הצ'ק ולהוציא מזומן ולשלם לשאר(מה שאי אפשר לעשות ביום אחד,אבל זאת קטנוניות יחסית למה שקרה עוד) אותו חבר הוציא כסף ושילם לשאר.כשהוא בא להוציא בפעם האחרונה(בשביל לשלם לי) הוא גילה שיש לו משיכת יתר בבנק,דבר שהוא בלתי אפשרי בחשבונות לצעירים כמונו מה שאומר שאותו צ'ק חזר.הבן אדם פשוט ביטל את ההמחאה
אותו חבר,שנכנס למינוס בעקבות זה עוד נאלץ לשלם לבנק קנס בסך 30 שקלים. דיברנו עם המעסיק והוא קבע איתנו כמה פעמים להיפגש ולשלם וכל יום שקבענו בו הוא פשוט "מבריז" ומסנן שיחות. השאלות שלי הן כאלה: 1.ע"פ חוקי הלנת שכר-כמה כסף אמור היה להתווסף לתחום ההתחלתי(שעומד על 250 ש"ח) 2.פיצויים עבור צ'ק מבוטל-מה הנוהל? 3.באילו צעדים ניתן לנקוט נגדו?לפי מה שאני יודע הוצל"פ יכולה להתבצע רק אם הוא חותם על קבלת ההודעה או משהו כזה.
הבהרה קטנה
250 ש"ח לכל אחד(עבור 14 שעות עבודה) והצ'ק היה על סך 1250 ש"ח. תודה מראש.

שיר ורד

New member
תגובות

שאלה בקשר להלנת שכר
תגובות
פצויי הלנת שכר, משולמים רק בעקבות פסק דין בבית המשפט. בית הדין מחליט האם למעביד היתה הצדקה (מלאה או חלקית ) לעיכובים ובהתאם לכך קובע האם יהיו פצויי הלנה ומה גובהם (אך לא מעל הפצויים המוגדרים בחוק). לפי מיטב ידיעתי החוק גם איננו קובע פצוי בגין עמלת החזרת שיק שנגרמה ע"י מעשה או מחדל של הצד השני. אך ניתן לדרוש מהצד שגרם להחזרת הצק את החזר ההוצאה שנגרמה עכב כך. אומנם לא סביר להגיש תביעה בסכום כל כך קטן, אך נראה לי שאפשר לצרף תביעה זו לתביעה גדולה יותר לתשלום השכר ופצויי ההלנה. הפקדת צק משותף לטובת מספר עובדים נראית לי בלתי תקינה ובלתי חוקית, אלא אם כן מדובר בקבוצת עובדים שהתארגנה בשותפות לביצוע משימה מסוימת והתשלום הוא בגין ביצוע המשימה ולא בגין שעות עבודה. ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה